Értisztító kúra, természetes antibiotikum hatással és immunerősítésre alkalmazható. Alkoholtartalma miatt gyermekeknek tilos adni. 

Életkortól és egészségi állapottól függően 2-3 évente érdemes megismételni. Akinél a fokhagyma fogyasztás préblémát okoz, ételbe, joghutba, mézbe csepegtetve elkerülhető a kellemetlen közérzet. 

Elkészítése: 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer óvatosan összerázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény fokhagymakivonat. Szűrés után fenmaradt fokhagyma maszurékot használjuk el ételbe, vagy keverjük el mézzel és naponta kínálnyit félmokkáskanálnyit nyalogassunk el. Ameddig ez el nem fogy, ne kezdjük el a cseppeket, addig érjen a tinktura. Vigyázzunk, az alkohol kimutatható a szondás, vezetéskor ezt a maszurékot ne fogyasszuk. 

A kúra kezdete után pár nappal "hangyamászás" érzés keletkezhet a bőrön. Nekem a hajas fejbőrön szokott jelentkezni, ez nem baj, sőt jó jel, mert a hajszálerek tisztítására utal.  

Természetes antibiotikum hatás elérésére napi 4-6 X 15 csepp 5-8 napig kúraszerűen. Antibiotikumként alkalmazva tejjel, termékkel ne keverjük. Itt a mézet vagy gyümölcs kifacsart levét, kompótlét ajánlom. 

5. nap előtt a kúrát tünetmentesség esetén sem szakítsuk meg. 

Adagolása: 1 kanálnyi joghurba, tejbe, vagy egy mokkáskanálnyi mézbe, kevés folyadékba, gyümölcslével, vízzel keverve kell elfogyasztani.

A KÚRA ALATT KERINGÉS ELLENŐRZÉS -VÉRNYOMÁS MÉRÉS- AJÁNLOTT, MERT AZ EREK TISZTÍTÁSA JOBB ÁTJÁRHATÓSÁGOT, RUGALMASSÁGOT BIZTOSÍT, ÍGY A VÉRNYOMÁS TERMÉSZETES MÓDON CSÖKKENHET, NORMALIZÁLÓDHAT! EBBEN AZ ESETBEN A GYÓGYSZERSZEDŐK KONZULTÁLJANAK AZ ORVOSUKKAL A GYÓGYSZEREK TOVÁBBI HASZNÁLATÁRÓL, BEÁLLÍTÁSÁRÓL, VAGY ELHAGYÁSÁRÓL. ÖNMAGÁTÓL SENKI NE DÖNTSÖN, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN. 

Reggel                  Délben                                    Este

 

1. nap: 1 csepp       2 csepp                                3 csepp

2. nap 4 csepp        5 csepp                                6 csepp

3. nap: 7 csepp       8 csepp                                9 csepp

4. nap: 10 csepp     11 csepp                             12 csepp

5. nap: 13 csepp    14 csepp                              15 csepp

6. nap: 15 csepp     14 csepp                             13 csepp

7. nap: 12 csepp     11 csepp                             10 csepp

8. nap: 9 csepp       8 csepp                                7 csepp

9. nap: 6 csepp       5 csepp                                4 csepp

10. nap: 3 csepp     2 csepp                                1 csepp

11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.