*KÉZIKÖNYVTÁR*

                                                                                                                                       

Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztronómia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője* 

3. HOROSZKÓP

KIEMELT  *  ajánlatunk:

 *       

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

A LÉLEKEMBER 14. RÉSZ

2021.07.01. 19:43, Lélek Sándorné Gizella - Ekpafat
-Szeretet-, és boldogságtudata-
-Szeretet-, és boldogságtudata-

 

A LÉLEKEMBER 14. RÉSZ
-Szeretet-, és boldogságtudata-
A lélekemberek ezekben a témákban is máshogyan gondolkodnak, mint az átlagemberek. Számukra a szeretet olyan, mint az egészséges hagyma, aminek a héja sokétű.
Első helyen találhatjuk a mindenekfölött álló Isten-i szeretetet, a teremtés koronájaként, ami örök és megbonthatatlan.
Ezt követi a szülői-, gyermeki-, feltétel nélküli szeretet.
Harmadikként a mindent elsöprő vibráló szerelem, ami változó intenzitású lehet. Életkorhoz nem kötött, mivel ezek az érzések a lélekben születnek meg. Elképzelhető, hogy múltbéli csalódások, sokk vagy késői felismerés ébreszti fel az alvó szikrát reményt adva az igazi boldogságélmény megélésének. Gyakran előfordul karmikus kapcsolatokban, főleg a több életen átívelő halmozott családi karmában. Ezek azonban mindig követhetők asztrolólógia képletek egymásra vetítsével. A hűség közöttük élethosszig tartó abban az esetben is, ha ez "érintésnélküli" lélekszerelemben teljesedehet ki.
A sorban következik a szintén sírig tartó hálaszeretet. Talán ez a legerősebb, rendszerint olyan szívességgel kezdődik, amivel el-, és lekötelezetté válik egyik ember a másik iránt, mert számára olyan szívességet tett, tesz, ami sorsfordító és életmentő lehet az adott helyzetben. Ebben az esetben megint másfajta a szeretet megnyílvánulás, a hála - mint cselekvő szeretet- van jelen. Az egyik ad, feláldoz, a másik elfogad. Ezáltal a két ember között egy tartós szövetség jöhet létre. Aki kap, az befogadja a figyelmet, gondoskodást, amivel a másik megajándékozza őt, főleg igaz ez akkor, ha ez kifejezetten pozitív hatással lesz az életére. A gondoskodó cselekvő szeretet hálája egyre közelebb hozza a feleket, szinte észrevétlenül nélkülözhetetlenné válnak egymás számára. Lehet ez barátság vagy tesvéri ragaszkodáshoz hasonló tartós érzelmi kötődés, de szerelemről mindenkor csak az egyik fél részéről beszélhetünk.
Nagyon sok kapcsolat, házasság működik így évtizedeken át, akkor is, ha köztudott , hogy őszinte szerelem ritkán alkulhat ki közöttük.
Azonban ezeket a békés, csendes együttéléseket az egymásrautaltság tartja fenn, ez azonban csendes sorsrontó is lehet. Ezek a kapcsolatok, általában nagyon békések, csendesek, elfogadók, az egymásrautaltság kovácsolja össze hosszú időn át, sokszor élethosszig tart a szószerinti „hála”. Kívülálló szemlélődők az ilyen, házasságokat irigylésre méltónak, vagy követendő mintának tartják. Soha nincsenek hangos viták, veszekedések, fenyegetések, mindkét fél érdeke a folyamatos biztonság-, egymás tiszteletben tartása, segítése, megértése, elfogadása, a harmónia megteremtése. Ugyanakkor -nem bevallottan-, szabadságot nem korlátozó, “lassú patakként “ élik le egymás mellett, és nem egymással az életüket. Szerencsés esetben nagyon jó szellemi partnerek lehetnek, ami növeli a társas-, és társadalmi kiegyenlítődést, az egyébként ingerszegény kapcsolatban. . Biztos vagyok benne, ha nem is beszélnek róla, mindkét fél részéről jelen van a szerelem „észtveszejtő borzongásának” hiánya, amit hálaszeretetben az egyik tud nyújtani a másiknak, aki elfogad, de nem tud adni. A másik gondoskodó, cselekvő szereteben viszonozza, de soha nem szerelemben. Ezért feltételezhető, hogy a fellépő társas magányukat pótcselekvésekkel oldják, sokszor hobbyszintű sportba-, gyűjtőszenvedélybe menekülve, vagy „élethosszig tartó tanulásba, önfejlesztésbe kezdenek.
Szinte testvérekként élik az életüket, örülnek egymás sikerének, segítik, öztönzik a másikat, látszólag kiegészítik egymást. A közösélet programjai elfedik, hogy a szívességet kapó fél egy mókuskerékben pörög, amiben önmaga érzelmi zsarolójává válhat. Adósságot törleszt, mindenben tökéletességre törekvő gondoskodásával, amit most a másik fogad el, szinte kikövetelve magának, természetesnek véve.
A hálával fizető, sorsában, megnyugvó lelkében azonban ott tátong a lyuk, valaminek a hiánya, amire vágyik, szeretné megélni, de a mókuskerékből kilépni nem lehet. Lekötelezte magát, végig kell csinálnia, főleg akkor, ha a másik kerül olyan helyzetbe, hogy segítségére szorul. Ez lehet szükséget szenvedés, vagy betegség. A lelkiismeret minden kötődésnél erősebb ezekben az esetekben.
Ezek köztes állapotok a lélekember szerint, amikor nem nevezi az érintetteket boldogtalannak, de kapcsolatuk boldognak sem nevezhető…
A következő a baráti szeretet. Az alkalmi barátságnak tűnö szövetséget nem részletezem, azok múlandóak. A legsokrétűbb, az őszinte szereteten alapuló barátság, ami lehet sírig tartó. Amennyiben nem érdekbarátság és az őszinteség a legerősebb pillére. A barátságban nincsenek múltbéli pisszenések, titkok, visszamutogatások, bűnbakok keresése, így szerepekre, játszmákra sincs szükség. Ismerik egymást, elfogadják, befogadják olyannak és annak, aki, és amilyen. Mindenki önmagát adhatja. Egészséges viták, véleménycserék által megismerik a másik gondolatait a világ dolgairól. Építik, gazdagítják egymást. Csodálatos szövetség. állandó készenléttel a másik érdekében és védelmében egymás életvitelét úgy elfogadva és támogatva, amiben az kiteljesedhet, és megélheti a saját értékrendje szerinti boldogságát szabadon.
Soha nem lehet közöttük, „most nem érek rá, majd legközelebb”. Az egyik legszebb dolog, ami az életben történhet velünk, ha igaz barátra lelünk.
Következzen hát a boldogságtudat
Mint a fentiekben a szeretet, ugyanilyen sokrétű a lélekember esetében a boldogságtudat. Nem fogadják el azt a teóriát, hogy a boldogságérzés valamihez kötődik Megmosolyogják azokat az önmagukat boldognak kikiáltó embereket, akik a boldogságot két ember kapcsolatáhozk, vagy anyagi helyzetéhez fűzik. Lelki szegénységnek tartanak minden polgárpukkasztó üzenetet, mint, pl. " a szegény sokszor boldogabb".
A boldogságnak nincs betétkönyve, világnézete, pártja, rassza. A boldogság állapot, amiben az egyén minden -ez nagyon fontos- szempontból elégedett, az életének minden szegletében rend és harmónia uralkodik, nem ismeri a hiányérzetet, kiszolgáltatottságo, másokra utalást. Ugyanakkor elfogadják, hogy a mindent felülíró kölcsönös szerelem valóban kelthet boldogságérzetet, de ez még nem a tökéletes boldogság, így ezt szerelmi "boldogsághoz" közeli állapotnak differenciálják. Azonban ez csak egy szelet az élet óriás tortájából. Mert lehet egy ember boldog szerelem nélkül, aki sikeres a munkájában, családja, a gyermekei, és unokái vannak, mindenki egészséges és semmiben nem szenvednek hiányt. Boldog lehet az akinek van munkája, nincsenek megélhetési gondjai, azt csinálja, amit szeret, úgy élheti az életét, hogy önmaga lehet és amiben örömét leli.
Boldog az ember, ha lehetősége van álmait-, vágyait valósággá váltani. Boldog az ember, aki hitében megélheti az Úr csodáit, a rábízott feladatokat, szolgálatot örömmel végzi. Tehát a boldogságot sem lehet kisajátítani szerelemre, szeretetre, mert aki ezt teszi önmagát csapja be, éppolyan veszélyes, mint az én-sémákat egy központúvá tenni, rosszul felépíteni, mert könnyen létrejöhet a dominó elv, ha az „egy” sérül, borul a többi.
Élhetünk jól, megelégedetten akár a „köztes létben”, nem magunkra aggatni a boldogság jelzőt, miközben ádáz harcokat vívunk önmagunkkal.
A boldogságot nem érdemes hajszolni, kergetni az soha nem kintről érkezik, belőlünk születik meg hitünk, akaratunk, másokhoz való viszonyunk és lehetőségeink, tehetőségeink szerint. .
Folyt. köv.
A lélekember titka

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink

 

A LÉLEKEMBER

 

 

angyali számok

 

https://www.facebook.com/1157259004299669/videos/274935163592163/?t=0

 
Legújabb
Friss bejegyzések
2021.07.23. 02:53
2021.07.17. 19:48
2021.07.17. 19:45
2021.07.17. 19:36
2021.07.13. 18:26
2021.07.04. 04:27
2021.07.01. 19:47
2021.07.01. 19:43
2021.07.01. 19:33
2021.07.01. 19:30
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

***

 Erdélyből:

vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

https://www.youtube.com/watch?v=4KfgddL7tiE&fbclid=IwAR20RmXG5yK4jQnb1F

_-ITc0MWKNvwyqjOqp0TwxSarLJbVOlZXZVX4tSmY

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

https://drive.google.com/file/d/1SbaY1kZxugLYl9tXTCbI-dKmFvdnX_sj/view?usp=sharing

 

horoszkóp>>>>>>

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

KIEMELT VIDEÓK!

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 ** KARMA ASZTROLÓGIA**

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

Kiemelt ajánlat

Czeizel Ilona
1954.01.05

 

**

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

https://www.youtube.com/watch?v=9Btf2FEg_10

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

Barát Erika:

Ima az úr Jézushoz....
Ha bánatod van, keresd Jézusodat,
borulj le előtte, sírd el bánatodat.
Ő majd bekötözi vérző sebeidet,
meggyógyítja bánatos szívedet.
Ha nagyon egyedül vagy, már senkid nincsen,
ne félj, mindig veled van az Úr Isten.
Ha nehéz a kereszted nem bírod viselni,
veled van az Úr Jézus, vállaira veszi.
Szegény a házad, mindenki elhagyott,
nézz rá a keresztre, megsegít Jézusod!
Rosszak az emberek, nagyon megbántottak,
gondolj Jézusra, Rá halált kiáltottak!
De mégse keseregj, töröld le könnyedet,
hajtsd Jézus vállára bánatos fejedet!
Ott nyugalmat találsz, békét szeretetet,
amit tőled soha, senki el nem vehet!
Bármit hozzon a sors, azt kell imádkoznod,
legyen meg Szent Atyám a Te akaratod!
Így végezd el imád, egész életedben,
elvezet Jézusod, Atyádhoz a mennybe.

Ámen!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól

 

 

 

and i know now that this world will never be enough - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK - a nosztalgia jegyében    *****    Tarot kártya elemzés!Most kedvezményes áron!Párkapcsolati, munkahelyi problémák elemzése a Tarot kártyával! Norina Tarot    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown - MIRAGE MIRROR    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."