Vadas knédlivel

Vadas knédlivel
Knédli: 500 gr finomliszt, 125ml víz, 125 ml tej, 1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 egész tojás, 2 nagykanál olaj, 21 gr élesztő. Meleg tejet a meleg vízzel összekeverem, hozzáadom a cukrot, élesztőt.Felengedem.Utána bele a lisztet, tojást, sót, olajat.Nagyon jól megdagasztom.Megkel, még egyszer megdagasztom. Mindent mindig kétszer dagasztok.A második dagasztásnál belekeverem a kockákra vágott kiflit, vagy zsemlét, amit előtte megpirítottam.Leszakítom a második kelés után.Kis cipókat készítek és megkelesztem.Utána párán 20 percig párolom.10 perc után nagyon gyorsan felkapom az edény fedelét és párszor megszurkálom.
Vadas: víz, ecet, cukor, só, hagyma, babérlevél, új bors, egész feketebors.....ezt megfőzöm és ha kihült, beleteszem a húst....legalább 4 napra és minden nap megfordítom....Utána teszek hozzá zöldséget, zellert, petrezselymet és sok sárgarépát....Megfőzöm.Leszüröm, a zöldséget szétmixerelem. Közben pirítok cukrot/karamell/felöntöm és szétfőzöm tejszínnel. Hozzáteszem a lében szétmixerelt zöldséget, 3-4 nagykanál mustárt és teszek rá még tejszínt. Felforralom és belerakom a felszeletelt húst. Nem sűrítem liszttel. Mindig sok sárgarépát teszek és az sűríti.

|