Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Befogadó ország VOLTUNK

2017.10.03. 15:37, Vinczer S. Péter

.

Befogadó ország VOLTUNK                            2017.  október 3.

Igen. Voltunk, és ebből elegünk is lett. Ismerjük Szent István intelmeit fiához, Imre herceghez. A migráns símogatók is hivatkoznak erre, mondván, hogy Szent István is az idegenek befogadására hívta fel a fia figyelmét.

Meglehetősen pofátlan összevetés az akkorában befogadásra érdemesek, és a mai muzulmán csőcselék között.

Szent István  a tudósok, művészek, és a kor jelességeit fogadta udvarába, és ajánlotta Imre hercegnek, hogy emelje udvara tekintélyét. Egyetlen szóval sem említette, hogy más vallásúakat kell/kellett befogadni.

A migránsok többsége az iszlám különböző ágazatának a hívei. Nem akarjuk, hogy megismétlődjön újra a korábbi befogadásaink sorsa.

A középkori Magyarország erópai nagyhatalom volt, gazdag,  és a törvényei a közbiztonságot garantálták.  Éghajlata, termőföldjei,  a folyói gazdag hal állománya csalogatta a környék népeit.

A teljesség igénye nélkül említsünk néhány példát:

Románia mint ország nem létezett a XIX század derekáig. Az oláhok a kis batyujukkal átkeltek a Kárpátokon, főleg pásztorkodással foglalkoztak. A magyar földesuraknak jól jött az olcsó és szófogadó munkaerő. Megtartásukra építettek nekik ortodox templomokat, lefordítatták a bibliát románra... Sorolhatnám a megmaradásukat bíztosító magyar intézkedéseket.

Hálából nem egyszer rátámadtak a védtelen magyar falvakra, vérfürdőket rendeztek.  Folyamatosan elárulták a történelem folyamán a befogadó Magyarországot. 1916-ban a titkos szerződéssel, majd a Trianoni béke tárgyaláson támasztott igényeikkel. A szerződésben vállalt kötelezettségeiket a mai napig nem tartották/tartják be. A magyarok a saját szülőföldjükön lettek bozgorok/hazátlanok!

Eleven példa a marosvásárhelyi magyar gimnázium, és a többi magyar oktatási intézményeink sorsa.

Felvidéken sem jobb a helyzet. Nem ok nélkül létezik a közmondás: Engedd be a tótot a házadba, majd kitúr. Évszázadokon keresztül élhették a szlovákságukat, a Monrchiában sok kormány hivatalban írnokok voltak, tudtak mindenről, el is árulták amint csak lehetett. Hálából...

Pozsonyt az egykori koronázó székvárost sajátították ki maguknak fővárosnak. Elég, ha megnézzük kik építették a kormány épületeiket, a vasútvonalakat, a postákat. És ez vonatkozik Erdélyre, és Kárpátaljára is.

Ukrajnában Porosenko elnök éppen a napokban szentesítette az új oktatási törvényt. Hálából, amiért Magyarország indítványozta, és elősegítette Ukrajna vízum mentességét, és a csatlakozási folyamatát az EU-hoz.

Emlékezzünk, az Antall kormány külügyminsztere Jeszenszky úr írta alá Ukrajnával a különszerződést/az alapszerződést, amely szentesítette a Trianoni szerződést. A Trianoni szerződés érvényessége addig megtámadható volt, mert az ország idegen megszállás alatt volt a béketárgyalás idején. De az Alapszerződést önként felajánlva írta alá Jeszenszky úr abban a reményben, hogy majd kedvezőbb helyzetbe kerülnek az ott élő magyarok. Ne álmodjunk, az ellenségeink, országrészeinket bitorlók még a hét pecsétes szerződésekben tett kötelezettségeiket sem tartják be, akkor hogyan számíthatunk az önkéntes gesztusra?

1690-ben I. Lipót császár pátensa szerint ideiglenesen fogadta be a menekülő szerbeket az ipeki pátriárka vezetésével. Arra az időre, amíg a hazájukban, Szerbiában megszűnik a török uralom.  Hazamentek? Nem! Hálából magukénak követelték Délvidéket, és meg is kapták Trianonban. 1941-ben a visszafoglaló magyarokat okkupátoroknak titulálta Titó!  Azt a földet, amely 1000 évig Magyarország volt, és azért kapták, mert a terrorista szerb Gavrilo Princip megölte a trónörököst és feleségét. Akkor a fél világ a terrorista Szerbia mellé állt, ahelyett, hogy megbüntették volna. Azóta szép pályát futott be fejlődésében a terrorizmus.

Bihácson voltam katona, és egy alkalommal beszélgettünk egy öreg muzulmánnal a mecset udvarán. Miután megtudta, hogy magyarok vagyunk, a következőket mondta: Hej gyerekek, amikor elveszítettük a Törökországot, akkor elveszítettük az egyik szemünket..amikor elveszítettük a Monarchiát, akkor elveszítettük a másikat.

Azért a bosnyákok is hátba támadtak bennünket, pedig nagyapám szerint sok kedvezményben voltak részesítve, még a sót is olcsóbban kapták. Menedéket kaptak a szerb invázió alatt Magyarországon, akkoriban még szelíd muzulmánok voltak, mára már vissza keményedtek.

A horvátok megérdemelnének egy külön jegyzetet:

Magyarország ki akart törni a tengerre, Könyves Kálmán idejében. Kemény ütközetben a horvát király elesett. A horvátok visszavágásra készültek. Könyves Kálmán tárgyalásra hívta a horvát főurakat. Horvát történész szerint a  magyar király vállalta a horvátország területét megvédeni, ennek ellenében a horvátok 12 az az tizenkét felfegyverzett lovas katonát kötelesek voltak  küldeni, ha a magyar király háborúba keveredik. Magyarország 800 évig védte Velencével szemben Horvátországot.

Kiépítettük a vasútvonalat Fiuméig, a postahálózatot, és nem utolsó sorban a fiumei kikötőt.

Erről már írtam, most nem részletezem. Dr Juba Ferenc hajó órvos és történész szerint 124 085 kg színaranyába került Magyarországnak.

Magyarországnak hátat fordítva, a Szábor megszavazta a Magyarországtól való elszaladást, és belerohant a szerb testvérek ölelésébe. Egy puskagolyó nem dördült, nem úgy mint amikor Jugoszláviából akartak kiválni.

Végre a magyar külpolitika sarkára állt, sarokkő váltás történt. Aki visszaél a jóhiszeműségünkkel azt nem támogatja a magyar kormány, azaz blokkolja minden igyekezetét .

 Az ukrán nyelvtörvény bevezetésére mondta Szijjártó Péter Külügyminiszter úr, hogy Ukrajnának fájni fog.

Románia is hirtelen megértette az üzenetet, nemkülönben Horvátország is.

Örülük ennek, mert évekig süket fülekre talált a kérésem, hogy legyen ára támogatásunknak.

Befogadó ország VOLTUNK, és köszönve a Orbán Viktor miniszterelnök úr bölcs tisztánlátásának, NEM LESZÜNK BEFOGADÓ ORSZÁG.

Támogassuk a kormányt a Nemzeti konzultáció kérdőívének a kitöltésével.

Vinczer S. Péter

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.11.08. 16:47
Vica

Köszönöm Péter az eszme futtatást, lehet, hogy ismételem magam , de én mindig tanulok Tőled. és élvezettel olvasom a történelmi kitekintéseidet. Egyrészt mert nagyon jól, logikusan írsz. Másrészt egyszererűen és nem köntörfalazva...Köszönöm. Egyébként már én is kitöltöttem, és minden szavaddal egyetértek.

2017.10.04. 22:48
LST

Megtettem rég, kitöltöttem. :)

2017.10.03. 22:16
Admin

Kedves Péter, köszönjük szépen. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól