Kókuszos kockát nagyon sokfélét kipróbáltam . Mindegyik ízlett , de ez a recept maradt a nyerő . Szabó nénitől kaptam a fodrásznál és amióta kipróbáltam , soha nem is próbáltam másfélét sütni . Ez a karamellás tészta nagyon bejött a családnak és remekül illik a kókuszhoz . Az a nagy helyzet , hogy húsvétkor szülinapok is lesznek ezért tortákat is sütök  és hétfőre hidegtálat készítek a locsolóknak .A húsvéti sütiket is meg kell sütni . Ez egyszerre túl sok feladat lenne . Ezért olyan sütiket  sütök amik kiválóan fagyaszthatók , így előre dolgozhatok . A kókuszos kocka is ilyen .

 

Hozzávalók :

Karamellás vízhez:

10 kk. kristálycukor

2 dl víz

A tésztához :

4 tojás

25 dkg cukor

30 dkg liszt

1 sütőpor

Bevonáshoz :

22 dkg Rama

25 dkg kristálycukor

4 dkg kakaó

4 ek. tej

1 Dr Oetker rumaroma

30 dkg kókuszreszelék

Ez egy normál tepsire való adag . Mivel most az új szerzeményű kapcsos formát használom , másfélszeres adaggal dolgozom . A  cukrot karamellé olvasztom egy kis méretű edényben , és felöntöm a  vízzel . Addig forralom ameddig a karamell elolvad .Kihűtöm .

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral , közben belecsorgatom a karamellás vizet . Lassúra véve a habverési fokozatot belekeverem a sütőporos lisztet . Előmelegített sütőben 175 fokon hőlégen szép pirosra sütöm a tésztát .

A kapcsos formát átkentem hideg zsírral sütés előtt és nagyon szépen kijött a süti .Az alsó peremnél kellett egy kicsit egy műanyag lapáttal segíteni . Amikor kihűlt a tészta kockákra vágtam .

40 kocka lett a másfélszeres adag . Ez már elég arra , hogy ha kóstolgatja is a család ,egy adagot mégis le tudok fagyasztani . Közben összefőzöm a bevonáshoz valókat .

A kockákat két villa közé fogva belemártom a masszába és meghempergetem a kókuszban . Ezt a műveletet , mivel egyedül voltam sehogy nem sikerült lefotóznom .

Íme az eredmény . Pihe-puha karamelles tészta , csokis - kókuszos bevonat . Minden ünnepkor ismételem . Amint a képen is látható , mire végeztem a hempergetéssel már csak 30 kocka maradt .