Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT  *  ajánlatunk:

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

Királylány voltam

2015.10.12. 20:08, Lélek Sándorné Ekpafat

.

Állok a mosogató előtt, csordogál a víz a tisztára mosott tányérra közben ábrándozom. Gondolataim általában e serénykedéseim közben tornyosulnak, hol várakká, sziklatömbbé, vagy éppen futó homokká válva.
Gyermekként soha nem akartam királylány lenni, valahogy nem illett hozzám ez a szerep. Közel a hetvenhez még is megéltem. Megvallom, most tudtam meg mit mulasztottam.
Szeret engem az Úr oly nagyon, mit meg sem érdemlek. Álmaim, vágyaim megmutatja a valóságban sőt, ahogyan fogy előttem az utam, a mulasztásaim is elém teszi. Így az elmaradt királylányi élményt is megkaptam most tőle ajándékba.
Hétvégén léleksimogató találkozásra készültem. Lázas izgalommal teltek a napok a szeretet fényében sütkérezve.
2007-ben új “családunk” született maroknyi hasonló értékrenddel bíró virtuális ismertségi körből. Megéltük együtt a mennyet és poklot egyaránt, volt nagyon szép jól felépített szellemi otthonunk, ahonnan egy reményteli reggelen nem a megszokott vidám oldal köszönt ránk, hanem a fekete arc nélküli csuklyás, alatta vörös betűs angol nyelvű üzenettel: „Admin vesztettél” Mindannyian tudtuk a hackker mögött az angol nyelv ellenére magyarerő lakozik. A portálnak vége lett, de mi együtt maradtunk. A gonosz csak a szellemi otthonunkat és munkánkat égette fel, a „családot” még jobban összekovácsolta.
A pénteki Tárogatós találkozón jó érzés volt látni, még mindig itt vagyunk erős egységet alkotva, sőt olyan ismerősökkel, barátokkal bővülve, megerősödve, akik erős pillérei a várunknak.
 
Az idő a szeretet sátra fölött nem állt meg, pedig milyen jó lett volna. Tizenöten érezhettük egyszerre a cselekvő szeretet és a béke angyalának jelenlétét. Hogy a remény is helyet foglalt asztalunknál, annak bizonyítéka, hogy mindannyian a boldog viszontlátás reményében köszöntünk el egymástól.
A léleksimogató találkozó számomra még nem ért véget. Katához Zsámbokra volt meghívásom, aki drága jó nagyapáméknak köszönhetően lélektestvéremmé vált kicsi lányka korában. Évtizedekig nem tudtunk egymásról, még is a Tárogató „családban” egymásra találtunk.
A buszmegállóig metrókkal haladtunk, az állomásokon mozgólépcsőkkel le-föl, el is felejtettem, hogy régebben rosszul szoktam lenni… Csak a hátamon végig csorgó verejtékcsepp jelezte, hogy elfelejtettem félni…
Zsámbokon egy igazi falusi ékszerdobozba érkeztem az októberi kora esti csendben. A majorság is pihenni készült az erdő ölelésében lévő birodalomban. A kapu nyitására Bendegúz fájdalmas panaszba kezdett, amiért magára hagyták az új portán, a szép, tágas kennelében.
Amint beléptem Kata mézeskalács házában azonnal otthon éreztem magam. Olyan légkört varázsoltak körém a tárgyak, hogy ott tényleg meg állt az idő. Nem sokkal később, életemben először, gyermekkoromból kimaradt királylánnyá változtam, az Úr legújabb csodáját megélve. Előttem megterített asztal, igazi magyar gyomornak való ínyencségekkel megpakolva. Megvetett ágyam, fehér ropogós huzatokkal, baldachint megszégyenítő szépségében kínálta magát pihenésre. Szőttük a múlt aranyfonalát, lassan fogytak a szálak, mire az ezüstfonalas jelenhez értünk, későre járt… Éjszaka kinyitottam az ablakot, a házakat körben ölelő erdő dús kristálytiszta levegője minden sejtemet feltöltötte életerővel, mély álomba zuhantam a reggeli kakasszót sem hallottam meg. Fél-kilenckor ébredtem. A reggeli finom falatokat megcsodálva rákérdeztem, hogy lehet ilyen régi hazai ízeket az asztalra teremteni. –A falusi hentesnél, házi vágásból, mondta Katám büszkén. Kérdésemre választ kaptam, a hentes ugyan nyitva van, de a falu másik felén az üzlet, elég messze. Kissé lelombozódtam, látta ezt rajtam lélektestvérem és megkérdezte, tudok biciklizni? Naná, melyik alföldi lány nem tanult meg, mosolyogtam, igen ám, de vagy 15-20 éve nem volt alattam drót szamár. Ezt is megoldottuk, tekertem boldogan a hosszú utcán keresztül. A hentesnél jól bevásároltam, tarját rántani valónak, marha lábszárt pörköltnek, gulyáslevesnek, házi kolbászt, szalámit és házi töpörtyűt az asztalra. A húsi ment a mélyhűtőbe, a többi a hideg kamrába utazásra várva.
Azt ugye mondanom sem kell, sebesen pörgött a sorsrokka, fontuk fonalát és szőttük a jövőt. Délben a királyi asztalhoz ülve a Gondoskodás fejemre helyezte a koronát. Így lett belőlem királylány ezen a szép őszi hétvégén. Azonban ez mit sem változtatott a délutáni programon. Véget nem érő történeteket, életképeket idéztünk fel, a megsárgult fényképeket nézegetve. Így köszöntött ránk az este. A kiadós vacsora után Janóval kiegészülve este sokáig beszélgettünk, filozofáltunk. A létező másik világot is kibeszélve.
Az éjszaka ismét az álombirodalomba repített, miközben az erdő oxigén dús levegője a sejtjeimet építette.
Vasárnap reggel a búcsúzás nehéz percei következtek. Királylányt megillető korai ebédemet elfogyasztottam. Nehéz pakkjaimat elrendeztem. Katám farmjából került még jócskán sok finomság.
Nehéz szívvel köszöntem el lélektestvéremtől, Bendegúztól az ékszerdoboz házacskától és a tájat körülölelő erdőtől. Mire Kata húga megérkezett, levetettem koronámat, megőrzésre átadtam a ház úrnőjének.
Hűvös szél fújt, esett az eső, mikor a kocsiból kiszálltunk. A Kanizsáig tartó úton az angyalok könnyeit alig győzték eltüntetni az ablaktisztító lapátok, siratták a koronámat.
Haza érve apus várt, meglepődött a két nehéz csomagon. Barátaimtól kapott ajándékokat segített elrendezni, ami ehető és iható volt megkóstolta. A hentesnél vett házi ízek sütés-, főzés terveit is ott azonnal, rögtön elkészítettük.
A következő boldog találkozás reményével töltekezve, várom a tavaszt, mert megbeszéltük az évi egy találkozást a Tárogató családdal kettőre emeljük.
Köszönöm barátaim, hogy vagytok és az Úr ajándékát együtt ünnepelhetjük.
 
 
 
 
 
 
 

 

5 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2015.10.14. 21:24
KissKata

Olyan hamar elszaladt az idő. Meg-megállok, mosolyogva idézem fel az együtt töltött idő minden percét. Szép volt. Kevés volt!

2015.10.14. 20:35
*Irénke

Gizikém olyan boldogan készültél Katikáékhoz örülök ,hogy ilyen nagy élményben volt részed . Nagyon tetszik nekem ,hogy  úgy  kiadod magadból az érzéseid ,hiszen ez épp a nyitottság,az őszinteség jele. Ezért is szeretlek. M,aradj is mindig ilyen drága Gizuskám.

2015.10.13. 18:23
palinkas34

Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat szép hétvége volt.......  megérdemeltétek  

2015.10.13. 17:45
lenhardt

Csodálatos lehetett a hét végi program. Királylányhoz illő... Köszönet, amiért megosztottad velünk!

2015.10.12. 23:17
*Vinczer S. Péter*

Ilyen csak otthon van. Jó látni. Őrizzétek a kincset.

Péter

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.12.10. 06:23
2018.12.06. 16:06
2018.12.03. 09:54
2018.12.03. 03:25
2018.12.02. 13:33
2018.12.01. 07:52
2018.11.30. 21:47
2018.11.30. 17:01
2018.11.30. 14:52
2018.11.30. 14:36
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

Dr.Gundy Sarolta

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

 

 


IMÁDSÁG KEGYELMEK ELNYERÉSÉÉRT ISTEN SZOLGÁJA, II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZBENJÁRÁSÁRA
Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat megajándékoztad II. János Pál pápával, és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének dicsőségét és a Szeretet Lelkének ragyogását. Ő teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai közbenjárására hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élő képét mutatta nekünk, és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk. Az ő közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket, amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan szentjeid körében üdvözölhetjük. Amen.

AZ ÚR LEGYEN ELŐTTED, HOGY AZ IGAZ ÚTRA VEZESSEN TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN. MELLETTED,

HOGY KARJAIBA ZÁRJON ÉS OLTALMAZZON TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN MÖGÖTTED, HOGY MEGÖRIZZEN TÉGED

A GONOSZOK ÁLNOKSÁGÁTÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN ALATTAD, HOGY FELFOGJON,

HA ELESEL ÉS KIHÚZZON TÉGED A CSAPDÁBÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN BENNED, HOGY VIGASZTALJON TÉGED,

HA SZOMORÚSÁG NEHEZEDIK SZIVÉDREI

 

AZ ÚR LEGYEN KÖRÜLÖTTED, HOGY MEGVÉDJEN TÉGED, HA ELLENSÉG RONT RÁD!

 

AZ ÚR LEGYEN FÖLÖTTED, HOGY ÁLDÁS SZÁLLJON RÁD!

 

ÍGY ÁLDJON MEG TÉGED A JÓSÁGOS ISTEN!


"Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből.

Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben.
Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz,

mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.
Adjatok egymásnak a kenyeretekből,

de ne ugyanazt a szeletet egyétek.
Töltsétek meg egymás poharát,

de ne egy pohárból igyatok.
Legyetek olyanok, mint két oszlop,

de időnként engedjétek egymást egyedül lenni.
Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak,

mégis ugyanaz a zene szól rajtuk."
(Kahlil Gibran)

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól