Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs
Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!
Barát Erika:
Ima az úr Jézushoz....
Ha bánatod van, keresd Jézusodat,
borulj le előtte, sírd el bánatodat.
Ő majd bekötözi vérző sebeidet,
meggyógyítja bánatos szívedet.
Ha nagyon egyedül vagy, már senkid nincsen,
ne félj, mindig veled van az Úr Isten.
Ha nehéz a kereszted nem bírod viselni,
veled van az Úr Jézus, vállaira veszi.
Szegény a házad, mindenki elhagyott,
nézz rá a keresztre, megsegít Jézusod!
Rosszak az emberek, nagyon megbántottak,
gondolj Jézusra, Rá halált kiáltottak!
De mégse keseregj, töröld le könnyedet,
hajtsd Jézus vállára bánatos fejedet!
Ott nyugalmat találsz, békét szeretetet,
amit tőled soha, senki el nem vehet!
Bármit hozzon a sors, azt kell imádkoznod,
legyen meg Szent Atyám a Te akaratod!
Így végezd el imád, egész életedben,
elvezet Jézusod, Atyádhoz a mennybe.
Ámen!
*
A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!
>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*
* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com
Minden jog fenntartva.
* Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából és Caesar-tól
|
Hozzávalók: A burgonyás gombóchoz 1 kiló burgonya főtt, 150 gr étel keményítő, 1 tojás, a teáskanál só, 2 középnagyságú reszelt burgonyá (finom reszelővel )Készítése, burgonyát megfőzöm és nem szétrepedtre főzöm, hogy ne legyen nedves, mindjárt áttöröm..majd hozzáadom a keményítőt és hideg vizeben tartva az edényt keverem jól őssze és végül a lehüllt masszához adom a tojást és sót és a lereszelt nyers burgonyát
. Kb 12 db középnagyságú gombozot formálok belőle. Addig amig ezt készítem felteszek bőven sósvizet forralni és amikor felforrt visszaveszem hogy csak gyöngyözzön és beleteszem a gombócokat. Kb 15 perc múlva a felszinre jönnek és ki is lehet szedni. Puha és láby gombócokat kapok. Tölthetem főzés előtt tepertyűkrémmel vagy béconos töltelékkel is. Ha már német nem maradhat el a barna mártás sem..ezt úgy készitem, hogy a savanyű káposzta alá tett szalonna darabokat jól barnára piritva kiszedem..és félreteszem. káposzta alá egy fej vöröshagymát dinszetek a szalonna zsirjában. A szalonnákat nagyon kevés vízben felforralom, hogy a barnaság lejöjjön tóla, picit sózom és borsozom és a szalonnákat leszürés után a káposztára visszateszem. Viszont ott a szép barna mártásom. Kicsit behabarhatom..akkor sürübb, de mi nem szoktuk
A Császárhust abalében, jól füszerezve, korionderrel, borókabogyóval , 2 szem szegfűszeggel, izes borsfüszekkel, babérlevéllel, köménnyel sóval megfőzöm a hust, de vigyázok hogy puha legyen, de ne essen szét. Kiveszem és az abalét elteszem.
Az abalében a finom nem nagyon savanyú házi káposztát még egy kis fúszerek hozzáadásával megfözöm. Annyi abalét teszek rá, hogy elfedje és mire puha lesz föjje el a levét. Az előzőnapon megabált húst belerétegelem és egyszer átforralom. Tálra szedve külön a hust és káposztát mellé a gombócot tálalom.
Gizikém biztos innen ki tudod venni