Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Levél a távolba...

2017.11.13. 19:18, Lélek Sándorné

Kedves Maránk!
Képzeld el a kormány az idén is megtoldotta a nyugdíjamat. Ma voltam az OTP-ben és alig tértem magamhoz huszonötezerrel vehettem fel többet. Na, már most, ha elköltöm ezt a piszkos pénzt, orrgazdává válok, mert ugye mindig, mindenhol fennen hirdetem, mindenkinek elmondom, amit a tévében hallok és a tőled kapott Amerikai Népszavában olvasok, hogy lopnak, rabolnak, s a haverok zsebeit tömik. Hát én nem vagyok a haverjuk, még is juttattak belőle, tudtomon és akaratomon kívül. Nem elég, hogy jóságos régi kormányunk által megállapított rezsit sem fizethetjük már ki tisztességesen, azt is jócskán megkurtítottak, olybá, hogy a tavalyi kimutatásomban egy hónapi többlet jelentkezett éves szinten. Erre most itt vannak ezek a pluszok a számlámon. Nem költöm el, nem én, döntöttem, ne mardosson engem a lelkiismeret, mert nem jelentem fel magamat orrgazdaságért.
Találkoztam a boltban, délben a narancsos Jucival, így hívjuk egymás között a szomszédasszonyt, mi régi elvtársak, láttuk a tévében a nagy tömeggel ment az első sorban. Tudod, amit a klubtévében meg vidám vasárnaposban is flúgos menetnek kereszteltek el találóan a betelefonálók. Jaj, lelkem, nagyon kell vigyáznom a vőm előtt, nehogy elszóljam magam, mert neki más a véleménye róla, azt mondja, okos asszony, tudja hol az esze, igen csak jó közegben és jó helyen van. Azért dicséri, mert valami csok.-nak köszönhetően tavaszra saját lakásukba költözik a család. Azt is mondják, a családi adókedvezmény miatt minden forint náluk marad, meg tankönyveket is ingyen kapták, a gyerekeknek az ebédjét szintén.
Mondtam neki, persze, könnyen osztogatják, lopták. Le is intett gyorsan, ne beszéljek hülyeséget, gondolkodnom kéne és nem a szennycsatornákat nézni és a tőled kapott uszításokat olvasni. Az unokáim jövőjét csúfolom meg, fecsérelem el, beálltam a nemzetrombolók közé. Az én döntésem, mindenki maga számol el a végítéletnél. Nem öntöttem az olajat tűzre, mert láttam, a lányom is kezd feszült lenni, elsomfordáltam a konyhába. Még jó, hogy mindez nem pont akkor történt, mikor a Bolgár úr adása megy a rádióban, és oktatja a narancsosokat. Jól oda szokott ám pörkölni nekik.
Na, szóval, elkalandoztam, az imént írtam neked, találkoztam a Jucival. Kerültem, mint ördög a tömjént, nehogy kérdezzen valamit a pénzről, mert napra kész van ám mindenből. Igyekeztem szedni a lábamat, de iszkolt utánam és megszólított imigyen:
- Jolán néni, ugye örül a pluszpénznek? Karácsonyra még jön az Erzsébet utalvány, látja milyen gondoskodó a mi kormányunk?
- Az, ám a lopott pénzből könnyen osztogatnak, fosztogatnak, - meg építkeznek, stadionokat, iskolákat, tanuszodákat, kórházakat, ahogy a vőm szokta sorolni. Nem költök én abból egy petákot sem, majd meggondolom mi légyen véle, nem leszek orgazdája a tolvajbandának, pedig lenne annak a pénznek helye. Ha az áldott jó régi kormányok adták volna, más lenne a helyzet.–vettem oda, hogy ismerje meg a véleményem.
Vállamra tette a kezét és győzködni kezdett, nincs szó semmiféle lopásról, ezt az emberek termelték meg, ők tették a közös kalapba, ahonnét most kivették. Miért nem kérdezem meg a családom, hogy mennek a dolgok mostanság. Kevesebbet kellene nézni a bajkeverő csatornákat és elgondolkodni mennyi minden változott kedvezően az elmúlt években. A lányomék múltkor mesélték neki, milyen szépen haladnak, mennyire örülnek a családbarát kormánynak. Költsem csak el nyugodtan a kapott összeget, nem vagyok én orrgazda, esetleg hamis vád miatt kellene a lelkiismeretemmel elszámolni, vagy feljelenteni önmagam, hiszen sehol egy vádlott, egy ítélet a kormány oldalon, az ellenzék akarja ezzel a lebegtetéssel ellehetetleníteni, gyengíteni a kormányt, látva annak óriási támogatottságát.
A kapuhoz érve elköszöntünk egymástól. Ebéd után elszunyókáltam. Szülém jött hozzám látogatóba, munkában fáradt ráncos kezének göcsörtös mutatóujjával megintett, miközben jóságos mosolygós szeme kristálytisztán csillogott, így szólt hozzám:
- *Bűnhönc nélkül ne legyél soha *erkölcsi büdös, mert megveti az Úr az efféléket.
Az öreg óra nagyot rúgott a kolompon, mire a szemem kipattant. Elbattyogtam a sufnihoz, elővettem a kockás kisokost és áttanulmányoztam. Bevétel-kiadás és maradvány… Mennyit megmaradt az elmúlt években…
Nem kapcsoltam be a tévét, a rádiót is eltekertem Bolgár úrtól, egyenest Kossuth-ra. Este még osztok, szorzok, számolok, de most sietek, veszek a nyugdíj-prémiumból egy doboz bonbont és egy szál virágot narancsos Jucinak, egy üveg pezsgőt a vőmnek, mert világot gyújtottak sötétedő fejemben.
Jó egészséget kívánva zárom levelem, Marám ne küldjél több Amerikai Népszavát, a gyerekeim majd elmondják a híreket, részleteket. Narancsos Jucit is kérdezhetem, ha megakadok. Még ma kitöltöm a konzultációs levelet és átviszem Jucinak, hogy továbbítsa.
Üdvözöllek a távolból: Joli
*Bünhönc=Bűnös, vádlott (Jókay M.)
*Erkölcsi büdös=”A legszebb rendet, legszebb címet is lemoslékozza egyetlen egy erkölcsi büdös” (Széchenyi I.)
2017. nov. 14.
1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.11.20. 19:05
Vica

Nagyon ötletes, találó úgy ahogy megírtad Gizusom.. Bár ne lenne igazad.. Gratulálok neked.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól