Cukrok-Bonbonok és szirup 1.
suzymama 2013.12.03. 16:26
Meggylikőrös bonbon
Hozzávalók:
1/2 dl tejszín, 2 evőkanál meggylikőr, 12 dkg étcsokoládé, 20 db likőrös meggy; a bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé; tetejére: 5 dkg fehércsokoládé, 1 cikk tejcsokoládé
Elkészítése:
a töltelékkrémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a likőrt és az összetördelt csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz, majd lehűtjük. A bevonathoz az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, félrehúzzuk és állandóan kavarva kissé visszahűtjük, majd a bonbonformát kikenjük, ha szükséges, kétszer is, majd lehűtjük. Ha a csokoládé megdermedt, mindegyikbe krémet teszünk és belenyomunk egy-egy likőrös meggyet, majd olvasztott csokoládéval bezárjuk és újból dermedni hagyjuk. Dermedés után kifordítjuk a formából, a fehércsokoládét és a tejcsokoládét megolvasztjuk, és vékony sugárban a bonbonok tetejére csorgatjuk.
Nugátos bonbon mogyoróval és mandulával
Hozzávalók :
15 dkg nugáthoz: 5 dkg hámozott, és pirított mogyoró, 5 dkg cukor ,5 dkg tejcsokoládé, fél teáskanál vaj
A mogyorót serpenyőben kissé megpergeltem majd száraz ruha között addig dörzsöltem míg a héja levált.
Előbb a porcukrot majd a mogyorót kávédarálóban nagyon finomra őröltem. A tejcsokoládét vízgőz fölött felolvasztottam a fél teáskanál vajjal. Mikor kissé kihűlt, belegyúrtam a mogyorót és a porcukrot míg homogén massza lett.Fóliába csomagolva és hűtőszekrényben akár 2 hétig is eltárolhatjuk .
Felhasználás előtt szobahőmérsékleten tartottam 1 óráig majd átgyúrtam.
Nugátos bonbon
Hozzávalók:
15 dkg nugát, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 20 dkg étcsokoládé
Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztotta, ecsettel kikentem a formát,hűtőbe tettem 5 percre majd még egyszer kikentem.Mindegyikbe tettem kevés nugátot, mogyorót vagy mandulát belenyomkodtam és annyi csokoládét öntöttem rá, hogy befedje az egészet. 1 órára hűtőbe tettem majd felülről kissé megnyomogattam mindegyik bonbont és szinte maguktól kipattantak.Hátránya,hogy csak egyszer tudtam egy formát felhasználni.
Fahéj szirup
Mi jut eszedbe a fahéjról? A finom meleg fahéjas teába, karácsonyi sütemény tésztájába!almás süti vagy a karácsony meghitt hangulata? Készíts belőle szirupot, öntsd kávéba,
Fahéj, Te csodás!
Sokoldalú gyógy- és fűszernövény, mely segíti az emésztést, megelőzi a vércukor ingadozást, hangulatjavító és... a késlelteti az öregedést! Készíts belőle finom szirupot!
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 30 dkg (nyírfa)cukor
- 3 - 4 fahéjrúd
Elkészítése:
- Az összes hozzávalót tedd egy lábasba és alacsony lángon kezdd el főzni, kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad, majd főzd tovább kb fél óráig.
- Hagyd kihűlni a fahéjdarabokkal együtt
- Szűrd le és töltsd csinos kis üveg(ek)be
- Tárold hűtőben!
Fogyaszd egészséggel!
Judit konyhájából való a recept
|
Nagyon finom receptek, biztosan kipróbálom valamennyit.Van egy kérdésem: a bonbon készítésnél a formát tényleg csak egyszer lehet használni? Azért kérdezem, mert szilikon formáim vannak, és szomorú lennék, ha eldobhatnám őket egyetlen használat után, pedig nagyon szeretnék bonbont készíteni. Eddig még nem próbáltam, de régen tervezgetem.