*KÉZIKÖNYVTÁR*

                                                                                                                                       

Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztronómia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT  *  ajánlatunk:

 *       

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

Ki fia vagy

2020.11.18. 19:17, Vinczer S. Péter

.

Ki fia vagy?      2O2O november 15

Lehettem olyan kilenc éves,  gondoltam egyet, és „átmentem” Martonosra a nagyanyámhoz. Magyarkanizsától mindössze hét kilóméterre van Martonos  a Tisza bácskai oldalán első falu a trianoni határ  déli oldalán . A faluba vezető út a foci pályánál és a szélmalomnál kezdődött.

Késő délután érkeztem, akkorra már a jószágokat ellátták, és az asszonyok már összegyűltek pletykázni a kispadok köré.  Már messziről észrevették, hogy nem odavaló gyerek közeledik, vagy tíz tizenöt lépésnyire elhallgattak, én tétován elhaladtam mellettük,  tudtam hogy  illik köszönni de hogy? Csókolomot nem köszönhetek falun, a jó estét-hez meg még nem vagyok elég embörös...

Meg is kaptam:

-Nem tanított meg anyád köszönni!!!

Sietve tovább haladtam , a következő bandánál megreszkíroztam: Dicsértessék!

-De szépen köszönsz, hogy híjnak?  ki fia vagy?

- Vinczer Peti, a Böröcz Sándor unokája vagyok!

-Akkó hát a Böröcz Bözsi az édösannya, magyarázta egy öregasszony.

Mindezt miért írom le? Mert a falusi bölcsesség szerint az én nevem a bemutatkozásom csak úgy ér valamit, ha tudják, hogy „ki fia borja” vagyok.

Amikor a hírekben, olvasom, vagy látom a Parlamentben az ellenzéki politikusok  gyűlölettől tajtékozó nyilatkozatát, felszólalását felteszem a kérdést:

Ki fia lehet ez a némber? Kik lehetnek a szülei? Nem mintha felelhetnének a gyerekük viselkedéseiért, vagy a gyermek a szülei esetleges múltjáért, de feltehetően az alma nem esik messze a fájától.

 Elsőként a Vikipediát hívom segítségül.

Fekete -Győr András a Momentum elnöke az Olimpia megfúrásával robbant be a politikába.

Mint ismeretes, az Olimpia megrendezésére esélyesek voltunk, mert Magyarország még nem rendezett, a másik pályázó Párizs meg már igen... A pályázatkor konszenzus volt, tehát minden párt akarta, és aláírta. Ennek ellenére hátat fordítva a saját elhatározásuknak, mellé álltak Fekete-Győr András kezdeményezésének, hogy nem kell az olimpia.....  Nem az aláírások döntöttek, hanem, hogy az ellenzék kihátrált az egyezségből.  Tudták, hogy azzal, hogy nem lesz Magyarországon olimpia, sok magyar embernek, és sportolónak okoznak keserűséget, fájdalmat.

Fekete-Győr András pártja a momentum be sem jutott a Parlamentbe, de az EU parlamenti képviselői választások fonáksága miatt képviselőt küldhetett az EU Parlamentbe. Ott megtalálta a zsák a foltját, a hazai, és a többi balos képviselőkkel.

Tovább nem részletezem, csak emlékeztetni akartam, hogy miért is lettem kíváncsi, hogy ki lehet ez a hazáját eláruló a magyar embereknek keserűséget, hátrányt akaró lény?

Ime amit az apjáról ír a Vikipedia:

„Fekete-Győr Endre bő egy évtizedig élet-halál ura volt Heves megyében. Az MSZMP Heves megyei Végrehajtó Bizottságnak titkos, bizalmas jegyzőkönyvei, amelyek időközben felkerültek a világhálóra, meggyőződéses, fanatikus kommunistának mutatják. Sorra megszavazta az összes országos és megyei párthatározatot, engedelmesen kiszolgálta a rendszert, szónokolt a Tanácsköztársaság ötvenedik évfordulóján („1919 vörös hőseinek múltját és amit megtudunk tőlük – a lassan elfogyó régiektől – változtassuk hatékony szocialista öntudattá, hitté. Olyan cselekedet ez, mely folytatja 1919 művét és betölti a Magyar Tanácsköztársaság örökségét. Éljen a dicsőséges Tanácsköztársaság emléke! Éljen és eredményekben fejlődjék 1919 hagyományaiból is gazdagodó szocialista hazánk!”

Ehhez nincs mit szólni,  hozta a család hangulatát, amiben nevelkedett. Nem esett messze a fájától.

Donáth Anna is felkeltette a kíváncsiságomat. Az apjának, Donáth Lászlónak a viselt dolgairól hallottunk a közelmúltban, viszont a nagyapjáról maga Donáth Anna írt a blogján szerecsenmosdatást, amit Schiffer András tett helyre.  Ime egy rövid kivonat a Vikipediából a nagypapa múltjából:

„Donáth Ferenc   1944-ben közreműködött a Béke párt megalakításában,a kommunista párt újjászervezésében. 1945 és 1951 között különböző politikai tisztségeket töltött be: az Országos Földbirtokrendező Tanács elnökhelyettese, az MKP Központi Vezetőségének tagja, a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkára, az MKP Központi Vezetősége falusi osztályának vezetője, majd a Főtitkársági Iroda vezetője volt.“

Tehát  Rákosi kommunista pártfőtitkár irodáját vezette. Apja érdekesen lelkész lett, nem különös?  Feladat volt ez számára, hogy esetleg belülről a gyülekezete gondolkodását közelről ismerje, és jelentsen a hívek beállítottságáról apjának?  Érdekes, hogy ha egy kicsit megpiszkáljuk az ellenzék némelyikének a felmenőit, meglepő vagy inkább nem meglepő dolgokra bukkanunk.

Donáth Anna is hozta, képviseli a felmenői hangulatát, beállítottságát.

Végül, de nem utolsó sorban Jakab Péter.

 Ki lehet, kik a felmenői? Apjáról nem találok bejegyzést, csupán a  nagyapját említi a Vikipedia, hogy Auswitzben odaveszett. Ez még nem kéne hogy oka  legyen a gyűlölködésre, hiszen sokan odavesztek, ki a munkatáborokban, ki a bombázásokban, vagy éppen a fronton. még sem gyűlölködik a többségük.

Ime mi található a Vikipedián:

„Jakab Péter kapcsán sajnos tényleg igaza van az SZDSZ egykori és a Demokratikus Koalíció jelenlegi tagjának, Eörsi Mátyásnak, akitől Stumpf András, a Heti Válasz egykori, a VálaszOnline jelenlegi újságírója idézte a következőket:

„Nagymamám mindig azt mondta, hogy ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye. Azon tűnődöm, vajon rabbikra is értette-e.“

A zsidó körökben közismert szólás-mondás Jakab esetében is igaz, csak a rabbit politikusra kell cserélni. Persze Jakabot se kell félteni: a fenti közmondásból az antiszemita politikus újabb sérelmet hazudott össze magának, amit a hozzá hasonló szellemi képességekkel megvert propagandasajtósai azóta visszhangoznak. Kíváncsiak vagyunk, a ma kikerült felvételt mivel magyarázzák!“

Nagyon érdekel, hogy mi készteti Jakab Pétert arra a végtelen gyűlöletre, amit a Orbán Viktor ellen tanúsít? Hiszen ha nagyapja elvesztése miatt forral bosszút, arról Orbán nem tehet. A Fidesz/KDNP kormány felújíttatta a zsinagógákat, és a magyarországi zsidóság a reneszánszát éli.

Sajnos szinte minden családnak van siratni valója.  Mérlegelhetnénk, hogy hol volt könnyebb, vagy nehezebb átvészelni a háborút, munkaszolgálaton, vagy a fronton a futóárokban -4o fokon.

Én is apa nélkül nőttem fel, bár Édesapám  honvédként túlélte a háborút, de nem mehetett haza a Titó Jugoszláviájába, mert a többi 4O OOO magyar sorsára juthatott volna. Szegeden élt a háború után, és ott is halt meg. Mi meg csak nézhettük a fogadalmi templom tornyát tiszta időben, hogy ott van Édesapánk. Édesanyám három gyerekkel, és az anyósával maradt magára, anyagi forrás nélkül. Nekünk is más lett a sorsunk, a tanulási lehetőségek, a politikai zsarolás engem is szülőföldem elhagyására késztetett.

lreértés ne essen, senkit nem kívánok a felmenői múltjával megbélyegezni, felelőssé tenni, csupán érthetővé szeretném tenni, csupán keresem a választ a magyarázatot, hogy honnan ered a magyarság gyűlölete, az a határtalan kulturemberhez nem illő viselkedés amit tanúsítanak az ellenzéki képviselők..Tisztelet a kivételnek.

Egyszer már pontot kellene tenni  II. Világháború, utolsó csatlós szajkózásnak, és valós történelmet írni a múlt századról.

A kártérítések követelőinek azt üzenem, amit a Gorski venac –Hegyi koszorú- hőskölteményben a montenegrói fejedelem mondott  a panaszkodó vitézének, aki sajnálta, hogy a puskája  a csatában eltörött:

„Glavno da ti je glava na ramenima, a u ruke Mandusica Vuka svaka puska ce biti ubojita!“

 Ime a nyers fordítás: Fontos, hogy a fejed a vállaidon van, a Mandusic Vuk kezében pedig minden másik puska ölő fog lenni! - Jól fog működni.-

Történelmi korszakok múltak el, a leszármazottak meg ne akarják vissza állítani egyiket se, hanem építsék a mai lehetőségeket kihasználva,  az élhető boldog polgári Magyarországot.

Ha ebben nem akarnak részt venni, akkor legalább ne tegyenek keresztbe, ne gyűlölködjenek, viselkedjenek úgy mindenkivel szemben, ahogy elvárják a maguk megtisztelését, élvezzék a  mások verejtékes munkájának a gyümölcsét.

Vinczer S. Péter

 

 
Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink

https://www.facebook.com/1157259004299669/videos/274935163592163/?t=0

 
Legújabb
Friss bejegyzések
2021.02.27. 21:10
2021.02.27. 13:15
2021.02.26. 07:20
2021.01.30. 16:12
2021.01.26. 05:30
2021.01.25. 17:06
2021.01.16. 16:30
2021.01.12. 02:12
2021.01.08. 17:55
2021.01.03. 21:18
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

*

Szerencses János versei

***

 Erdélyből:

vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

https://www.youtube.com/watch?v=4KfgddL7tiE&fbclid=IwAR20RmXG5yK4jQnb1F

_-ITc0MWKNvwyqjOqp0TwxSarLJbVOlZXZVX4tSmY

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

https://drive.google.com/file/d/1SbaY1kZxugLYl9tXTCbI-dKmFvdnX_sj/view?usp=sharing

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

KIEMELT VIDEÓK!

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 ** KARMA ASZTROLÓGIA**

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

Kiemelt ajánlat

Czeizel Ilona
1954.01.05

 

**

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

https://www.youtube.com/watch?v=9Btf2FEg_10

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól