Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*
 

  *JÖVŐNK A TÉT*****MAGYAR IDŐ*  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**Belső    rovat*Találkozók**

**Szerzői jogok**

        *        

*FŐOLDAL

Hipománia

2015.09.10. 18:10, Pásztori Tibor Endre
próza

  Hipománia

 

                 Lelkesedéstől áthatott nagy magyar körülményhatározó nyomta rá bélyegét az Ispán Major „Térségi Agrárfórumra” Kunadacs rendezvény helyszínén 2015. április 30-án. Az állapothatározónak az a fajtája, amely  a nemzet közösségére, lelki életére, illetve örömére vall, nem tévesztendő  össze a hangulati emelkedettség, csökkentett alvásigény és fokozott teherbírás – enyhe mánia – tüneteit magán viselő hipomániával.

               Ugyanis a bonyolultsága miatt áttetsző és tiszta fintora a sorsnak hogy most is épp olyan válságos, magyarellenes hangulat van, mint 1830, vagy 1919-ben: a hipománia tartozéka pedig a hangulatstabilizálása a korai  visszatérés megelőzése végett, - melynek veszélye teljesen kizárt. A nemzet számára kedvező választási eredmény a magyar lélekkel, lelkivilággal kapcsolatos remény és esély azonosul a tavasz fogalmával, hogy egy gyökeres változással ismét találja meg a Kárpát-medencében a magyar az őt megillető helyét.

                Újraértelmezett rendezvénykonferencia az elmúlt években már sikeresen hagyománnyá nőtte ki magát a térségi agrár -  Ispán Major – napokban, valamint a kreatív kézműves és gasztronómiai programokban. Ez a térség egyik legnagyobb eseménye volt az idén. A szakmai programon kívül hagyományosan nagy szerepet kapott a magyar kultúra őrzése, hagyományaink ápolása. 2015. Széchenyi emlékév, ennek kapcsán felemelő megemlékezés hangzott el a „Legnagyobb Magyarról”. A másik évforduló Horthy Miklós kormányzóvá választásának 95.éve. Mindkét államférfi a magyarság és a Magyar Nemzet fennmaradásáért elévülhetetlen és vitathatatlan érdemeket szerzett. Az ő tiszteletükre és emlékükre készült az a domborműfaragvány, amelyet ezen a napon szentet fel  Nt.Pásztori Tibor Endre erdélyi ny.református lelkész-esperes és páter Barnabás Pálos szerzetes. Az agrárnap eredeti célja a térség agrárszereplőinek bemutatása, vélemény és tapasztalat csere, melyben   koncertek, kiállítások, programok találtak helyet. Agrárfórum tartozéka volt az őshonos állatok és a belőlük készült termékek népszerűsítése. Közérthetően mutatták be borkultúrájukat kóstolóval egybekötve.

               Csak Szél István nagyszerű ötlet és – házi gazda beszédéből idézem a nap üzenetét:” Úgy gondolom, hogy jelen történelmi időben   mind az elhangzó beszédeket, mind a rendezvény eseményeit megérdemli a megszenvedtetett magyar nép. Hogy időtartamigény elvárásnak is megfeleljünk, mindössze a kiemelt programokat rögzítjük, miszerint FVM Dr.Imre Csaba előadása után Szél István méltatta a nap jelentőségét és köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ünnepi előadás: Dr.Papp Lajos szívsebész. Megemlékezés gróf Széchenyi Istvánról és vitéz Horthy Miklósról. Vitézi Rend Kárpát-medencei Tartománya részéről vitéz ns. Vad László,Tartományi Kormányzó és vitéz lovag Pásztori Tibor Endre, VDM Erdély Országos Törzskapitány. Köszöntők: Bányai Gábor, Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének elnöke a rendezvény  védnöke, Túri Kovács Béla, elnök. Gasztronómiai hagyományok, pörköltek értékelője Varga Károly, Venesz-díjas mesterszakács tizennégyszeres olimpiai bajnok.

              Igen csak örömet jelentett az erdélyi Basa Tamás Egyesület által adományozott Nemzeti Önazonosságunk Védelmezője címet viselő Díszoklevél átadása, amelyet Szél István, Bányai Gábor, Laczkó János, Túri Kovács Béla, Varga Károly, Dr. Papp Lajos, Vesztergám Miklós, Varga Miklós, Géczi Erika, Tóth Renáta vehetett át, az elismerés és nagyrabecsülés jeléül.

              Agrárnap Bács-Kiskun Megye Ispán Major és a Kunadacsi Gazdakör szervezésében megrendezett Térségi Agrárnap  Kunadacs  Ispán  Major együttesben, ideértve a konferenciatechnikát és vendéglátást is, -  nagyszerű példája a nemzeti összefogásnak.

               „Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének – nem derék ember.” (gróf Széchenyi István)

 

 

              Pásztori Tibor Endre

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2015.09.10. 21:12
Admin

Hálásan köszönöm, nagy tisztelettel olvasom minden írását.

2015.09.10. 20:55
Vica

Köszönöm bölcs szavait Esperes Úr !

2015.09.10. 19:25
*Vinczer S. Péter*

Nagyon itt az ideje, hogy Széchényi mellett fel legyen tárva Horthy Miklós tárgyilagos életmüve is. Köszönjük a tudósítást, és munkálkodását.

Péter és Katalin

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.01.18. 16:07
2018.01.15. 21:44
2018.01.15. 21:43
2018.01.13. 13:09
2018.01.10. 19:14
2018.01.10. 18:40
2018.01.06. 17:53
2018.01.04. 22:45
2018.01.03. 20:54
2018.01.01. 14:40
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól