Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*
 

  *JÖVŐNK A TÉT*****MAGYAR IDŐ*  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**Belső    rovat*Találkozók**

**Szerzői jogok**

        *        

Házi sajtkészítés

Parmezán és pecorino jellegű sajtok...

2017.06.01. 14:25, Illésné Bakányi Mária - Admin


Pecorino jellegű sajt:
 
A 12 liter juhtejet 65 fokon pasztöröztem, majd 33 fokra visszahűtöttem. Kevés vízben egy kapszula parmezán kultúrát oldottam fel és a tejhez kevertem. 10-15 perc elteltével 5 ml chy max oltót kevertem hozzá. 30-40 perc alvadás után kb 2 cm-es élhosszúságú darabokra vagdostam, egyszer átmozgattam, majd hagytam kb 20-30 percet pihenni. Közben időnként átmozgattam. Savót nem tudtam erről lemerni, mert a juhtejről nekem nem megy... tovább aprítottam az alvadékot kb pici rizsszem méretűre. Folyamatos kevergetéssel 46-47 fokra melegítettem, majd melegítés nélkül kb 10 percig kavartam. Amennyi savót csak lehet lemertem róla, majd amennyi savót tudtam kinyomkodtam és formába tettem. Minimum 3-szoros súllyal préseltem, a formában 10-20-30-50 stb.időnként forgattam, összesen 6-8 órát préseltem. Sófürdő 20 százalékos, 8-10 fokos, 24 óra/1kg sajt. Utána hűtőben érik kb. 2 hónapig, ha kibírjuk addig...

Parmezán jellegű sajt:

 
A 12 liter tejet 65 fokon pasztöröztem, majd 33 fokra visszahűtöttem. Kevés vízben parmezán kultúrát oldottam fel és a tejhez kevertem. 10-15 perc elteltével 5 ml chy max oltót kevertem hozzá. 30-40 perc alvadás után kb 2 cm-es élhosszúságú darabokra vagdostam, egyszer átmozgattam, majd hagytam kb 20-30 percet pihenni. Közben időnként átmozgattam. Lemertem róla kb 3 liter savót, majd tovább aprítottam az alvadékot kb pici rizsszem méretűre. Folyamatos kevergetéssel 42 fokra melegítettem, majd melegítés nélkül kb 10 percig kavartam. Újra melegítés, 53 fokra, ujra sima kavarás kb 5-10 perc. Amennyi savót csak lehet lemertem róla, majd amennyi savó tudtam kinyomkodtam és formába tettem. Minimum 3-szoros súllyal préseltem, a formában 10-20-30-50 stb.időnként forgattam, összesen 12 órát préseltem. Sófürdő 20 százalékos, 8-10 fokos, 24 óra/1kg sajt. Utána hűtőben érik 2-3 hónapig.
 
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.01.18. 16:07
2018.01.15. 21:44
2018.01.15. 21:43
2018.01.13. 13:09
2018.01.10. 19:14
2018.01.10. 18:40
2018.01.06. 17:53
2018.01.04. 22:45
2018.01.03. 20:54
2018.01.01. 14:40
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól