Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

     *        

*FŐOLDAL

Alattomos veszély: erre nem figyelmeztet a betegtájékoztató

2013.09.08. 13:01, Ajnló:Admin

Példákon keresztül foglalkozott a Napközben a gyógyszerfüggés kialakulásával és veszélyeivel - beteg és szakember is megszólalt a Kossuth Rádió műsorában.

Alábecsült, alattomos veszély a gyógyszerfüggőség. Az orvosságok ugyan csökkentik a fájdalmakat, gyógyítják a betegségeket, de megtörténhet, hogy amikor már nincs rájuk szükség, a páciens akkor is nagyon nehezen hagyja el őket, illetve továbbra is beveszi az adagokat.

Rádió adása hallható >

Egy volt pánikbeteg, akit tíz évig kínzott a kór, a Napközben csütörtöki adásában elmondta, gyógyszeres kezelésre volt szüksége, a felírt készítményt naponta kellett alkalmazni, és amikor jobban érezte magát, akkor sem merte abbahagyni a szedését. Attól félt, hogy visszajönnek a tünetei. Több év után mégis úgy gondolta, valahogy véget kell vetni a gyógyszerfogyasztásnak, és fokozatosan csökkentette az adagját. Végül úgy szokott le, hogy egy nap elfelejtette bevenni a szert, a tünetei mégsem tértek vissza, ezért belátta, hogy már nem kell neki a hosszú ideig szedett orvosság.

Egy másik volt gyógyszerfüggő azt mondta, fiatalabb korábban napi akár 16 órákat is dolgozott, aminek az lett a következménye, hogy alvászavarai lettek, keveset pihent, fáradékony lett, ingerültté vált, nem csak otthon, hanem a munkahelyén is. Úgy érezte, segítségre van szüksége, ezért privátban elment orvoshoz, aki azt javasolta, szedjen altatót és nyugtatót. Megfogadta a tanácsot, de valódi javulás nem történt. Emelték az adagját, a gyógyulás azonban így sem jött el, egy idő után pedig egy orvos barátja megállapította róla, hogy függővé vált és a mája is nagyon rossz állapotban van – akkoriban már levélnyi gyógyszert, tíz-tizenkét szemet szedett naponta.

Szakember ismerőse átállította napi egy szemre, amitől az első napokban elvonási tünetek jelentkeztek nála, zsibbadt, remegett. Felhívta orvosismerősét, aki elmondta neki, hogy ez szokványos kezdeti reakció, egyúttal azt is tudatta vele, hogy még évekig tarthat, amíg teljesen megszabadul függőségétől. A beteg férfi végül úgy döntött – az orvos tudta nélkül –, hogy természetgyógyászhoz fordul, méregtelenítésre és stresszoldó kezelésekre járt. Ezek kezdete után három-négy héttel teljesen gyógyszermentessé vált. Úgy véli a tanulság az, hogy miközben a páciens megbízik orvosában, észrevétlenül gyógyszerfüggővé válhat.

Petke Zsolt pszichiáter, addiktológus a Kossuth Rádió műsorában azt mondta, elsősorban nőkre jellemző a gyógyszerfüggőség, az esetek nagy részében szorongáscsökkentőkről és altatókról van szó. Ez nem véletlen folyamat, ugyanis, akik függőségre hajlamosak, azok átlagon felüli mértékben szoronganak, befelé forduló személyiségek. Ez tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint az alkohol- vagy a kábítószer-függőség, nem véletlen, hogy kit talál meg a szorongáscsökkentő gyógyszer. Az esetek nagyon kis töredéke magyarázható orvosi tévedéssel, hanyagsággal. Ezek a betegek azonban nagyon gyorsan megszabadulnak a valójában indokolatlan gyógyszertől, mert maguktól rájönnek, hogy „ennek fele sem tréfa” – fogalmazott az orvos.

forrásoldal:http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/05/19/Alattomos_veszely_nem_csak_gyogyulast_hozhat_a_gyogyszer.aspx

***

B.kép: admin fotó

4 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.09.10. 10:26
palinkas34

Prevenció!!! Amíg csak lehet el kell kerülni a rendszeres gyógyszer szedést. Szerintem szűrésekre ajánlatos eljárni legalább egy évben egyszer, sokat mozogni, amennyire lehet egészségesen étkezni, de legalább is betartani azt a szabályt, hogy "mértékletesség a hosszú élet titka". Az  immunrendszer erősítése, ez a legfontosabb!

2013.09.09. 19:40
Vica

Betegség - Gyógyszer - mellékhatások -még több gyógyszer. Ez egy ördögi körforgás..

Nincs időnk figyelni a szervezet figyelmeztető jeleire, tünetekre, mint olyan, hogy fájdalom, rossz közérzet, mert rettegnek az aktív dolgozó emberek a táppénztől , a kiszolgáltatottságtól, a gazdasági tönkremenéstől..  Mindezeket a , szerintem mindenki által jól ismert tüneteket alaposan kihasználja a gyógyszer ipar.

A gyógyszergyáraknak teljesen megfelelő egy olyan ember , aki fél a betegségtől, válogatás nélkül kapkod be mindent amit ajánlanak neki.. Mert ajánlat az bőven van!

Soha nem látott mértékben lehet ma már kapni vény nélkül is gyógyszereket. lehet, hogy most nem lesz rokonszenves amit mondok, de szerintem ez nem teljesen jó. A betegeket teljesen leszoktatja az orvoshoz menésről. Bár mostanában sajnos 1 háziorvos, sőt még kettő sem tehet semmit. Azt kell felírnia, amit a főnökei és a gyógyszergyárak diktálnak neki. Be vagyunk kerítve alaposan ...

Szerintem a kiút az a betegség megelőzése. Minden módszert  ami ebben segít üdvőzítőnek tartok.

2013.09.08. 20:43
Admin

A depressziós ember saját magát nem szereti, ez gyógyszerrel nem gyógyítható. Nagyon sok komoly és értelmes ember tette magát tönkre, miután gyógyszerfüggő lett belőle. Valamikor nem ismertük a pánikbetegséget, szerintem a pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásából születtek...

2013.09.08. 19:26
lenhardt

Érdekes, hogy milyen sok gyógyszerfüggő ember van. Én nem tartozom közéjük, sőt! Éppen a héten kaptam egy fejmosást, amiért nem szedek semmilyen gyógyszert pl. a csontritkulásomra. Tényleg el kell gondolkodnom, hogy most már vegyem komolyan ezt a dolgot, de az biztos, hogy nem fogok átesni a ló másik oldalára...

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.04.16. 06:37
2018.04.11. 21:57
2018.04.10. 15:33
2018.04.09. 17:05
2018.04.06. 18:45
2018.04.06. 18:28
2018.04.06. 16:48
2018.04.06. 16:12
2018.04.05. 14:36
2018.04.04. 20:42
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól