.

ALAPÍTVA 2007.

kapcsolat: ktbk.adm.1@gmail.com

TÁROGATÓ HANGJÁN BARÁTI KÖZÖSSÉG

Keresztény-, nemzeti közéleti és irodalmi portál

 

 

 

  

 

   A lélekkolostor    titka***  Lélek   cserepek

 

***

SZÁMMISZTIKA-KALKULÁTOR

***

kedvenc   versek >>>* 

 

FŐOLDAL

 
SUZYMAMA birodalma

Mennyire változatosak is a mártások????

2014.02.16. 17:03
Címkék: Suzymama Mártások
ALAPMÁRTÁSOK. Azt hiszem lehet válogatni

és a lentiek még csak az ismertebb változatok.

ALAPMÁRTÁSOK
 
Besamel mártás: 
(tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.
 
Veloutée mártás: 
(fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.
 
Hollandi mártás: 
(Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.
 
Barnamártás: 
(spanyol mártás) Lepirított csontokból, alaplével, zöldségekkel készül, spanyol mártásnak is szokták nevezni.
 
FEHÉR MÁRTÁSOK:
 
Gratin mártás: 
Besamel alapból, legírozva*, reszelt sajttal.
 
Mornay mártás: 
Besamel alapból, a gratin mártáshoz még vajat és szerecsendiót adunk.
 
Sajtmártás: 
Besamel alapból különböző sajtokkal.
 
Supreme mártás 
Veloutée alapból, legírozva, montírozva, sóval, Cayenne borssal, citromlével ízesítve fehérhúsú szárnyas és borjúhúsból készült ételekhez, tojásokhoz, zöldségekhez adjuk.
 
Béarni mártás: 
Hollandi alapból, tárkony, tárkonyecet hozzáadásával.
 
Firenzei mártás: 
Hollandi alapból parajpüré hozzáadásával.
 
Máltai mártás: 
Hollandi alapból narancslé a blansírozott narancshéj hozzáadásával.
 
Velencei mártás: Veloutée mártást készítünk hal alaplével, legírozva*, montírozva**, sóval, fehér borral, kevés citromlével és parajpürével ízesítjük. Fehér húsú halételek, illetve tojásételek mellé tálaljuk. Az eredeti francia recept a legírozáshoz un. „creme”-t használ. Háromféle „creme” van náluk forgalomban:
- créme – sűrűbb, mint a magyar tejföl íze, a tejföl és a habtejszín közötti állományú.
- créme aigre: a mi tejfölünkhöz hasonló ízű, csak szárazabb állományú.
-créme á foutler – habtejszín.
Tejszín helyett a legírozáshoz tejfölt használjunk, mert az eredeti ízhatásokhoz tejsavra van szükség, ami nálunk csak a tejfölben van.
 
 
 
BARNA MÁRTÁSOK
 
Egri mártás: 
Barna alapmártásból Egri bikavérrel, tetejére vajat morzsolva.
 
Madeira mártás: 
Barna alapmártás Madeira borral
 
Ördögmártás: 
Barna alapmártáshoz fűszerkivonatot adunk.
 
Choron mártás: 
Béarni mártáshoz kevés ketchupot kell keverni.
 
HIDEG MÁRTÁSOK
 
Barna zománcmártás: 
(chaudfroid): Barna alapmártásból étkezési zselatinpor és aszpik hozzáadásával.
 
Bársonyos mártás: 
Vaj, liszt, csontlé, vagy hallé egész bors, só alapanyagokból készül.
 
Besamelmártás (hidegkészítményekhez): 
teavaj, liszt, tej, só felhasználáséval, alapmártás.
 
Bormártás: 
Majonéz alapból fehérbor, só, bors, porcukor, petrezselyemzölddel.
 
Chantilly mártás: 
Majonézmártás cukorral, citromlével.
 
Cumberland-mártás: 
Ribiszkezselé, vörösbor, madeirabor, konyak, narancs, citrom, bors, mustár hozzáadásával készül. Vadhúsokhoz, szárnyasokhoz adjuk.
 
Csiki mártás: 
Majonéz alaphoz gomba, cékla, alma, hagyma, citrom, só hozzáadásával. Budázott vagy roston sült halakhoz adjuk.
 
Csontlé: 
Vegyes csont, vegyes zöldség, vöröshagyma, bors, só hozzáadásával készül.
 
Ecetes mártás: 
Hideg húsokhoz adjuk.
 
Ecetes torma: 
Torma, ecet, só, porcukor felhasználásával készül. Főtt húsokhoz, nyelv és sonkakészítményekhez.
 
Fehér zománcmártás: 
(chaudfroid):Veloutée mártás alaphoz zselatin, aszpik, habtejszín hozzáadásával készül. Szárnyasok, halak stb. áthúzására.
 
Finom mártás: 
Tartármártás alap, szardínia, ajókagyűrű, kapribogyó, csemegeuborka, tojás, kaviár hozzáadásával készül. Tojásételek, halak, stb.
 
Fűszeres mártás: 
Majonéz mártás alaphoz többféle fűszer hozzáadásával készül. Sült angolos hideghúsokhoz adjuk.
 
Gribiche-mártás: 
Majonéz alaphoz tojás, habtejszín, csemegeuborka, kapribogyó fűszerekkel készül. Halakhoz, tojásételekhez, húsételekhez adjuk.
 
 
 
Ketchupos
 
Majonézmártás: 
Majonéz alapmártáshoz habtejszín és ketchup hozzáadásával.
 
Magyaros mártás: 
Majonéz alaphoz pritamin, mustár, fehérbors, citromlé, habtejszín, tejföl, zöldpaprika hozzáadásával.
 
Majonéz: 
(olaj-, vagy alapmártás): tojássárgája, olaj, citromlé, só.
 
Majonézmártás: 
Habtejszín, citrom, bors felhasználásával készül.
 
Mandulás mártás: 
Mandula, főtt tojássárgája, almabefőtt, citrom, porcukor, almaecet, só, habtejszín hozzáadásával. Töltött halakhoz, szárnyas-, malac-, borjúgratinhoz adjuk.
 
Manselle mártás: 
Libamáj, zsír, vöröshagyma, só, törött fehérbors, pástétomfűszer, konyak, habtejszín felhasználásával készül. Libamájhoz, hideg pástétomokhoz adjuk.
 
Metélőhagyma-mártás: 
Majonéz alapmártás, tojás, tejföl, metélőhagyma, só, porcukor, citrom, szemle felhasználásával készül.
 
Narancsmártás 1: 
Narancs, só, citrom, majonéz, habtejszín, porcukor alapanyagokból. Pikáns mártás, spárgához, articsókához, egyéb zöldségfélékhez adhatjuk.
 
Narancsmártás 2: 
Narancs, porcukor, angol mustár, száraz vörös bor, citrom, málnaszörp alapanyagokból. Vadhúsokhoz, pástétomokhoz adjuk.
 
Norvég mártás: 
Szardellapaszta, főtt tojás, étolaj, metélőhagyma, borecet, tejföl, porcukor hozzáadásával készül. Hideg tengeri halakhoz kínáljuk.
 
Olasz mártás 1: 
Majonéz alapmártáshoz borjúvelő, citrom, só hozzáadásával készül. Hidegsültekhez adjuk.
 
Olasz mártás 2: 
Majonéz alaphoz tejföl, habtejszín, metélőhagyma, citrom, Cayenne bors, fehér bor, kaviár hozzáadásával készül. Hideg halakhoz, töltött tojásokhoz adhatjuk.
 
Paradicsomos tartármártás: 
Majonézmártás, paradicsompüré, ketchup, citrom, porcukor, só felhasználásával készül. Hideg angolos húsfélékhez adjuk.
 
Ravigot mártás: 
Citrom, étolaj, csemegeuborka, vöröshagyma, kapribogyó, metélőhagyma, petrezselyemzöld, tárkonylevél, só, törött fehérbors. Marhahúsokhoz, borjúvelőhöz, zöldségekhez adjuk.
 
Rákmártás: 
Majonéz alaphoz konyak, habtejszín, rákredukció, Cayenne bors, céklalé. Rákmajonézhez, ráksalátához, egyéb rákféleségekhez adjuk.
 
Rákvaj: 
Rákhéj (kárász), teavaj, fűszerpaprika felhasználásával készül.
 
Remoulade-mártás: 
Majonéz alap, metélőhagyma, habtejszín, petrezselyem zöldje, citrom, tárkonylevél, csemegeuborka, Cayenne bors, mustár felhasználásával készül. Hideg halakhoz kínáljuk.
 
Rózsaszín zománcmártás: 
Majonéz alaphoz aszpik, paradicsompüré hozzáadásával készül. Tojásételek, rákételek áthúzásához használjuk.
 
Sárga zománcmártás: 
Majonéz, aszpik, citrom, porcukor alapanyagokból.
 
Svéd mártás: 
Majonéz alap, habtejszín, alma, torma, Cayenne bors, fehér bor, citrom, porcukor. Sertés- vagy libasülthez adjuk.
 
Tejfölmártás: 
Tejföl, liszt, mustár, porcukor, tojás, só alapanyagokból készül.
 
Tiroli mártás: 
Majonéz alaphoz habtejszín, ketchup, só, fehér bor, porcukor, Cayenne bors.
 
Tormamártás: Ecetes torma, angol mustár, borecet, szemle, tej, tejföl, porcukor felhasználásával készül.
 
Tartármártás: 
Majonéz alaphoz tejföl, mustár, bors, citromlé, cukor hozzáadásával.
 
Remuládmártás: 
majonéz alapból mustárral, törött borssal, finomra vágott ecetes uborkával, vöröshagymával, kapribogyóval, petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel.
 
Valentin mártás: 
Majonézmártás alaphoz torma, mustár, tárkonylevél hozzáadásával készül. Hidegsültekhez adjuk.
 
Vigagrette-mártás: 
Citrom, étolaj, csemegeuborka, vöröshagyma, kapribogyó, petrezselyem zöldje, metélőhagyma, tárkonylevél, só, őrölt fehérbors hozzávalókból készül. Salátákhoz, sültekhez, halételekhez.
 
Worcesteres majonézmártás: 
Majonézmártás alaphoz Worcester, angol mustár, mustár, citromé, porcukor felhasználásával készül. Hideg angolos húsokhoz, hátszín, bélszín stb. mellé adjuk.
 
Worcesteres majonézmártás 2. 
Majonézmártás, Worcester, tejföl, citrom, olajbogyó, fehér bor hozzávalókból készül. Hidegsültekhez kínáljuk.
 
Zöldmártás: 
Majonéz, habtejszín, paraj, tárkonylevél, petrezselyem zöldje, citrom, fehér bor, Cayenne bors, porcukor, só felhasználásával készül. Halak, tojásételek, töltött paradicsom kísérője.
 
 
EGYSZERŰ MELEG MÁRTÁS
Nincs alapmártásuk. Készülhetnek zöldségekből, - gomba, paradicsom, cékla, zeller, sóska, stb. – vagy fűszernövényekből - vöröshagyma, fokhagyma, kapor, stb. Rántással, vagy habarással készítjük el a mártást. Pld. főtt húsok mellé tormamártás, sóskamártás, vagy a töltött paprika paradicsom-mártás nélkül elképzelhetetlen.
 
 
MELEG GYÜMÖLCSMÁRTÁS
Gyümölcstől függetlenül azonos módon készül mindegyik. Aromás főzés után finomhabarással sűrítjük (liszt és tej, vagy tejföl, vagy tejszín, tojássárgája, pudingpor). Vannak megszokott mártások, meggymártás,
Kert és Konyha
 
Fénykép: Mennyire változatosak is a mártások????

Azt hiszem lehet válogatni:)))) és a lentiek még csak az ismertebb változatok... 



ALAPMÁRTÁSOK



Besamel mártás:             

(tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.



Veloutée mártás:            

(fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.



Hollandi mártás:            

 (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.



Barnamártás:                 

 (spanyol mártás) Lepirított csontokból, alaplével, zöldségekkel készül, spanyol mártásnak is szokták nevezni.



FEHÉR MÁRTÁSOK:



Gratin mártás:               

 Besamel alapból, legírozva*, reszelt sajttal.



Mornay mártás:             

Besamel alapból, a gratin mártáshoz még vajat és szerecsendiót adunk.



Sajtmártás:                      

Besamel alapból különböző sajtokkal.



Supreme mártás             

Veloutée alapból, legírozva, montírozva, sóval, Cayenne borssal, citromlével ízesítve fehérhúsú szárnyas és borjúhúsból készült ételekhez, tojásokhoz, zöldségekhez adjuk.



Béarni mártás:                

Hollandi alapból, tárkony, tárkonyecet hozzáadásával.



Firenzei mártás:              

Hollandi alapból parajpüré hozzáadásával.



Máltai mártás:              

 Hollandi alapból narancslé a blansírozott narancshéj hozzáadásával.



Velencei mártás:            Veloutée mártást készítünk hal alaplével, legírozva*, montírozva**, sóval, fehér borral, kevés citromlével és parajpürével ízesítjük. Fehér húsú halételek, illetve tojásételek mellé tálaljuk. Az eredeti francia recept a legírozáshoz un. „creme”-t használ. Háromféle „creme” van náluk forgalomban:

- créme – sűrűbb, mint a magyar tejföl íze, a tejföl és a habtejszín közötti állományú.

- créme aigre: a mi tejfölünkhöz hasonló ízű, csak szárazabb állományú.

-créme á foutler – habtejszín.

Tejszín helyett a legírozáshoz tejfölt használjunk, mert az eredeti ízhatásokhoz tejsavra van szükség, ami nálunk csak a tejfölben van.



 



BARNA MÁRTÁSOK



Egri mártás:                    

Barna alapmártásból Egri bikavérrel, tetejére vajat morzsolva.



Madeira mártás:             

Barna alapmártás Madeira borral



Ördögmártás:                 

 Barna alapmártáshoz fűszerkivonatot adunk.



Choron mártás:               

Béarni mártáshoz kevés ketchupot kell keverni.



HIDEG MÁRTÁSOK



Barna zománcmártás:   

 (chaudfroid): Barna alapmártásból étkezési zselatinpor és aszpik hozzáadásával.



Bársonyos mártás:         

Vaj, liszt, csontlé, vagy hallé egész bors, só alapanyagokból készül.



Besamelmártás (hidegkészítményekhez): 

teavaj, liszt, tej, só felhasználáséval, alapmártás.



Bormártás:                     

 Majonéz alapból fehérbor, só, bors, porcukor, petrezselyemzölddel.



Chantilly mártás:            

Majonézmártás cukorral, citromlével.



Cumberland-mártás:       

Ribiszkezselé, vörösbor, madeirabor, konyak, narancs, citrom, bors, mustár hozzáadásával készül. Vadhúsokhoz, szárnyasokhoz adjuk.



Csiki mártás:                  

Majonéz alaphoz gomba, cékla, alma, hagyma, citrom, só hozzáadásával. Budázott vagy roston sült halakhoz adjuk.



Csontlé:                           

Vegyes csont, vegyes zöldség, vöröshagyma, bors, só hozzáadásával készül.



Ecetes mártás:               

 Hideg húsokhoz adjuk.



Ecetes torma:                  

Torma, ecet, só, porcukor felhasználásával készül. Főtt húsokhoz, nyelv és sonkakészítményekhez.



Fehér zománcmártás:     

(chaudfroid):Veloutée mártás alaphoz zselatin, aszpik, habtejszín hozzáadásával készül. Szárnyasok, halak stb. áthúzására.



Finom mártás:                

Tartármártás alap, szardínia, ajókagyűrű, kapribogyó, csemegeuborka, tojás, kaviár hozzáadásával készül. Tojásételek, halak, stb.



Fűszeres mártás:            

Majonéz mártás alaphoz többféle fűszer hozzáadásával készül. Sült angolos hideghúsokhoz adjuk.



Gribiche-mártás:              

Majonéz alaphoz tojás, habtejszín, csemegeuborka, kapribogyó fűszerekkel készül. Halakhoz, tojásételekhez, húsételekhez adjuk.



 



Ketchupos



Majonézmártás:              

Majonéz alapmártáshoz habtejszín és ketchup hozzáadásával.



Magyaros mártás:          

Majonéz alaphoz pritamin, mustár, fehérbors, citromlé, habtejszín, tejföl, zöldpaprika hozzáadásával.



Majonéz:                         

(olaj-, vagy alapmártás): tojássárgája, olaj, citromlé, só.



Majonézmártás:              

Habtejszín, citrom, bors felhasználásával készül.



Mandulás mártás:          

Mandula, főtt tojássárgája, almabefőtt, citrom, porcukor, almaecet, só, habtejszín hozzáadásával. Töltött halakhoz, szárnyas-, malac-, borjúgratinhoz adjuk.



Manselle mártás:           

Libamáj, zsír, vöröshagyma, só, törött fehérbors, pástétomfűszer, konyak, habtejszín felhasználásával készül. Libamájhoz, hideg pástétomokhoz adjuk.



Metélőhagyma-mártás:  

Majonéz alapmártás, tojás, tejföl, metélőhagyma, só, porcukor, citrom, szemle felhasználásával készül.



Narancsmártás 1:          

 Narancs, só, citrom, majonéz, habtejszín, porcukor alapanyagokból. Pikáns mártás, spárgához, articsókához, egyéb zöldségfélékhez adhatjuk.



Narancsmártás 2:           

Narancs, porcukor, angol mustár, száraz vörös bor, citrom, málnaszörp alapanyagokból. Vadhúsokhoz, pástétomokhoz adjuk.



Norvég mártás:               

Szardellapaszta, főtt tojás, étolaj, metélőhagyma, borecet, tejföl, porcukor hozzáadásával készül. Hideg tengeri halakhoz kínáljuk.



Olasz mártás 1:              

 Majonéz alapmártáshoz borjúvelő, citrom, só hozzáadásával készül. Hidegsültekhez adjuk.



Olasz mártás 2:               

Majonéz alaphoz tejföl, habtejszín, metélőhagyma, citrom, Cayenne bors, fehér bor, kaviár hozzáadásával készül. Hideg halakhoz, töltött tojásokhoz adhatjuk.



Paradicsomos tartármártás: 

Majonézmártás, paradicsompüré, ketchup, citrom, porcukor, só felhasználásával készül. Hideg angolos húsfélékhez adjuk.



Ravigot mártás:              

Citrom, étolaj, csemegeuborka, vöröshagyma, kapribogyó, metélőhagyma, petrezselyemzöld, tárkonylevél, só, törött fehérbors. Marhahúsokhoz, borjúvelőhöz, zöldségekhez adjuk.



Rákmártás:                     

Majonéz alaphoz konyak, habtejszín, rákredukció, Cayenne bors, céklalé. Rákmajonézhez, ráksalátához, egyéb rákféleségekhez adjuk.



Rákvaj:                           

Rákhéj (kárász), teavaj, fűszerpaprika felhasználásával készül.



Remoulade-mártás:        

Majonéz alap, metélőhagyma, habtejszín, petrezselyem zöldje, citrom, tárkonylevél, csemegeuborka, Cayenne bors, mustár felhasználásával készül. Hideg halakhoz kínáljuk.



Rózsaszín zománcmártás: 

Majonéz alaphoz aszpik, paradicsompüré hozzáadásával készül. Tojásételek, rákételek áthúzásához használjuk.



Sárga zománcmártás:     

Majonéz, aszpik, citrom, porcukor alapanyagokból.



Svéd mártás:                   

Majonéz alap, habtejszín, alma, torma, Cayenne bors, fehér bor, citrom, porcukor. Sertés- vagy libasülthez adjuk.



Tejfölmártás:                  

Tejföl, liszt, mustár, porcukor, tojás, só alapanyagokból készül.



Tiroli mártás:                  

Majonéz alaphoz habtejszín, ketchup, só, fehér bor, porcukor, Cayenne bors.



Tormamártás:                 Ecetes torma, angol mustár, borecet, szemle, tej, tejföl, porcukor felhasználásával készül.



Tartármártás:                 

Majonéz alaphoz tejföl, mustár, bors, citromlé, cukor hozzáadásával.



Remuládmártás:            

 majonéz alapból mustárral, törött borssal, finomra vágott ecetes uborkával, vöröshagymával, kapribogyóval, petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel.



Valentin mártás:             

Majonézmártás alaphoz torma, mustár, tárkonylevél hozzáadásával készül. Hidegsültekhez adjuk.



Vigagrette-mártás:         

Citrom, étolaj, csemegeuborka, vöröshagyma, kapribogyó, petrezselyem zöldje, metélőhagyma, tárkonylevél, só, őrölt fehérbors hozzávalókból készül. Salátákhoz, sültekhez, halételekhez.



Worcesteres majonézmártás: 

Majonézmártás alaphoz Worcester, angol mustár, mustár, citromé, porcukor felhasználásával készül. Hideg angolos húsokhoz, hátszín, bélszín stb. mellé adjuk.



Worcesteres majonézmártás 2. 

Majonézmártás, Worcester, tejföl, citrom, olajbogyó, fehér bor hozzávalókból készül. Hidegsültekhez kínáljuk.



Zöldmártás:      

Majonéz, habtejszín, paraj, tárkonylevél, petrezselyem zöldje, citrom, fehér bor, Cayenne bors, porcukor, só felhasználásával készül. Halak, tojásételek, töltött paradicsom kísérője.



 

EGYSZERŰ MELEG MÁRTÁS

Nincs alapmártásuk. Készülhetnek zöldségekből, - gomba, paradicsom, cékla, zeller, sóska, stb. – vagy fűszernövényekből - vöröshagyma, fokhagyma, kapor, stb. Rántással, vagy habarással készítjük el a mártást. Pld. főtt húsok mellé tormamártás, sóskamártás, vagy a töltött paprika paradicsom-mártás nélkül elképzelhetetlen.



 

MELEG GYÜMÖLCSMÁRTÁS

Gyümölcstől függetlenül azonos módon készül mindegyik. Aromás főzés után finomhabarással sűrítjük (liszt és tej, vagy tejföl, vagy tejszín, tojássárgája, pudingpor). Vannak megszokott mártások, meggymártás,

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink

 

 

 

A LÉLEKEMBER

 

***

KARMA 1

KARMA 2

***

Tértisztítás

https://www.youtube.com/watch?v=x1R4CkQhO90

angyali számok

 

https://www.facebook.com/1157259004299669/videos/274935163592163/?t=0

 
Legújabb
Friss bejegyzések
2025.01.31. 06:29
2025.01.21. 22:35
2025.01.21. 20:15
2025.01.18. 20:49
2025.01.16. 15:51
2025.01.10. 17:31
2025.01.10. 10:59
2025.01.09. 15:31
2025.01.07. 12:03
2024.11.02. 16:29
2024.10.27. 11:05
2024.09.19. 09:55
2024.09.10. 17:39
2024.09.10. 04:00
2024.09.09. 19:10
2024.08.08. 08:45
2024.08.03. 08:12
2024.07.16. 19:20
2024.07.16. 19:05
2024.07.12. 06:32
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

 

***

 Erdélyből:

vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

*

 Igaz történelem

szt-tisztek

SZIGORÚAN TITKOS

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

https://www.youtube.com/watch?v=4KfgddL7tiE&fbclid=IwAR20RmXG5yK4jQnb1F

_-ITc0MWKNvwyqjOqp0TwxSarLJbVOlZXZVX4tSmY

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

https://ekpafat-kistarogato.gportal.hu/gindex.php?pg=34333138&tags=a%20kalapdoboz%20titka

/EncodeDecode/HexDecod...

https://drive.google.com/file/d/1SbaY1kZxugLYl9tXTCbI-dKmFvdnX_sj/view?usp=sharing

 

horoszkóp>>>>>>

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

Gyógyulásom története

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás g

A lélek hangja

 

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

 

***

TÜSKEFEHÉRJE

Egészségünk védelmében

PDF

2.

https://www.youtube.com/watch?v=KAUKSqjYhCI

***

SZÍV DIAGNOSZTIKA

***

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

KIEMELT VIDEÓK!

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 ** KARMA ASZTROLÓGIA**

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

Kiemelt ajánlat

Czeizel Ilona
1954.01.05

 

**

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

https://www.youtube.com/watch?v=9Btf2FEg_10

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

Barát Erika:

Ima az úr Jézushoz....
Ha bánatod van, keresd Jézusodat,
borulj le előtte, sírd el bánatodat.
Ő majd bekötözi vérző sebeidet,
meggyógyítja bánatos szívedet.
Ha nagyon egyedül vagy, már senkid nincsen,
ne félj, mindig veled van az Úr Isten.
Ha nehéz a kereszted nem bírod viselni,
veled van az Úr Jézus, vállaira veszi.
Szegény a házad, mindenki elhagyott,
nézz rá a keresztre, megsegít Jézusod!
Rosszak az emberek, nagyon megbántottak,
gondolj Jézusra, Rá halált kiáltottak!
De mégse keseregj, töröld le könnyedet,
hajtsd Jézus vállára bánatos fejedet!
Ott nyugalmat találsz, békét szeretetet,
amit tőled soha, senki el nem vehet!
Bármit hozzon a sors, azt kell imádkoznod,
legyen meg Szent Atyám a Te akaratod!
Így végezd el imád, egész életedben,
elvezet Jézusod, Atyádhoz a mennybe.

Ámen!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól

 

 

 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU