Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Hatvan fölött leírva? Életünk védelmében...

2013.02.06. 14:48, Lélek Sándorné (Admin1)
---Kerekasztal-beszéljük meg,

Meddig tart az élethez való jog alkotmányos határa?

Portálunkon szomorú eseménysorozatnak vagyunk tanúi. Két írótársunknak kell szembenézni az egészségügy mai valóságával. Illetlen és méltatlan lenne erről nyilvánosan írni, ha nem történt volna pár dolog, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Egy író, újságíró mindenkor a közért dolgozik, talán jobban figyel a körülötte lévő történésekre, így természetes az is, hogy amikor róla vagy szeretteiről van szó, különösen érzékennyé válik minden mozzanatra.
A kezdet. Hétvégén egyik szerzőtársunk lánya felhívott, mert édesanyját beszállították az alföldi város neurológiai klinikájára, forgó jellegű szédülés, és sugárhányás tüneteivel. Ugyanezen a napon szereztünk tudomást egy másik szerzőtársunktól, a férjét hasonló tünetekkel az egyik fővárosi kórház sürgősségi osztályára vitték, ahol készséges orvosok és nővérek gyakorlottan végezték (volna) a munkájukat, ha csak azokkal a betegekkel lettek volna elfoglalva, akik rászorulnak a „sürgős” segítségre. Nem így történt, annak az oka abban keresendő, hogy a több órája várakozó betegek ellátását fel kellett függeszteni a „sürgős ellátást igénylő” alkoholmérgezett üvöltő, és randallizozó „beteg ellátása” érdekében. Megtudtuk, hogy a detoxikáló felszámolásával a sürgősségi osztályokon történik a detoxikálás, és mindennemű ellátás...
A kötelező sorrendet betartva, a beteg osztályos felvételt nyert, tudomásom szerint kétágyas kórteremben helyezték el. Az ellátása, gyógyszerezése zökkenőmentes. Vírusfertőzése is javulóban. Beszéde egyre érthetőbb, bénulása is szépen oldódik. Egy, két kellemetlenséget leszámítva elégedetten hagyhatja el a hétvégén az osztályt, otthoni rehabilitációs tanácsokkal ellátva.
Másik betegünket kivizsgálása után, agyi keringési zavarok-, és agyembólia feltételezésével átszállították egy belgyógyászati osztályhoz tartozó részlegbe. Óvatosan jegyzem meg - saját véleményként -, talán gerontológia, vagy STROKE centrum lehet. A pontos meghatározást pár nap múlva megtudjuk, amikor nyílt levél megírásával maga a beteg fordul majd az illetékesekhez.
Ez a bizonyos belgyógyászati kórterem 15 ágyas. A betegek összetétele, 60-tól felfelé ismeretlen korú. Naponta hal meg valaki. Pelenkázás, szobavécék mellett, a hozzátartozó vizesblokk 2 vécét és zuhanyzási lehetőséget kínál. Egy ilyen kórterem pszichésen milyen hatással van az önmagát ellátni képes betegre, hagy ne részletezzem. Van még egy érdekessége a részlegben történő ellátásnak. Betegünk érdeklődésére, hogy mit kap az infúzióban, megkapta a megdöbbentő választ. Kórelőzményében szereplő agyi történése miatt több alkalommal kapott már infúziót, egy ma is rendszeresen alkalmazott gyógyszer hozzáadásával, amelyet minden hasonló neurológiai kórképnél évtizedek óta alkalmaznak, javasolnak. Kérdésére közölték, arra itt nincs pénz, az nincs az infúzióban…
Szerzőtársunk, barátunk nagyon elkeseredett, nem érti, mi történik körülötte. Megkértem, kérdezzen rá, milyen jogszabály, ki hozta meg, és mikor, hogy a 60 életévét betöltött agyitörténést elszenvedő beteget a neurológia klinika lepasszolja egy elfekvőnek minősülő tömegbázisnak. Ezen kívül ajánlja fel, hogy megveszi az infúzióba azt a gyógyszert, amire a klinikának nincs pénze, hogy beadhassák, hiszen szeretne mielőbb meggyógyulni.
A beszélgetés megtörtént, a következő választ kapta a kezelőorvosától, (aki mellesleg nagyon jó szándékú a betegekhez). A doktor közölte a rendelet, egy belső szabályozás, amivel gyakran maguk sem tudnak mit kezdeni. A gyógyszerre az volt a válasza, a neurológus professzor szerint, a gyógyszer nem olyan hatásos, ami elvárható lenne...
Megjegyzem, évtizedekig kapták a betegek, éves szinten ambulanter is adták/adják megelőzésre. A hasonló sorsú betegek havonta megvásárolják a gyógyszertárakban... Hirtelen az ára miatt bizonyult az intézményben „csökkentett hatásúnak”?
Kíváncsi lennék hány nyugdíjas-, vagy nyugdíjhoz közeli professzor, főorvos volt a döntéshozók között, akik jóváhagyták azt, hogy a 60 évet betöltött - agyi katasztrófán átesett - beteg negatív diszkriminációt megélve, kikerüljön a neurológia osztályról?
Kérek mindenkit, mielőtt szidni kezdené a kormányt, ne tegye. Helyi rendeleteket, szabályokat nem ők hoznak, erre élő példa a másik betegünk neurológia osztályon történő ( 2 ágyas szobában ) ellátása a fővárosban.
Aktuális témaként mindenhol olvashatjuk a mérhetetlen felháborodást, miszerint a kormány kényszeresen akarja a nyugdíjkorhatárt betöltött orvosokat.

Most elgondolkodom, amikor betegről van szó, akkor 60 fölött már le kell íni, hiszen nem teremt értéket, de amikor saját magukról, akkor életerejük teljében lévő szaktekintélyek, akiket nyugdíjra kényszerítenének…
Aki ilyen eljáráshoz asszisztál, szememben pszichiátriai eset…
Mivel az OPNI-t kihúzták a betegek talpa alól, ajánlanám számukra a 15 ágyas, és általában egy ablakon szellőztető kórtermet...
 
Az ügyre szerzőtársunk hazatérése után visszatérünk. Nyílt levél megírásával, aláírás gyűjtési akciónkkal, és megkérdezzük az ombudsmant is, meddig tart az élethez való jogunk…
 
Lélek Sándorné

Kép:Caesar-kép
 
 
5 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.02.07. 13:37
palinkas34

Felháborító ami itt történik, Frézia és Ernő imádkozunk értetek minden nap. Remélem hamarosan otthon lehettek.

2013.02.06. 21:48
H Jasmina

Nem jutok szóhoz! Nem értem, hogy tehetik ezt emberekkel.

Imádkozom a mielőbbi gyógyulásért.

2013.02.06. 19:34
Vica

Épp most beszéltem Frézivel, elkeserítő a helyzet amiben van. Hallottam a nagy zajt a szobában, olyan, mintha egy zsúfolt pályaduvaron lenne, nem kórházban. Fáj a feje szegénynek nagyon, nem nagyon tudnak rajta segíteni, kísérleteznek vele, hogy mi az ami használ neki. Holnapra talán megtudom, hogy mi az az esti gyógyszer amiután elkezd fájni a feje. Sajnos sem a lánya ,sem a testvére közbenjárása nem volt elég, hogy erről a boldogtalan helyről elmehessen. Lelkileg nagyon padlón van szegény. Keressétek ha tudjátok, mert nagyon jól esik neki a baráti hang.

Drága Ibolyám, nálatok sem könnyű a helyzet. Az a fertőzés most tényleg nem hiányzott. Egyre jobban szégyenlem, hogy kórházban dolgozom..Sajnos ez a helyzet a mi Sűrgősségi osztályunkon is, azt hallom, hogy a rengeteg részeg és kábítószeres eset teljesen felborította a megszokott prioritási sorrendet. És mivel  a többség női dolgozó az ápolók között, fizikailag is nagyon nehéz lett ez a munka. Egy részeg , öntudatlan embert lefogni, gyomormosás, stb..elvégezni, ez nem egyszerű feladat. És  a többi, "valóban " beteg ember ezért háttérbe szorul. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb kikerül a párod a kórházból, és én értem minden szavad..tényleg nagyon fontos, hogy bekerüljenek azok a dolgok hozzá, amik fontosak a jó közérzetéhez. Remélem hamarosan jobb híreid lesznek, nagyon sokat gondolok Rátok is!

2013.02.06. 19:17
hzsuzsa

Imádkozom Frézikéért, legyen erős., minél előbb kerüljön ki abból a kórházból! Várjuk itthon!

Ibolyám, sajnálom, ami Veled is történt.

2013.02.06. 18:04
lenhardt

Szorítok Frézikének és imádkozom gyógyulásáért. Az ő helyzetéhez képest a férjem viszonylag kényelmes kórteremben van, de azért ott sem minden fenékig tejfel...

Calici-vírus járvány van az osztályon, amelyet "szerencsésen" én is megkaptam... Brutálisan rossz dolog, ráadásul nem tudok bemenni a férjemhez, mert 5 percnél hosszabb időre nem hagyhatom el a "bázist"...

A vizitnél elmondta, hogy miként jártam, mire eldöntötték, hogy ne is menjek be, mert vissza viszem a fertőzés...

Hurrá, csak azt nem tudom, ki viszi be neki a szükséges dolgokat...


Válasz:

Jaj szegénykém! Tejet inni, de ne dobozost, az blokkolja a vírusokat. Igaz a "bázison" töltött  időt az első nap befolyásolja, de hamarabb véget ér a rémálom. Na, ez nem hiányzott. Mindkettőtöknek mielőbbi teljes gyógyulást kívánok. Isten áldása legyen veletek!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól