Spenót Pite
2014.02.08. 15:30
A szép és napos Spenót Pite

Hozzávalók:
a tésztához
500 gr liszt
90 ml extra szűz olívaolaj
200 ml meleg, száraz fehérbor
2 teáskanál só
A töltelék
350 gr főtt spenót
350 gr ricotta sajt
1 tojás
100 gr reszelt Parmezan sajt
só
bors
zsemlemorzsa
Elkészítés:
Keverje össze a hozzávalókat a tészta és a munka a tésztát, amíg nem válik az egységes (egy keverő-e vagy sem.)
Fedje le a műanyag csomagolást, miközben készül a töltelék.
Forraljuk a spenót és nyomjon, hogy megszüntesse a víz.
Vágjuk egy éles késsel, hogy megkönnyítse.
Keverjük össze a ricotta sajttal.
Adjuk hozzá a tojást.
Add hozzá a reszelt sajt, só, bors.
Egyesít minden összetevő.
Melegítsük elő a sütőt 180 °
Osszuk a tésztát két részre
Készítsen 2 körök 30 cm minden egy sodrófa.
Helyezze az 1. tésztát kör sütőpapírral.
Spread néhány zsemlemorzsa rajta.
Helyezze része a töltelék közepén a kör, és a fennmaradó létre egy kört, ahogy a képeken.
Fedje le a 2. körben a tészta.
Nedves a határok és csatolja egymáshoz egy villával.
Tegyünk egy kis tálban a Központi tölteléket, és ütni egy villával körül.
Egy éles késsel vágja le a határokat 3 cm szeleteket.
30 percig sütjük előmelegített sütőben 180 °
Eredeti francia recept:Rita Nancy
|