Édességek-sütés nélkül
suzymama 2013.12.03. 13:18
Barackos - mandulás kekszgolyó
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, fél narancs leve, 5 dkg marcipánmassza,
2 tk mascarpone,
ízlés szerint amerotto likőr vagy mandulaaroma
Bevonáshoz : - baracklekvár, mandulapehely
- A mandulapelyhet pirítsuk meg és hagyjuk kihűlni.
- A kekszet keverjük össze a porcukorral, reszeljük hozzá a marcipánt és a többi hozzávalóval gyúrjuk össze.
- Ha száraz lenne, adjunk még narancslevet hozzá.
- Formáljunk kb 22 - 25 g -os golyókat, forgassuk meg a lekvárban, majd hempergessük meg a pirított mandulapehelyben.
Szilvás -kekszgolyó , MANDULÁS- GRILLÁZSBAN
Pikáns, a házi szilvalekvártól és különleges, a mandulás grillázstól - egy a lényeg, hogy nagyon finom . Mandulás grillázsba hempergethetjük akár a túró és a szílvásgombócot is, hogy eltérjünk kicsit a megszokottá vált pirított morzsától.
HOZZÁVALÓK
- fél kg darált keksz
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés fahéj
- kb 6 - 7 ek szilvalekvár ( de lehet több is )
- annyi tej, hogy összeálljon a massza
Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk majd hűtőbe tesszük dermedni.
Mandulagrillázs
- 5 ek cukor
- 10 dkg mandulapehely
A cukrot és a mandulát egy serpenyőbe meg karamellizáljuk, majd zsírpapíron szétterítjük.
Ha kihűlt mozsárba vagy késes aprítóba összetörjük.
A masszából golyókat formálunk és meghempergetjük a grillázsba.
Kókuszos süti sütés nélkül
Hozzávalók
A kókuszos réteghez
25 dkg Rama
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a szóráshoz (kb)
A kakaós réteghez
50 dkg háztartási keksz
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 1/2 dl Rum Aroma
10 dkg porcukor
Elkészítés
1.
A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2.
Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcukorral - akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
3.
Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
4.
A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
|
Ez bizony nekem való, aki nem igen tud sütni. Nagyon örülök a recepteknek, hálásan köszönöm.