Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Csökkent az abortuszok száma

2017.09.23. 04:13, Vinczer S. Péter

.

Csökkent az abortuszok száma    2017. szeptember 20.

A hírekben hallottam, hogy több ezerrel csökkent az abortuszok száma, tehát ennyivel több magyar gyerek született.

Sajnos az abortusz kérdés olyan érzékeny probléma, hogy az a párt amelyik a zászlójára tűzi az abortusz korlátozást, az a következő választáson megbukik.

A Fidesz /KDNP koalíció is óvatosan bánik ezzel a kérdéssel. Nem tiltja, inkább hathatós segélyt ad a gyermekeket vállaló családoknak. Azt hiszem ennek az eredménye az abortuszok csökkenése.

Vitathatatlan, hogy a gyermek nevelés anyagi kiadásokkal jár, arról már nem is beszélve, hogy a család, illetve a házaspár szabadideje is gyökeresen megváltozik, napi és éves szinten, beleértve az évi szabadságot a nyaralást is.

Kanadában és az USA/ban van egy hotel lánc, ahol a gyermekekért nem kell fizetni, a  Holiday Inn. Legalábbis így volt, és ezzel lett naggyá.

Volna egy ötletem az embriók védelmében. Remélem a mai technika lehetőségeivel megoldható, hogy a magzatról készítsenek folyamatos képsort az embrio fejlődéséről hónaponként,  hogy nézne ki a megszületésekor, és hogyan nézne ki egy éves korában.  Megszólíthatná a szüleit, testvéreit: Az ajtón én kopogok, befogadtok-e? Szeretném ha szerethetnélek benneteket és ti is szeretnétek engem... Ezt kellene megmutatni az abortuszra jelentkező házaspárnak... Ismerek egy asszonyt, aki fél évig bujkált a férje elől, aki abortuszra akarta küldeni a harmadik gyerekével. Akkor tért haza, amikor már nyolc hónapos volt, egy hónap múlva kislánynak adott életet, aki az apja kedvence, libringje lett!!!

Megszívlelendő a székely szokás is, miszerint több kereszt szűlő vállalja ezt a nemes, és felelősségteljes feladatot. Ugyanis a keresztszülőség nem csak abból áll, hogy a kereszteléskor fényképezkedünk a babával. A keresztszűlő köteles segíteni, és felügyelni a gyermek keresztény nevelését. Ha a szülők meghalnak, a keresztszülőnek/szülőknek kötelessége felnevelni a gyermeket. Ezért vállalják akár többen is a keresztszülőséget a székelyeknél.

Az abortusz probléma mellett a közelmúltban igen nagy vita kerekedett a lombik bébi program körül. A katolikus egyház ellenzi, püspök is megszólalt az ügyben, láthatták a TV-ben a lombik program egyik alapító orvosával az interjút.

Főleg azzal érvelnek az ellenzők, hogy ha pl.  három pete megfogant, akkor a szülőknek el kell dönteni, hogy mi legyen a sorsa kettőnek, ha csak egy gyereket akarnak a szülők?  Lefagyaszthatják, és később  megszülethet. A lefagyasztottakat  10 évig tartják. Vagy egyszerűen megölik, kidobják.

Itt azonban álljunk meg egy szóra, és töröljék le az aggályoskodók a krokodil könnyeiket!

Ezeket a még úgyszólván petesorban lévő embriókat sajnálják, amikor ezrével ölnek meg az abortuszban már kifejlődött, akár náhány hónapos gyermekeket. Mert azok már gyermekek, kezük, lábuk van, és már dobog a szivecskéjük. Az abortusz vajójában gyermekgyilkosság, amelyet a törvény sajnos megenged. Nincs kormány, amely jogalkotója merne olyan törvényt hozni, hogy az abortusz gyermek gyilkosság.

A krokodilkönnyezők nem kérdezik, hogy mit csinálnak az embriókkal? Megy a műtők hulladékgyüjtőibe, vagy a kozmetikai vállalatok laboratóriumába? Ő értük nem szól a lélekharang? Ők nem érdemelnének meg egy napot és szentmisét?  De legalább a hálaadáson, ahol a születettek és a holtak számadatai szerepelnek, érdemes lenne azt is megemlíteni, hogy hány gyermeket öltek az év folyamán. A demográfiai mutatókhoz ez is hozzátartozik.

A mesterséges megtermékenyítést  etikátlannak tartja a katolikus egyház, nem tudom a protestáns egyházaknak mi a véleményük.

Az én véleményem minden esetre az, hogy azok a házaspárok, akik bármilyen oknál fogva képtelenek természetes úton gyermeket nemzeni, azoknak ezzel a módszerrel segíteni kell hogy szaporodjon a magyar!

Nem hibáztatható az a hölgy aki erre alkalmatlan, vagy a férfi akinek a spermái lusták, és nem jön létre a megtermékenyítés.

Felmérést végeztek: 150 férfi spermája közül csupán háromnak volt megfelelő a megtermékenyítésre! Jogos a kérdés: mit zabáltatnak az emberekkel? Arról már nem szól a fáma, hogy ez hasonló-e falun, ahol még manapság is kiváló, és vegyszertelenek az élelmiszerek.

Most van a Mezőgazdasági Vásár. A füldművelődési miniszter úr pontosan erről beszélt: a hormon mentes állattartás, és a gén-mentes termékek.

A  fogyatékos gyermekek száma is nagyobb, mint volt, amikor 20 év körűl szültek az anyák. Megvizsgálják-e, a fogyatékos gyermekek szüleinek a múltját? Hány abortusza volt, mikor kezdett el  hormon alapú fogamzás gátlót szedni, drogozott-e a két szülő, dohányzott-e és természetesen alkoholt fogyaztottak-e egészen a tini korig visszamenőleg. Állítólag ez is kihat a később születendő gyerekek egészségére. Nem elég jónak lenni a család alapítás után, a múlt be van kódolva a petében és a spermában is.

Végül megemlítek egy itteni esetet: Öt pete lett életképes egy házaspárnak. Mind az ötöt vállalták, és közadakozásból teljesen ennek megfelelő otthont építettek.

Persze van olyan házaspár, amely nem vállal gyermeket, kényelmi szempont, vagy éppen a hálátlan gyermekek példája lebeg a  szemük előtt. Az ilyen emberek vállalhatnának keresztszülőséget, talán még maguk is boldogabbak lennének.

Vinczer S. Péter

 

1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.09.23. 21:17
Admin

Küszönjük szépen. Minden mondatoddal egyetértek. 


Válasz:

Kedves Gizus, köszönöm, it-ott megtoldottam. Péter

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól