*KÉZIKÖNYVTÁR*

                                                                                                                                       

Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztronómia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője* 

3. HOROSZKÓP

KIEMELT  *  ajánlatunk:

 *       

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

A LÉLEKEMBER 1.

2021.06.20. 22:14, Lélek Sándorné Gizella - Ekpafat
A LÉLEKEMBER 1. RÉSZ
KEDVES BARÁTAIM, ISMERŐSEIM, OLVASÓIM ÉS KÖVETŐIM!
INDULUNK!
Igértem indul a sorozat.
A LÉLEKEMBER 1. RÉSZ
KEDVES BARÁTAIM, ISMERŐSEIM, OLVASÓIM ÉS KÖVETŐIM!
INDULUNK!
Igértem indul a sorozat.
A LÉLEKEMBER 1. RÉSZ
Szeretnék egy sorozatot indítani -talán a szerkesztés alatt álló új könyvemben is helyet kapó fejezet lehet belőle, ha kiállja a bublikálási feltételeket,- a lélekemberről. Egy börtönlelkésztől (Lélek Gábor ) hallottam először ezt a meghatrozást. Azóta is kutatom, tanulom a lélekembert.
Fogadjátok tőlem szeretettel az első részt. Tisztelettel kérlek benneteket, segítsetek nekem, írjátok meg őszintén a véleményeteket, építő kritikát örömmel fogadok és hálásan megköszönöm.
Lélekember 1. rész
Valamikor régen, több, mint 50 éve, amikor gyóntató papomtól hallottam először ezt a fogalmat, tudatosan nem nevezem szónak, mert több ennél. Úgy gondolom a mennyei hierarchiában egy különleges lélekcsoportot alkothatanak Isten kiválasztottjai. Teremtés alkalmával más feladatokra lettek kódolva, mint az általános lélek. Földi küldetésük után nagyobb sorspoggyásszal megpakolva térnek majd vissza, sokkal több leckét kapnak, és szigorúbbak a vizsgáik. Talán ezért van az, hogy sokan a poklot is megjárják, mielőtt felismerik a mennyországhoz vezető utat, ami teremtőjükhöz vissza vezeti őket egykor.
Minden lélekember kap egy útitársat a saját csoportjából. Olykor csak a hazavezető hídon találkoznak egymással. Máskor ikerlángként fellobbannak, majd szétválnak útjaik, mert tanulási folyamataikat más tematika szerint állították fent össze, végül ismét keresztúthoz érve a lángok összekapaszkodnak.
Akárhogyan is van, ebben a lélekcsoportban -ikerlángként-mindenki a párját megtalálva térhet csak vissza. Ezt bármelyik kapcsolati formára le lehet vetíteni, nem csak szerelemre és barátságra.
A lélekemberek jelen vannak mindenhol, kórházakban betegként, gyógyítóként, börtönökben bűnözőként, nevelőként, lelkészként. Talán a két szélsőséget megemlítve jobban érthető lesz Istentől kapott –másokat szolgáló-, folyamatosan felturbózott, látható fejlődésben születik meg a, változásuk. Ahogy lehet szajhából szent, úgy lehet a bűnözőből nevelő. Gondoljunk bele, a lélek mennyi mindenre képes, Isten szolgálatában állva lélekemberként folyamatosan cselekvő szeretet gyakorol. .
Félév százada kutatom, tanulom a lélek-, és a szellem csodáját. Saját meglátásom szerint olykor a lélekmberek ép-elmével élnek "skizoid" életet, a kettőséget az a hiány okozza, ami kimaradt gyermekkori-, vagy fiatalkori életükből, nem fejlődött ki a felelősségtudatuk, magukkal és másokkal szemben. Egész életükben ezt tanulják, ennek tökéletesítése a céljuk, földi életüknek a kulcsa, ezért állnak mások szolgálatában, segítőkészségükkel.
Gyermekkorában eldől a lélekember sorsa, boldogsága vagy boldogtalansága. Szülői mintákból építkeznek, épp úgy, mint bármelyik másik lélek, de érzékenyebbek, mai divatos pszichológiai meghatározások szerint, nevezhetjük őket „empatikus” gyerekeknek. Rendkívül jó szívűek, mindig a szegényebbek mellett állnak. Megtanulnak adni… Mindent, amijük van, nem mérlegelnek, nem várnak el érte semmit, maguktól-magukból adnak. Szemtelenül őszinték, ezért bántóak lehetnek akaratuk ellenére, mindent kimondanak, nem görgetnek maguk előtt semmit, tudnak bocsánatot kérni és megbocsájtani. Őszintén, szívből tudnak szeretni, de máshogy, mint mások, nagyon máshogy.
A szeretetenergiájukat, a lélekhúrjait finomabban hangolták. Jobban “kihallhatóak” elválaszthatóbbak a különbőzőségek a felnőttkori szerelem, hálaszeretet, és barátság között, még akkor is ha ezek néha áthallatszanak egymásba. Viszont a gyűlöletet nem ismerik, így a bosszú is távol áll tőlük, az ő csoportjukban ezek a tulajdonságok ismeretlenek.
Lelkükben mélyebben beívódnak a megélt sérülések lenyomatai.
Gyermekkoruk meghatározó szerepet játszik egész életükben, talán ezért többre képesek az énképük formálásában, kialakításában, változásukkal, mint az átlagember. Ez a képességük társadalmi szerepüktől független, lehetnek szajhák, szentek, kétkezi munkások, tudósok, vagy primitív réteghez tartozó egyének, fejlődésük során felcserélődhetnek a szerepek, a sorrendek, értékrendek, hiszen „mindent” megtanulni jöttek.
Pont ezért a lélekemberek, számára az anyag (test) jelentősége elvész, csak a „mag” (lélek) és a szellem marad a fókuszban.
Ők azok, akik saját szabadságukat minden körülmények között képesek megtartani fejlődésük érdekében. Nem korlátozható be a szabad akaratuk körülményeik, vagy környezetük hatására.
Senki nem tarthatja őket érzelmi függőségben, nem birtokolhatja-, nem befolyásolhatja, nem határozhatja meg, kikkel barátkozzanak, kiket engedjenek be az életükbe, kikkel vegyék körül magukat. Egy lélekember el sem tudja képzelni, hogy bárki meghatározhatná, hova mehet, hova nem, kikkel tarthat-, vagy kiktől kell távolságot tartani, netán kapcsolatot megszakítani. Ilyen érzelmi zsarolást senkitől nem fogadna el. Mindenkor aga dönt kiket kell az életébe befogadni, vagy kizárnia.
A mások általi befolyásoltságnál súlyosabb lélekbilincset el sem tud képzelni, a lélek kalodájából nincs menekvés, örök rabságra van kárhoztatva, az, aki mások akaratát teljesítve él, mert lelke rabmadár marad örökre.
A lélekember másokért él, máshogy él, munkájának gyümölcsét szétosztja, de csak azt, amit maga termel meg. A lélekember szívesen bóklászik ott, ahol segíthet, ahol felemelheti az elesetteket, enni adhat az éhezőnek, inni a szomjazónak. Nem megy el a nélkülöző mellett, hogy a tenyeréből ne adjon a „van”-ból.
Szociálisan érzékeny, bárhol megtalálható, ahol segítségre van szükség.
A lélekembereknél egyre kell figyelni, hagyni őket önállóan dönteni, szabadságukban nem korlátozni, semmire nem kényszeríteni, mert az mindenkor paradox hatást vált ki belőlük.
Kapcsolódó írás. Lélek Sándor börtönlelkészről
Folyt. következik. 2. rész
A lélekember máshogy szeret….
2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2021.06.29. 02:25
*Vinczer S. Péter*

Várom, hogy rajtam kívól lesz-e valaki, akinek tetszenek ezek a gondolatok? Vagy meghaltunk? Pedig nagyon szükséges az összefogás, az egymás bátorítás.

Hiszen a sorozat erről szól. Köszi. Péter

2021.06.27. 05:47
*Vinczer S. Péter*

Kedves Gizus, a hozzászólásom kétszer elment. Szeretettel, Péter


Válasz:

Kedves Katica és Péter. A válltörésem, és az itthoni állapotok kissdé visszafogtak. Hamarosan jelentkezek. Kérlek benneteket maradjatok velem, szükségem van rátok. Szeretettel: Gizi

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink

 

A LÉLEKEMBER

 

 

angyali számok

 

https://www.facebook.com/1157259004299669/videos/274935163592163/?t=0

 
Legújabb
Friss bejegyzések
2021.07.23. 02:53
2021.07.17. 19:48
2021.07.17. 19:45
2021.07.17. 19:36
2021.07.13. 18:26
2021.07.04. 04:27
2021.07.01. 19:47
2021.07.01. 19:43
2021.07.01. 19:33
2021.07.01. 19:30
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

***

 Erdélyből:

vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

https://www.youtube.com/watch?v=4KfgddL7tiE&fbclid=IwAR20RmXG5yK4jQnb1F

_-ITc0MWKNvwyqjOqp0TwxSarLJbVOlZXZVX4tSmY

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

https://drive.google.com/file/d/1SbaY1kZxugLYl9tXTCbI-dKmFvdnX_sj/view?usp=sharing

 

horoszkóp>>>>>>

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

KIEMELT VIDEÓK!

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 ** KARMA ASZTROLÓGIA**

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

Kiemelt ajánlat

Czeizel Ilona
1954.01.05

 

**

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

https://www.youtube.com/watch?v=9Btf2FEg_10

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

Barát Erika:

Ima az úr Jézushoz....
Ha bánatod van, keresd Jézusodat,
borulj le előtte, sírd el bánatodat.
Ő majd bekötözi vérző sebeidet,
meggyógyítja bánatos szívedet.
Ha nagyon egyedül vagy, már senkid nincsen,
ne félj, mindig veled van az Úr Isten.
Ha nehéz a kereszted nem bírod viselni,
veled van az Úr Jézus, vállaira veszi.
Szegény a házad, mindenki elhagyott,
nézz rá a keresztre, megsegít Jézusod!
Rosszak az emberek, nagyon megbántottak,
gondolj Jézusra, Rá halált kiáltottak!
De mégse keseregj, töröld le könnyedet,
hajtsd Jézus vállára bánatos fejedet!
Ott nyugalmat találsz, békét szeretetet,
amit tőled soha, senki el nem vehet!
Bármit hozzon a sors, azt kell imádkoznod,
legyen meg Szent Atyám a Te akaratod!
Így végezd el imád, egész életedben,
elvezet Jézusod, Atyádhoz a mennybe.

Ámen!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól

 

 

 

and i know now that this world will never be enough - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK - a nosztalgia jegyében    *****    Tarot kártya elemzés!Most kedvezményes áron!Párkapcsolati, munkahelyi problémák elemzése a Tarot kártyával! Norina Tarot    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown - MIRAGE MIRROR    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."