Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(//ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

Magunkról
Magunkról : Megjelent könyveink

Megjelent könyveink

Admin1  2011.07.19. 15:45

Lélek Sándorné Ekpafat: A LÉLEK HANGJA  (2008)

Wass akarattal:TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA  (2010)

Lélek Sándorné Ekpafat: A LÉLEK KULCSA  (2011)

Lélek Sándorné Ekpafat: A LÉLEK ÚTJA  (2012)

Lélek Sándorné Ekpafat: A LÉLEK HÚRJA  (2014)

Lélek Sándorné Ekpafat: A LÉLEK CSENDJE (2015) online

TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA 2  (2015)

Tárogató család nagy szakácskönyve 2016 (2016)TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA  (2010)

***

Lenhardt Ibolya:
 

Könyvajánló:

Wass-akarattal – TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA

 


Elfogódottan vettem kézbe az ízléses küllemű könyvet, hiszen a szerzőket nagyrészt személyesen ismerem, illetve valamennyien a Tárogató-család tagjai vagyunk, így egymás írásait, sorsát rendszresen követjük.

 

A borítóterv Doma-Mikó István királyi udvari festőművészt dícséri, akinek írása magyarázatot ad a “Wass-akarattal” címre, hiszen ő Wass Albert unokaöccse. Leírja kapcsolatukat, elbeszél olyan családi vonatkozásokat, amelyről a kívülállók bizonyára nem tudnak. A kötet első versét Huszár Mária írta: Szépen szól a tárogató címmel. A tárogató hangszer és a Tárogató alkotóközösség egyaránt értendő ebben a költeményben. Marikát nagyon jól ismerem, hiszen barátnőm és fogadott testvérem. A könyvben további verseit és novelláit is megtaláljuk, amelyekből az emberi érzések, a hit és a hazaszeretet sugároznak.
Gavallér János verseit sok helyen olvashatjuk, hiszen rendszeresen publikál különféle lapokban, és itt, a Tárogatóban ő is alkotótársunk. Kiforrott költészete, lényeglátása mindenkor magával ragad.

Hencsey Zsuzsa a családi élet szépségét, a gyermekkor varázsát írja le, amelyet a történelem legnehezebb időszakában is megőriztek számára nagyszerű szülei, így szeretettel emlékezik, és osztja meg az olvasóval is a múlt egy-egy pillanatát.
Bodor Miklós László egyetlen novellával képviselteti magát a kötetben, de az igazán nagyszerű írás: A népművelő és az apáca. Most már humorként érzékeljük a pórul járt népművelő esetét, bár tudjuk, hogy annak idején mennyire támadta a vallást a rákosi-rendszer.
Kerekes Zoltán: Ismeretlen katona című verse magába sűríti a gyász, a hazaszeretet, a család és a kegyelet érzéseit. A szerzőt ismerem, tehát tudom, hogy számára valóban a család, a haza és a tisztesség a legfontosabb értékek.

Kőfalusi Richárd – a Tárogató Hangján főszerkesztője – nagyszerű írásokkal jelent meg az antológiában. Megtalálhatjuk a szatírát a “Képviselő úr” sorozatban, de ízelítőt kapunk emberi megértésből is, amikor “A kisfiú és a kalauz igaz története” c. novellát olvassuk. Nem is lehet meghatottság nélkül tovább lapozni… Pedig vár még néhány érdekes cikk Ricsitől, amelyek közös jellemzője, hogy a szerző nyitott szemmel jár, észre veszi az emberek gondjait, örömeit, ugyanakkor hibáikra is felhívja a figyelmet, de nem a személyeket bírálja, hanem a rossz dolgokat ostorozza.

Kupás-Deák Béla sokoldalúságát dícséri, hogy ír az eszkiókról, indiánokról és a magyarok velük való kapcsolatáról, de bemutatja a budaőrsi napórát is, pontos műleírással. Sokat tanulhatunk ettől a szerzőtől.

Lélek Sándorné Ekpafat írásait évek óta ismerem, sőt korábban megjelent kötetét is nagy becsben őrzöm. Az ő írásai emberismeretet, családszeretetet tükröznek. Pontosan látja, ahogy a családi kapcsolatok újabban meglehetősen elsivárosodtak, és ettől mennyire szenvednek azok az emberek, akik még emlékeznek a régebbi időkre, amikor mindez másként volt. Minden elbeszélés tanulságot hordoz, amire érdemes odafigyelnünk, nehogy ugyanabba a hibába essünk, mint a történetek szereplői.

Nagy Menyhértné versei érzelemdúsak, a szeretet és a szerelem lobog a sorokban. Szépre és jóra vágyakozik, és azt kívánja, legyenek jók a többiek is. Milyen remek volna, ha óhaja valóban teljesülhetne…

Pálinkás Ágnes a “DSGM-Dévény” módszert mutatja be egy szülő szemszögéből igazán racionálisan, majd a “Karácsonyi csoda” c. elbeszélésében megismerhetjük a szerző lírai oldalát is.

Pócsa Józsefné versei és elbeszélései az elválásról, az egymásra találásról, az érzelmek hullámhegyein és völgyein vezetik az olvasót, bizonyítva, hogy öröm és bánat bizony kézen fogva jár…

Takács Márta egyetlen novellája szerepel a kötetben: Nevetés címmel. A cím alapján először vidám történetet várunk, ám kiderül, hogy egy önmaga és a világ elől menekülő ember félelmeiről szól, szerencsére a befejezés megnyugtató.

Tóbiás Klára: Művészi hitvallását osztja meg velünk, majd Csillagúton c. versében gyönyörködhetünk, amelynek sorai éppen olyan pontosan illeszkednek egymáshoz, mint gyönyörű szobrai, amelyeket Szegeden – és még néhány helyen az országban – megcsodálhatunk. A Kékestetőre tervezett csodaszarvas emlékmű ars poeticaja c. írásból megtudhatjuk milyen nagyszerű elgondolás vezette a művésznőt, amikor megalkotta ezt a művet (egyelőre kicsiben, de reméljük minél előbb megvalósul ez a terve a Kékestetőn). A magyar Pietá c. ima eszünkbe juttatja a szobrot, amely 1956-ot idézi. Tóbiás Klára művészetét az igényesség, pontosság és hazaszeretet jellemzi akár írásról, akár szobrászatról van szó.

Az antológia valamennyi szerzőjére jellemző, hogy igaz hazafiként nyilvánulnak meg írásaikban. Nyitott szemmel járnak a világban, emberszeretet, családcentrikusság a közös vonásuk.

Nagyon örülök, hogy magam is ehhez az alkotó közösséghez tartozhatok, és szívből gratulálok a kötetben szereplőknek!

 

 

***

Lélek Sándorné Ekpafat  

*

A szeretet csodákra képes

                        http://www.kanizsaujsag.hu/kereses/index.php?m=200&ckid=16616


*

Lélek Sándorné Ekpafat

Ekpafat: A LÉLEK HANGJA  (2008)

Ekpafat: A LÉLEK KULCSA  (2011)

Ekpafat: A LÉLEK ÚTJA       (2012)

Ekpafat: A LÉLEK HÚRJA (2014)

 

.

Ekpafat: A LÉLEK HANGJA

Szerző: Lélek Sándorné (Ekpafat)

Borító: Ambrus Márta képzőművész

 

Könyvbemutató: 2008. december 17. Nagykanizsa Halis István Városi Könyvtár

2011.

Ekpafat: A LÉLEK KULCSA

.

Borító: Tóbiás Klára szobrászművész tűzzománca

***

 Lélek Sándorné Ekpafat : HITVALLÁS

***

2012

 

.

 

 

Szerző: Lélek Sándorné (Ekpafat)
A könyv címe: A lélek útja
Kiadó: Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy


 

Az Irodalmi Füzetek Sorozat 15. kötete
A könyv tematikája: novellák
Méretek: 116 oldal, A5-ös formátum
Sorozatszerkesztő: Bencze Attila
Gondozza: Alizetics Dental Bt.
ISBN: 979-8095-87-104-5
Független Erdélyi Könyvtár
 
 
 
 
 
 
Lélek Sándorné Ekpafat „A lélek útja” című kötete a léleknek egy úgynevezett bináris bemutatása az olvasók számára. Mely bináris rendszerbe egykönnyen beleképzelhetjük önmagunk vagy akár szűkebb környezetünk élethelyzeteit is.
Iránymutatásokat ad (sokszor szakrálisan) az Isten iránti elkötelezettségünkhöz vezető út megtalálására, egy olyan szerző tollából, aki bőven kiismerhette a kórházi ágyak kétpólusú létvilágát, hiszen a kóma állapotán túli ismeretlen megtapasztalása egy úgynevezett mentális síkot nyitott, melyet olyan eszközként használ a szerző melynek megismerése nem csupán a periférikus elidegenedést hozza ki az olvasóból.
Ha arra gondolok, hogy sok önmagát és kultúráját szakrális térbe helyező ember képes orbitális tévedésekre és megrögzött dogmatikák hirdetésére, akkor ennek a könyvek az elolvasása után meg kell kell állapítanom, hogy az igazi teleológiai szakralitást csak úgy lehet visszaadni az írásokban ha megtapasztaltuk annak állásosságát. És történik ez akkor is ha egyszerű emberi történeteket dolgozunk fel és tárunk az olvasók elé.
De nem így történik ez Lélek Sándorné Ekpafat a „A lélek útja” című könyvében, hiszen nemcsak a vizuális (corpusbeli) tér tárul föl elénk, hanem a lelki perifériák is kinyílnak számunkra.
Egyszerű emberi sorsokról ír a szerző, amelyek olvasva folyamatosan nyílik ki az ember lelke és mintha a gyomrából kiszakítanának egy fertőző daganatot úgy válik könnyűvé a lelke. Persze, ahogy mindennél, ennél az érzésnél is be kell várni a beérés pillanatát.
A novellák egyszerűek és nagyszerűek. Érthetőek és érezhetőek, melyektől nem szabad idegenkedni. Sőt: ezeket olvasni és ajánlani kell. Ismerősöknek, rokonoknak, munkatársaknak és barátoknak egyaránt. 
Bencze Attila
felelős kiadó

 

 

.

 

Ekpafat: A LÉLEK HÚRJA      (2014)

 

Tárogató Hangján Antológia 2        (2015)

***

 

                                                              

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.22. 17:16
2018.04.21. 22:49
2018.04.21. 22:23
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól