Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Bérúnió

2017.10.14. 16:08, Vinczer S. Péter

.

Bérúnió                         2017 október 13

Sokat hallottuk ezt a szót az ellenzéktől, vádolva a kormányt, hogy összeszerelő üzemekben az anyacégben dolgozók bértöredékéért dolgoznak a magyar munkások.

Két területre invitálom a kedves olvasóimat: 1. Az ipar, 2 A kereskedelem.

Az iparral kapcsolatban  azt vizsgáljuk, hogy miért épít pl. az Audi gyárat Magyarországon.

 Meglátásom szerint, mert: 1. Németországban munkaerő hiány van, 2.  Mert a magyar munkaerő megbízható, találékony, és olcsóbb.

Legyünk tisztában, hogy a német cég nem azért költi a pénzét magyarországi leányvállalata építésére, mert megoldani, enyhíteni kívánja a munknélküliséget. Nem ajándékozni megy Magyarországra, hanem azért, mert kifizetődik neki a befektetés.

Az ellenzék azzal hadonászik, hogy fizessen ugyanannyit a magyar munkásnak a magyarországi leányvállalatában, mint az anyavállalatában a német munásnak.

Itt érdemes elgondolkodni. Hasonlítsuk össze a megélhetési kiadásokat is. Németországban bizony sokkal drágábbak a lakásbérletek, sőt a napi megélhetés, és a rezsi költségek.

Számszerű pontos összehasonlítást az adatok hiányában nem tudok előadni, de szerintem jobban jár a magyar munkás, ha Magyarországon vállal munkát kevesebb fizetésért, mert Németországban több fizetés mellett a nagyobb rezsiköltség, az esetleges két háztartás vezetése könnyen nem teszi előnyössé a Németországban való munkavállalást. Kivételt képeznek a magányosok, ha kimennek több pénzért, tapasztalatot is szerezni, hogy hazatérve a megtakarított pénzzel családot alapítsanak.

A családos munkavállaló Magyarországon otthon van, a közbiztonság sokkal jobb, a gyerekek magyarul tanulhatnak, és nincsenek kitéve a migránsok által elkövetett erőszaknak, életveszélynek..

A második terület a kereskedelem. Tudjuk, hogy Magyarország az EU tagság kezdetén megnyitotta a piacát. A nyugati kereskedelem elárasztotta az országot, egymásután épültek a plázák, a kereskedelmi központok.

Megjelent az árúbőség, és a kereskedelmi selejt, mert nem volt elég a hatalmas haszon amit kitalicskáztak az országból, de az azonos termék sok esetben csak a csomagoláson jelent meg, és tartalmilag silányabb a magyarországi üzletben, mint a bécsiben.

Éppen erről volt tanácskozás a V4-ek tanácskozásán.

A kereskedelemben, és a bankszektorban van alapja követelni a bér egyenlőséget, mert a piacot megkapták. Ezeken a területeken van helye a követelésnek, hogy azonos minősgű és tartalmú élelmiszereket vigyenek Magyarországra, és fizessenek a dolgozóknak ugyanannyit, mint a németországi, vagy osztrák egységeikben.

Továbbmenve, miért ne fizethetnék a fizetéseket valutában? Csakis ebben az esetben lett volna szabad deviza alapú hitelt kínálni, és felvenni.

A bankok esetében felháborítóan vettem tudomást arról, hogy az osztrák bank olcsóbban adta az osztrákoknak Ausztriában a hiteleket, mint a magyarországi fiókja a tapasztalatlan, és szerényebb forintos jövedelemmel rendelkező magyar ügyfeleknek. Ezt azzal magyarázták, hogy a magyarországi ügyfelek esetében nagyobb a rizikó faktor...Átlátszó mese, mert ha az ügyfél nem fizet, kilakoltatják, veszíti az addig befizetett pénzét. Ugyanígy elviszik az autóját éjszaka tolvaj módra a ház elől. Legalábbis Kanadában ez a szokás.

Ráadásul a sokat emlegetett devizahiteleket, a forintos jövedelemmel rendelkező  ügyfeleknek kellő felvilágosítás nélkül adták  a magyar ügyfeleknek.  A deviza árfolyam drágulása miatt ezrek lettek fizetőképtelenek az ügyfelek, és ismerjük a végkimenetet.

Egyenlőre, ezeken a területeken lehet követelni a béregyenlőséget.

Remélhetőleg, eljön annak is az ideje, hogy az iparban is javulni fog a helyzet. A munkaerő hiány fogja ezt kierőszakolni, mert Németországban a migránsok soha nem lesznek megbízható munkaerők. Ezért a német ipar kényszeredni fog béremeléssel kedveskedni, megtartani a megbízható magyar munkavállalókat.

Vinczer S. Péter

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.11.09. 15:13
Vica

A honvágy kegyetlen dolog, én is tudom. Lánykoromban dolgoztam 1,5 évig Németországban, az akkori DDR-ben. Azt viszont reális szemmel kell látnunk,- szerintem,-  hogy jó pár szakma veszélyesen felhigult, mert a jól képzett szakemberei elmentek külföldre dolgozni. Gondolok itt az egészségügyre, a segítő szakmákra, és a sok nyelvtanárra, idegennyelvet beszélő szakemberekre. Úgy látom elkezdődött egy jó folyamat, de már alighanem későn.. Nagyon nagy a hiány a kétkezi munkások között.Alig lehet találni egy jó villanyszerelőt, vagy gázszerelőt. Tapasztalatból beszélek. Sok munka vár még kormányunkra és mivel látom és hiszem, hogy jó az irány,- türelemre van szükség és nagyon erős hitre.

2017.10.22. 15:57
lenhardt

Sajnos nagyon igaz, hogy az EU gazdagabb országai bennünket folyamatosan átvernek, kizsákmányolnak. A kétféle minőség, miszerint nekünk nem kell annyira jó élelmiszert, mosószert, stb-t eladni, mert megfelel a hitványabb is, tényleg gusztustalan és etikátlan dolog, szerencse, hogy időben kiderült. (Szerintem egyszerűen nem kellene tovább ezeket a termékeket megvásárolni tőlük, és kész.)

Az sem újdonság, hogy a német összeszerelő üzemek nem "ajándékok" számunkra, hanem jövedelmező megoldások a németek részére. Nekünk viszont kell a munkahely, még a kevésbé magas fizetésekért is...

A külföldi munkavállalás - szerintem - szomorú megoldás, hiszen nemcsak az idegen közeg, hanem a szülőföld fizikai távolsága is nyomasztó lehet. Én ha a Kárpát-medencét elhagytam egy-egy rövid időre, máris rám tört a honvágy. Az én gyökereim ezer szállal kapaszkodnak a hazai rögbe, és biztos vagyok benne, hogy minden magyar ugyanígy érez. Ha bármi okból távol kell élnie, az számára szenvedést jelent akár bevallja, akár nem.


Válasz:

Kedves Ibolya, egyet értek veled, a bőrömön tapasztalom. Amióta az interneten szinte karnyujtásra lehetek, és a Duna Tv, Echo TV adta lehetőségek vannak, valamivel könnyebb elviselni. Persze Jugoszláviában sem voltunk igazán otthon....

Péter

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól