Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Sűrű ködök – értelem szerűen?

2017.09.11. 14:43, v Hajdú Szabolcs

.

Sűrű ködök – értelem szerűen?

Vagyis az értelem megtévesztésére, az értelmetlenség terjesztésére, illetve a bizonytalanság növelésére.
George Orwell angol író 1984 című (sajnálatos módon nem utópisztikus) regényében találta ki az angol „newspeak” szót a politikai korrekt beszéd alapját képező, új nyelvre. Ezt a szószörnyeteget magyarul le sem lehet írni, csak körül írni, mert nyelvünk sokkal szabatosabb, törvényesebb, mint a pongyolább vagy megengedőbb angol. Talán a kissé archaikusan hangzó „új beszély” lehetne egy konszenzusos fordítása, ezt ugyan nem használja nálunk senki, de azért olyan „nyelvújításos” hangulata van.
És a „nyelvújítás” igen erős divatjának korát igyekszünk túlélni, ha hagynák. De nem hagyják, mert a liberális pedagógia tanain „felnevelt” korosztályok egyre figyelmetlenebbül törik-zúzzák saját anyanyelvüket szerte a nagyvilágban, s sajnos, nálunk is.
Nap-mint-nap szembesülünk a nyelv kerékbetörésével, amelynek előharcosai voltak már évtizedekkel ezelőtt a félművelt amerikai újságírók, és a még műveletlenebb (és főleg máshonnan az angol nyelvvilágba bevándorolt) tömegek.
Nálunk, ki tudja miért, az iskola (és a szülői otthon) nem sokat tett, és tesz a „média áldásos” hatása ellen, amely „ezerrel” rontja a mindennapok nyelvét gyereknél és felnőttnél egyaránt. „Merthogy” ez a divat. A régi „azért – mert” mellérendelt mondatfűzés helyett van ez a semmitmondó jövevény, „merthogy” nem tanultunk meg tisztességesen fogalmazni, beszélni. Még az esti órák „magasságában” sem, pedig otthon nincs szükségünk ilyen kancsalul festett, fennhéjázó ökörségre.
Mert megmondaná már egyszer valaki, hogy milyen magas egy pontos vagy pontatlan időpont?
De (szerintem) ez is tudatos, mint a politikai korrektség minden megnyilvánulása. Arra hívatott, hogy az egyre pontatlanabb beszéd egyre nagyobb bizonytalanságot keltsen bennünk, már csak azért is, hogy kritikátlanul fogadjuk el a bennünket elárasztó szöveghalmazt, főleg a politika terén – érthető ismertetés (információ) helyett.
Itt van mindjárt a „menekült és a migráns problematika”! Amióta Európa teljes elvesztése felgyorsult, úgy négy-öt éve, boldog-boldogtalan (politikus vagy egyéb „megmondó-ember” – ide számítva a fenséges /jelenlegi/ pápát is) – mást sem hallunk, mint ezt a két szót a berontó tömegek és/vagy egyének megnevezéseként.
Pedig a „menekült” szó értelmének van egyértelmű nyelvi és politikai meghatározása. Akit üldöznek, vagy aki életét menti a (többnyire) valós fenyegetettség elől – lásd például a napjainkban dúló hurrikán elől menekülőket Floridában – az(ok) valóban menekülő(k). A „migráns” valójában utazót, úton lévőt jelent, aki éppen a helyét változtatás folyamatában van, vagyis úton. De ma az összes politikus, média-munkás, szószóló, prédikátor és humanitárius mentőegységi tag tudatosan keveri össze a két szót csak azért, hogy ködösítsen.
Azért, hogy ne értsük meg, mi is történik körülöttünk, hogyan változtatják meg körülményeinket, mindennapjainkat – és gyermekeink jövőjét a százezer számra beözönlő, idegen betolakodók. Mert ezek a határainkon bezúduló tömegek kivétel nélkül betolakodók. – Nem hívta ide őket senki, kivéve a (volt kelet-német KISZ-es) német kancellár-asszony senkit. Ő ugyan csak Németországba invitálta a „szegény menekülteket”, de mára már „szolidárisan” nekünk is juttatna a németek számára hasznavehetetlen „migránsok” egyre növekvő tömegéből! És a brüsszeli lakájhad is ezen munkálkodik – lásd a kvótaper eredményét. Tehát, öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nevezzük nevükön a dolgokat! 
Európa országaiba a jelenlegi népvándorlás invázió, vagyis erőszakos lerohanás – nem migráció. Lehetne bevándorlás is – az ismert szabályok szerint, mint volt ez például az Amerikai Egyesült Államokba az első világháborút megelőző időkben. De aki nem kérvényezi beengedését, aki erőszakkal igyekszik papírok nélkül áttörni egy határvédelmet, az nem bevándorló, hanem jobb esetben betolakodó, rosszabb esetben (amikor például a védőkerítést megrongálva töri át a határt) betörő. És ez bűncselekmény épp úgy, mint egy idegen házba, otthonba történő erőszakos behatolás!
Tartsuk magunkat nyelvünk helyes és szabatos használatához! És ne féljük megnevezni azt, ami egyértelműen bűncselekmény. A betörés pedig az, akár van PC (politikai korrektség), akár nincs!

2017. szeptember 11. v. Hajdú Szabolcs

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.09.17. 06:30
*Vinczer S. Péter*

Több jegyzetemben írtam pl. Európa elfoglalása, vagy Mi van a szatyrodban, a muzulmán ivázióról. A mellébeszélés még mindig tart:A migránsok nem más kultúrából érkeznek, hanem más vallásúak. A liberálisok előre gyártottak ideológiát és törvényeket a bőrszín, és a vallás egyenlőség tekintetében. A muzulmán országoknak senki sem rójja fel, hogy a kersztényeket diszkriminálják, és szó sem lehet oda kereszténynek betelepülni a szabad mozgás/vándorlás jog alapján.

A muzulmánoknak ha valóban menekülnek, ideiglenesen oltalmat kell biztosítani ha tiszteli az oltalmazó ország törvényeit. Ha pedig letelepedédt kér, a keresztség felvétele legyen alapfelvétel, mint volt régen Németországban.

2017.09.11. 21:27
qdb

Egyetértek a megállapításokkal. Ezek a becsörtető hordák nem európai emberek. Kár, hogy nem így bánik Európa velük. Sajnos röhögnek, kigúnyolnak minket, mert erőtlenek vagyunk. Ezt használják ki.

A másik dolog, amiről  a cikk szól: kifacsarják, félremagyarázzák a szavak értelmét. Sajnos Ferenc pápa is beállt a züllesztők közé. (Bár ennyit tenne a keresztény emberek mentésén, segítésén.)

Szerintem nem véletlen, hogy Ratzingert lecserélték, mert ez a "betelepítésprogram" ezt kívánta.

BOSSZANKODOM...

2017.09.11. 19:27
lenhardt

Teljesen igazad van, fontos lenne a pontos fogalmazás. Különösen dühítő, amikor menekültként emlegetik az Európába jogellenesen beáraedó, ellenőrizetlen identitású, agresszív tömeget.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól