Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT ajánlatunk:

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

Bérúnió

2017.10.14. 16:08, Vinczer S. Péter

.

Bérúnió                         2017 október 13

Sokat hallottuk ezt a szót az ellenzéktől, vádolva a kormányt, hogy összeszerelő üzemekben az anyacégben dolgozók bértöredékéért dolgoznak a magyar munkások.

Két területre invitálom a kedves olvasóimat: 1. Az ipar, 2 A kereskedelem.

Az iparral kapcsolatban  azt vizsgáljuk, hogy miért épít pl. az Audi gyárat Magyarországon.

 Meglátásom szerint, mert: 1. Németországban munkaerő hiány van, 2.  Mert a magyar munkaerő megbízható, találékony, és olcsóbb.

Legyünk tisztában, hogy a német cég nem azért költi a pénzét magyarországi leányvállalata építésére, mert megoldani, enyhíteni kívánja a munknélküliséget. Nem ajándékozni megy Magyarországra, hanem azért, mert kifizetődik neki a befektetés.

Az ellenzék azzal hadonászik, hogy fizessen ugyanannyit a magyar munkásnak a magyarországi leányvállalatában, mint az anyavállalatában a német munásnak.

Itt érdemes elgondolkodni. Hasonlítsuk össze a megélhetési kiadásokat is. Németországban bizony sokkal drágábbak a lakásbérletek, sőt a napi megélhetés, és a rezsi költségek.

Számszerű pontos összehasonlítást az adatok hiányában nem tudok előadni, de szerintem jobban jár a magyar munkás, ha Magyarországon vállal munkát kevesebb fizetésért, mert Németországban több fizetés mellett a nagyobb rezsiköltség, az esetleges két háztartás vezetése könnyen nem teszi előnyössé a Németországban való munkavállalást. Kivételt képeznek a magányosok, ha kimennek több pénzért, tapasztalatot is szerezni, hogy hazatérve a megtakarított pénzzel családot alapítsanak.

A családos munkavállaló Magyarországon otthon van, a közbiztonság sokkal jobb, a gyerekek magyarul tanulhatnak, és nincsenek kitéve a migránsok által elkövetett erőszaknak, életveszélynek..

A második terület a kereskedelem. Tudjuk, hogy Magyarország az EU tagság kezdetén megnyitotta a piacát. A nyugati kereskedelem elárasztotta az országot, egymásután épültek a plázák, a kereskedelmi központok.

Megjelent az árúbőség, és a kereskedelmi selejt, mert nem volt elég a hatalmas haszon amit kitalicskáztak az országból, de az azonos termék sok esetben csak a csomagoláson jelent meg, és tartalmilag silányabb a magyarországi üzletben, mint a bécsiben.

Éppen erről volt tanácskozás a V4-ek tanácskozásán.

A kereskedelemben, és a bankszektorban van alapja követelni a bér egyenlőséget, mert a piacot megkapták. Ezeken a területeken van helye a követelésnek, hogy azonos minősgű és tartalmú élelmiszereket vigyenek Magyarországra, és fizessenek a dolgozóknak ugyanannyit, mint a németországi, vagy osztrák egységeikben.

Továbbmenve, miért ne fizethetnék a fizetéseket valutában? Csakis ebben az esetben lett volna szabad deviza alapú hitelt kínálni, és felvenni.

A bankok esetében felháborítóan vettem tudomást arról, hogy az osztrák bank olcsóbban adta az osztrákoknak Ausztriában a hiteleket, mint a magyarországi fiókja a tapasztalatlan, és szerényebb forintos jövedelemmel rendelkező magyar ügyfeleknek. Ezt azzal magyarázták, hogy a magyarországi ügyfelek esetében nagyobb a rizikó faktor...Átlátszó mese, mert ha az ügyfél nem fizet, kilakoltatják, veszíti az addig befizetett pénzét. Ugyanígy elviszik az autóját éjszaka tolvaj módra a ház elől. Legalábbis Kanadában ez a szokás.

Ráadásul a sokat emlegetett devizahiteleket, a forintos jövedelemmel rendelkező  ügyfeleknek kellő felvilágosítás nélkül adták  a magyar ügyfeleknek.  A deviza árfolyam drágulása miatt ezrek lettek fizetőképtelenek az ügyfelek, és ismerjük a végkimenetet.

Egyenlőre, ezeken a területeken lehet követelni a béregyenlőséget.

Remélhetőleg, eljön annak is az ideje, hogy az iparban is javulni fog a helyzet. A munkaerő hiány fogja ezt kierőszakolni, mert Németországban a migránsok soha nem lesznek megbízható munkaerők. Ezért a német ipar kényszeredni fog béremeléssel kedveskedni, megtartani a megbízható magyar munkavállalókat.

Vinczer S. Péter

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.11.09. 15:13
Vica

A honvágy kegyetlen dolog, én is tudom. Lánykoromban dolgoztam 1,5 évig Németországban, az akkori DDR-ben. Azt viszont reális szemmel kell látnunk,- szerintem,-  hogy jó pár szakma veszélyesen felhigult, mert a jól képzett szakemberei elmentek külföldre dolgozni. Gondolok itt az egészségügyre, a segítő szakmákra, és a sok nyelvtanárra, idegennyelvet beszélő szakemberekre. Úgy látom elkezdődött egy jó folyamat, de már alighanem későn.. Nagyon nagy a hiány a kétkezi munkások között.Alig lehet találni egy jó villanyszerelőt, vagy gázszerelőt. Tapasztalatból beszélek. Sok munka vár még kormányunkra és mivel látom és hiszem, hogy jó az irány,- türelemre van szükség és nagyon erős hitre.

2017.10.22. 15:57
lenhardt

Sajnos nagyon igaz, hogy az EU gazdagabb országai bennünket folyamatosan átvernek, kizsákmányolnak. A kétféle minőség, miszerint nekünk nem kell annyira jó élelmiszert, mosószert, stb-t eladni, mert megfelel a hitványabb is, tényleg gusztustalan és etikátlan dolog, szerencse, hogy időben kiderült. (Szerintem egyszerűen nem kellene tovább ezeket a termékeket megvásárolni tőlük, és kész.)

Az sem újdonság, hogy a német összeszerelő üzemek nem "ajándékok" számunkra, hanem jövedelmező megoldások a németek részére. Nekünk viszont kell a munkahely, még a kevésbé magas fizetésekért is...

A külföldi munkavállalás - szerintem - szomorú megoldás, hiszen nemcsak az idegen közeg, hanem a szülőföld fizikai távolsága is nyomasztó lehet. Én ha a Kárpát-medencét elhagytam egy-egy rövid időre, máris rám tört a honvágy. Az én gyökereim ezer szállal kapaszkodnak a hazai rögbe, és biztos vagyok benne, hogy minden magyar ugyanígy érez. Ha bármi okból távol kell élnie, az számára szenvedést jelent akár bevallja, akár nem.


Válasz:

Kedves Ibolya, egyet értek veled, a bőrömön tapasztalom. Amióta az interneten szinte karnyujtásra lehetek, és a Duna Tv, Echo TV adta lehetőségek vannak, valamivel könnyebb elviselni. Persze Jugoszláviában sem voltunk igazán otthon....

Péter

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.10.24. 03:33
2018.10.21. 05:05
2018.10.20. 23:12
2018.10.20. 22:51
2018.10.20. 13:23
2018.10.20. 06:36
2018.10.19. 15:23
2018.10.18. 21:42
2018.10.18. 08:56
2018.10.18. 07:34
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

Rólam: Kanizsa újság

archivum

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

Dr.Gundy Sarolta

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 

 


IMÁDSÁG KEGYELMEK ELNYERÉSÉÉRT ISTEN SZOLGÁJA, II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZBENJÁRÁSÁRA
Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat megajándékoztad II. János Pál pápával, és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének dicsőségét és a Szeretet Lelkének ragyogását. Ő teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai közbenjárására hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élő képét mutatta nekünk, és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk. Az ő közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket, amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan szentjeid körében üdvözölhetjük. Amen.

AZ ÚR LEGYEN ELŐTTED, HOGY AZ IGAZ ÚTRA VEZESSEN TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN. MELLETTED,

HOGY KARJAIBA ZÁRJON ÉS OLTALMAZZON TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN MÖGÖTTED, HOGY MEGÖRIZZEN TÉGED

A GONOSZOK ÁLNOKSÁGÁTÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN ALATTAD, HOGY FELFOGJON,

HA ELESEL ÉS KIHÚZZON TÉGED A CSAPDÁBÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN BENNED, HOGY VIGASZTALJON TÉGED,

HA SZOMORÚSÁG NEHEZEDIK SZIVÉDREI

 

AZ ÚR LEGYEN KÖRÜLÖTTED, HOGY MEGVÉDJEN TÉGED, HA ELLENSÉG RONT RÁD!

 

AZ ÚR LEGYEN FÖLÖTTED, HOGY ÁLDÁS SZÁLLJON RÁD!

 

ÍGY ÁLDJON MEG TÉGED A JÓSÁGOS ISTEN!

 

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól