Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT ajánlatunk:

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Tusnádfürdő - 2017. július 22.

2017.07.22. 16:33, Nádasi Katalin
Élménybeszámoló

Tusványos, már harmadik évtizede hozza össze a gondolkodó magyarokat, és még mindig élmény, újdonság és közös remény zárja a rendezvényt. Most, 2017-ben, úgy tűnt, valami különös, ezer világi gondtól-bajtól, baljóslatú jövő árnyától terhes, de számtalan hazai örömtől, büszkeségtől viruló légkörben, nyugtalanságtól de ugyanakkor makacs reménytől feszülten gyűltek össze azok, akik évről-évre együtt keresik  közös gondjainkra a megoldásokat.

 Mielőtt az ellenzék gyalázkodás-hulláma elárasztaná a sajtót, el kell mondanom, amit az élő közvetítést nézve átéltem. Orbán Viktor miniszterelnök úr idei beszédében is sorra vette az elmúlt esztendő történéseit, a hazai és az európai közösség legfontosabb eredményeit, legsúlyosabb gondjait, és megoldandó feladatait. Ahogy szokta, most is nevén nevezte a dolgokat. Előre hallom a károgást, vádaskodást, ezért kérem a más véleményen lévőket, kizárólag konkrétumokkal alátámasztott vádakat rikoltozzanak. Fantasztikus tehetség, a részletekre való rálátás és emelkedett gondolkodásmód kell ahhoz, hogy az összefüggéseket, a lehetőségeket,  és a kivezető utakat, ilyen élesen és pontosan rögzítse valaki. Ahogy lépésről lépésre haladt a politikai, gazdasági, kulturális, emberi és – kimondom, hiába tartják sokan idejétmúlt fogalomnak – erkölcsi és végül a hadi feladatok elemzésében, bámulatos módon minden kérdéskör megoldására volt víziója, reális elképzelése. Az elmúlt évben felhalmozódott, ijesztő mélységű és mennyiségű probléma ellenére, tiszta fejjel, higgadtan és nem mindennapi, de általa már ezerszer bizonyított bátorsággal közelített minden kérdéshez, nyíltan és tárgyszerűen okát adva elgondolásainak. Mint eddig szinte minden évben, ismét kimondott néhány tényt, ami miatt támadni fogja a fél világ – de – szokás szerint – egy év múlva, az ő elgondolását hajtogatják majd, Európa szerte.

Ahogy hallgattam, fölmerültek emlékezetemben ellenzéki politikusok naponta elhangzó, visszataszító szónoklatai, a füttyögés, zajongás, mocskolódás és a kormány tevékenységének pocskondiázása. Bármit tesz is, még a legkisebb részletet sem képesek helyeselni! Visszaemlékeztem arra a reménytelen, fantáziátlan, kisszerű, a nyugati hatalmak irányában szolgai viszonyulásra, mellyel mindhárom ciklusukban végletekig lepusztították az országnak nem csak a gazdaságát, de szellemi és erkölcsi létét is – mint a métely – megbetegítették, sárba döngölték. Kerestem, az általuk erőszakos diktátornak nevezett miniszterelnök beszédében csak egyetlen gyűlölködő mondatot, egyetlen parancsoló gesztust, legalább egy parányi rágalmazást az ellenzék felé – de sehol sem találtam. Ő képes arra, hogy még az ellenfelek hamis álláspontjait is, valami empátia félével nézze, és legtöbbször helyből és humorral, megoldást találjon azok kezelésére.

Elkerülhetetlenül megjelentek emlékezetemben az utóbbi évek eredményei is, melyeket itt kár lenne részletezni, de tény: a megsemmisülés határáról indultunk 2010-ben az Orbán kormány vezetésével, és az élet bármely területét nézzük is, világszerte mért és elismert eredményeket értünk el, az életben maradásért való küzdelemből, a levegő után való kapkodásból egy élni, építeni, szépíteni tudó és akaró, sokak által csodált országgá váltunk, s ennek legszebb szimbóluma mindaz, ami a FINA kapcsán történt. Nincs gyönyörűbb, mint az arcukat is nemzeti színűre festő, szívből szurkoló, lelkes fiatalok ezreinek látványa! Az ország lakossága, már nem tehetetlenül sodródó, kiszolgáltatott, agymosott bábok gyülekezete, hanem egy tehetséges, tenni tudó és akaró, összefogással olykor a lehetetlent is megvalósító, csodálatra méltó nép: a magyar nép!

Elképesztő, de mire napjaink iszonyú problémahalmazának és a rájuk adható megoldások taglalásának végére ért a Miniszterelnök úr, nem egy lesújtott, kiszolgáltatott lénynek éreztem magam, hanem egy tettre kész embernek, aki teljes bizalommal elfogadja egy kiváló elme töprengéseiből született iránymutatást , és meg fogja keresni azt a kis lehetőséget, ami egy ember feladata lehet azért, hogy az egész boldoguljon. A hallgatóság tapsából úgy ítéltem meg, nem voltam egyedül ezzel az érzéssel.

Hálás vagyok a sorsomnak, amiért oly korban születtem, melyben tanúja lehetek egy kivételes elme, egy elhivatott országépítő és egy nagyszerű ember – ezer ármány közepette is – csodákat teremtő életének.

 

Címkék: Nádasi Katalin
3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.07.23. 13:40
Admin

Hálásan köszönöm, hogy így egyben olvashatjuk lépésről-lépésre az elhangzottakat. Remek összefoglalódhoz szívből gratulálok, és köszönjük!

2017.07.22. 21:48
Vica

Elismerésem kedves Katalin ezért az összefoglalóért. Minden igaz magyar csak így érezhet/ne.

2017.07.22. 20:55
*Vinczer S. Péter*

Kedves Katalin! Gratulálunk a rövid, de velős véleményének, amellyel remélem sokan egyetértenek. Hasonlóan, a Miniszterelnök úr minden témát érintő beszédéhez.

Mint már korábban is kölcsön vettem a "Lenni vagy nem lenni" hamleti kérdést, most is aktuális a jövőévi választások kapcsán. Ez a tét. Pontosan hallottuk. Arra kérem a kormánydöntögetőket, és a reájuk szavazni szándékozókat, hogy hallgassák meg legalább három-négyszer a beszédet, és értsenek belőle. Nekik is jobb lesz, még ellenzékbe is ha bejutnak a Parlamentbe.

A mi dolgunk, hogy terjesszük és világosítsuk fel azokat, akik az ellenzék alaptalan vádjait elhiszik.

Péter és Katalin

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.07.18. 06:10
2018.07.17. 16:30
2018.07.14. 05:04
2018.07.11. 06:14
2018.07.09. 14:12
2018.07.09. 01:17
2018.07.07. 15:19
2018.07.07. 06:17
2018.07.06. 18:33
2018.07.01. 20:43
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

Rólam: Kanizsa újság

archivum

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

Dr.Gundy Sarolta

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

Számsorokban rejtett angyali üzenetek

 

 


IMÁDSÁG KEGYELMEK ELNYERÉSÉÉRT ISTEN SZOLGÁJA, II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZBENJÁRÁSÁRA
Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat megajándékoztad II. János Pál pápával, és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének dicsőségét és a Szeretet Lelkének ragyogását. Ő teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai közbenjárására hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élő képét mutatta nekünk, és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk. Az ő közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket, amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan szentjeid körében üdvözölhetjük. Amen.

AZ ÚR LEGYEN ELŐTTED, HOGY AZ IGAZ ÚTRA VEZESSEN TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN. MELLETTED,

HOGY KARJAIBA ZÁRJON ÉS OLTALMAZZON TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN MÖGÖTTED, HOGY MEGÖRIZZEN TÉGED

A GONOSZOK ÁLNOKSÁGÁTÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN ALATTAD, HOGY FELFOGJON,

HA ELESEL ÉS KIHÚZZON TÉGED A CSAPDÁBÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN BENNED, HOGY VIGASZTALJON TÉGED,

HA SZOMORÚSÁG NEHEZEDIK SZIVÉDREI

 

AZ ÚR LEGYEN KÖRÜLÖTTED, HOGY MEGVÉDJEN TÉGED, HA ELLENSÉG RONT RÁD!

 

AZ ÚR LEGYEN FÖLÖTTED, HOGY ÁLDÁS SZÁLLJON RÁD!

 

ÍGY ÁLDJON MEG TÉGED A JÓSÁGOS ISTEN!

 

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól