Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**Belső    rovat*Találkozók**

**Szerzői jogok**

        *        

*FŐOLDAL

Kozma atya levele

2016.03.20. 15:01, Bejegyezte: Vincze S Péter Kanadából
Bejegyezte: Vinczer S Péter

Húsvét az Irgalmasság Szent Évében

 

Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten irgalmából is, Akinek könyörületre hajlik a szíve.

Életünk során csak sejtéseink vannak erről, de Isten szeretetéről tanúskodik minden szeretet, amit másoktól kapunk. Isten jelenlétéről tanúskodik minden segítség, ami váratlanul megérkezik, amikor bajban vagyunk. Isten gondviseléséből sejtünk meg valamit, amikor felismerjük, hogy múltunk minden eseményének volt értelme és jelentősége.

Isten hű ígéreteihez, nem hagyja magára az embert. Elküldte Fiát, hogy tanúságot tegyen Isten feltétel nélküli és minden emberre kiterjedő szeretetéről, egy olyan világban, amelyben a zsidók gyűlölték a pogányokat, mert nem ismerték az igaz Istent. A görögök lenézték a barbárokat, mert tudatlanok voltak. A rómaiak kicsúfolták a zsidókat, mert fanatikusok voltak.

Jézus eloszlatta a kizárólagosságnak ezt a sötétségét.

 

Isten hű ígéreteihez, nem hagyja magára az embert. Elküldte Fiát, hogy tanúságot tegyen Isten minden határon átlépő, az Egyház határain is túlmutató irgalmasságáról, egy olyan világban, amelyben a kereszténység erőviszonyai alapvetően átrendeződtek, az európai kereszténység pedig történetének talán legmélyebb, legnagyobb válságát szenvedi.

Az életvezetés szempontjából alapvető teológiai, vallási fogalmak, bűnbánat, bűnbocsánat, irgalom, jelentés nélküli szavakká váltak. Kultúránkból kikopott a megbocsátás megtapasztalása. Ez a világ a mi posztmodern világunk, amely szekuláris (elvilágiasodott, elvallástalanodott, Isten nélküli), ezért állandóan pótvallásokra szorul. Ilyen a fejlődés (haladás), a teljes egyenlőség eszméje, a fogyasztás, a divat, a pornó, a celebjelenség, a facebook.

Jézus, a bűnösök barátja elbizonytalanította a mindig és csak igazságkeresőket, és elhozta az első és kihagyhatatlan lépés igazságát, az irgalmas Atya üzenetét: Menj, és többé ne vétkezzél! Az irgalom megment.

 

A Szentatya az Irgalmasság Szent Évének meghirdetésekor a keresztény ember hitelességének kritériumaként határozta meg az irgalmasságot. Be kell látnunk, valóban egyedül az irgalmas szívű emberek értik meg a világot s benne a földi javak szerepét. Ők tudják, az élet több, mint az anyagi jólét. Könnyen elfelejtjük, hogy a kenyérért meg kell dolgozni, a pénzt meg kell keresni. Itt nem csak kenyérről, pénzről van szó, hanem mindenről, amiről úgy hisszük, hogy jogunk van rá, tehát másoknak kötelessége ezt nekünk megadni. Egyedül az irgalmasok tudják helyreállítani a szétzilált értékrendet. Nagy a kísértés, hogy a testi szükségletek úrrá lesznek a lélek fölött. Kell a kenyér, de kell a lélek tápláléka is, az imádság. Kell a ruházat, de a lelket is fel kell öltöztetni alázatba és szeretetbe. Kell a lakás, de kell, hogy a léleknek is legyen otthona, temploma. Az irgalmasok képesek visszaállítani az életbe vetett bizalmat, a felebarát méltóságát, s a valóság Isten szívéig érő realitását, mélységes komolyságát.

 

Az elveszett paradicsomi ártatlanságunkat csak keskeny és meredek utakon közelíthetjük meg, amilyenek például a felebaráti szeretet sugallta irgalom testi cselekedetei: Éhezőknek ételt adni, szomjazóknak italt adni, mezíteleneket felruházni, fogságban lévőket kiváltani, betegeket látogatni, utasoknak szállást adni, holtakat eltemetni.

Mi, keresztények vagyunk az irgalmas kezdet megbízottai. Nekünk kell átvezetni Isten új népét az Első Szövetségből az Új Szövetségbe, a törvény vallásából a szeretet vallásába.

 

Engedtessék meg nekem, irgalmasrendi szerzetesnek, hogy Istenes Szent János családjának tagjaként szóljak elhivatottságunkról. Mi az irgalmas Isten tanúiként azt a védelmet és biztonságot kívánjuk megadni minden embernek, amely az irgalom fogalmából eredően, az anyaméh magzatának védettségéhez és biztonságához méretik. Vállaljuk a Betegápoló Irgalmasrend karizmáját, a hospitalitas-t, amely kiszolgáltatott embertársainkat a szeretett vendégnek kijáró, befogadó szeretettel ajándékozza meg.

 

Ezekben az években emberek milliói tartanak Európa felé, akiknek hite egy szent sziklán épült fel. Ez minket arra figyelmeztet, hogy a mi szent sziklánk pedig, a Golgota sötétségében és a feltámadás fényeiben, maga Krisztus!

 

Húsvét fényében 2016-ban is az Isten irgalma fénylik.

 

 

Budapest, 2016 Húsvétján

 

 

            

                                                                                           P. Kozma Imre OH

                                                                               Prior, Delegat

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.03.20. 01:59
2018.03.15. 23:20
2018.03.15. 21:17
2018.03.15. 18:34
2018.03.11. 16:39
2018.03.11. 14:23
2018.03.10. 17:53
2018.03.09. 14:03
2018.03.08. 17:36
2018.03.08. 13:27
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól