Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*
 

  *JÖVŐNK A TÉT*****MAGYAR IDŐ*  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**Belső    rovat*Találkozók**

**Szerzői jogok**

        *        

*FŐOLDAL

Kakukkfű szirup receptek

2013.11.09. 22:48, Ajánló: Admin
Ajánljuk más tollából -Egészség-Életmód

.

Kakukkfű szirupok

 
Keresgéltem a neten, hogy a hideg téli napokra hogyan tudnék a kakukkfűből készíteni szörpöt. Papa tüdőbeteg és nagyon hurutos szokott lenni, főleg télvíz idején, na meg azért előfordulhat velünk is, hogy a légcsövünk megfázik, köhögünk ezerrel. Bár szerencsére ez már ritka. Inkább a papának fogok remélem ezzel segíteni.
 
Kétféle szörp receptet találtam, nem nagy különbséggel, de mindegyiket elkészítettem.
Mikor elkészült, inkább sziruphoz vagy mézhez hasonlítanám, az állagát, tehát semmi estre sem szörp. Ahogy hűlt ki még inkább megerősített ebben az állaga és előfordulhat, hogy megbánom majd, hogy nem széles szájú üvegekbe töltöttem inkább. Na, majd a télen kiderül. Lehet, hogy úgy kell kivadászni egy-egy kanálnyit az üvegből.
 
De nézzük, hogy hogyan is készültek a szirupok.
 
1-es számú – 1 adaghoz való:
 
  • 10 dkg kakukkfű
  • 2 dl forró víz
  • 20 dkg cukor 

 
 
 
 
A kakukkfüvet megmostam, a Saláta Szárítóban kipörgettem a felesleges vizet róla. A Konyhai Ollóval egy Kristály vagy Elegancia Tálba aprítottam. Akinek ilyen nincs, porcelánt vagy jénait használjon inkább!
 
 
 
 
 
 
 
Ráöntöttem a felforralt vizet, és 20 percig hagytam ázni, közben sokszor megforgatva és megnyomkodva a növényt, hogy minél jobban kioldódjon a kakukkfű értékes anyaga.
 
 
 
Kimértem a cukrot, majd a 20 perc letelte után a kakukkfüvet kézzel jól kinyomkodtam, a fűszeres lét pedig egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe átszűrtem.
 
Hozzáadtam a cukrot, és sűrű sziruppá főztem.
Jól kimosott, öblített kicsi üvegekbe töltöttem még forrón. Lezártam az üvegeket és mentek a dunsztoló kis hűtőtáskába.
 
 
 
 
 
 
Igaz, a neten talált recepteknél nem írtak dunsztolást, de azt sem, hogy milyen üvegbe töltsem. Biztos, ami biztos alapon, inkább száraz dunsztban hagyom kihűlni.
 
Ebből a változatból nálam dupla adag készült.
 
 
 
 
 
 
 
 
2-es számú változat – 1 adaghoz való:
 
  • 25 gr kakukkfű
  • 50 gr víz
  • 100 gr cukor
  • 40 perc áztatás 

Az elkészítés ugyan az, mint az 1-es változatnál.

A 2-es változatból 6 adagot készítettem.
 
Alkalmazása: napi 3x1 tk étkezés után. Miután a szirupot bevettük 1 órán keresztül ne együnk, ne igyunk semmit! A szirupot kicsi üvegekbe tegyük és felbontás után hűtőben tartsuk!
 
4 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.11.15. 08:11
palinkas34

Köszönöm a receptet.

2013.11.14. 20:46
Vica

De jó kis receptek! Tetszenek!

2013.11.13. 08:49
suzymama

Ezt elviszem ,osztom a családban szükség lehet rá.Köszönöm szépen .

2013.11.10. 13:55
lenhardt

Nagyon érdekes recept, ki kell próbálni, mert közeledik a tél, és szükségünk lehet ilyesmire...

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.01.18. 16:07
2018.01.15. 21:44
2018.01.15. 21:43
2018.01.13. 13:09
2018.01.10. 19:14
2018.01.10. 18:40
2018.01.06. 17:53
2018.01.04. 22:45
2018.01.03. 20:54
2018.01.01. 14:40
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól