*KÉZIKÖNYVTÁR*

                                                                                                                                       

Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztronómia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője* 

3. HOROSZKÓP

KIEMELT  *  ajánlatunk:

 *       

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

A kalapdoboz titka

2020.08.12. 09:52, Lélek Sándorné -Ekpafat-
Kagylógyöngybe zárt igazság- 5. rész

 

A kalapdoboz titka –Kagylógyöngybe zárt igazság 5. rész

A történet és a szereplői fiktívek, a hasonlatosság véletlenszerű lehet. Szép emlékű lelki-barátnőmnek Katának írtam egykor, „ A kalapdoboz titka„ c. fejezet

„A kagylógyöngybe zárt igazságok” alcímű részleteket.

 A lélek csendje szerkesztés alatt álló közös könyvünkben ezek külön fejezeteket kapnak. Fogadjátok szeretettel.

 

 

 
 
A kalapdoboz titka –Kagylógyöngybe zárt igazság 5. rész
 
Rózsafüzérrel a kezében aludt el. Nem emlékezett arra. hogy elhagyta –e száját napzáró bűnbánó imája, ezért evvel lépett a napindító imahídra.  Álma élénk volt, mint mindig. Ismeretlen helyeket járt be soha nem látott tájon. Nem ebben az életében épült házsor mellett vezetett az útja. Egy sarokhoz érve, olajszag csapta meg az orrát, a szatócsbolt bejáratához közeledve. Amint az ajtóhoz ért petróleumszag keveredve az olajéhoz, még sem volt kellemetlen. Három lépcső vezetett lefelé a szuterén belsőbe. A palló volt olajjal felkenve, tisztának és fényesnek tűnt. A pulton lámpa búrák, lámpatestek sorakoztak. Eszébe jutott, fogyóban otthon a petróleum, vett egy nagyobb flaskával így kitart egy darabig. Már menni készült, amikor az egyik sarokban megpillantott egy míves gyönyörű lámpatestet. Földbe gyökerezett lábbal mozdulatlanul állt és nézte a kézműves csodát. Mintha számsorokat vélt volna felfedezni rajta a két minta között. Szemét rászegezte az aprócska részletekre, tisztán olvashatóan megjelent a 3891 számsor. Visszalépett és beszólt a már zsebkendőnyi nagyságú hátsó helyiségben tartózkodó szatócsnak.
 
- Kérem szépen, legyen szíves, - eddig jutott mikor az ajtóban megjelent a kissé görbe hátú, alig észrevehetően fejét himbáló sűrű fehérhajú öregúr. Antropológia csoda volt.
Szeretném megvenni az a lámpát, - szólt hozzá imígyen.
- Asszonyom azonnal leveszem és már is az öné lesz.
Pillanat töredékének tűnt már is a polc előtt termett pár lépcsős lajtorjával.Mintha megállt volna az idő, ott állt előtte a lámpacsodával a kezében.
 
- Ez önre várt, tudja, honnan tudom? Ahogy a kezembe vettem megbizsergette a tenyerem. – mondta mélyen a szemébe nézett tiszta tekintetével.
Megszerette ezt az embert, mint mindenki mást, aki a szemébe fonja tekintetét, amikor vele beszél. Mosolygott, már az ő szeme is azúrkéken ragyogott. A szívében érzett hasonló bizsergést az emberi kedvesség és figyelmesség hatására.
 
- Tetszik tudni mit jelent az a bizsergés a tenyerében? – kérdezte az öregúrtól.
Pénz áll a házhoz. – próbálta viszonozni kissé huncut kacsintással a kedvességét.
Majd leszámolta a lámpa árát megkopott pengőben, és óvatosan a kezébe a vette a papírral körbetekert kincsét.
 
A bejáratot elhagyva más táj tárolt elibé. Egy tarka virágos rét, itt-ott termő és virágzó bokrokkal. Lába előtt kitaposott ösvény hevert, távolabb egy öregtölgy nyújtózkodott terebélyes lombsátrával méltóságteljesen, ágai között napsugárgyerekek ficánkoltak. A tölgyfa közelébe érve jobbra tekintve egy kispatak futott előtte, partján bánatfák sorakoztak, ezt a részletet már látta valahol, tehát még sem ismeretlen helyen barangol, fedezte fel.
 
Az öreg tölgyet átölelte és beszélni kezdett hozzá.
 
- Üdvözöllek, kérlek szépen, töltsd fel sejtjeimet éltető erőddel, elfáradtam, söpörd ki belőlem a bejárt út letapadó porát.
Érezni kezdte az energiacserét, sejtjei megújultak, tüdejét friss oxigén dús levegő járta át. Felfrissült. Megszomjazott, a kispatakhoz sétált partján talált egy kerek kőlapot, letérdelt rá, két tenyeréből kelyhet formált, s a patakba merítette. Fülében a Szférák zenéjét hallgatva ivott az élet vizéből 7 kortyot, majd felállt és folytatta hazatartó útját. Az álomkapuja itt bezárult.
 
Álomképei üzeneteinek fejtésébe kezdett, azonban csak rész eredményre jutott. Alig várta, hogy végezzen soros teendőivel és a kalapdoboz tetejét felnyithassa. Talán a megfejtésre is rátalál a lapok között.
 
Nem tévedett, a doboz tetejét levéve „Az utolsó szüret” kézirat kandikált ki a lapok fölött. Olvasni kezdte.
 
 
 
Az utolsó szüret    - Kata emlékére-
 
 
Évek óta készült a nagy útra, szerette volna végig járni fiatalságának fontosabb állomásait. Sorsának rokkája oly messzire röpítette, ahonnan csak az emlékek fonalának vezetésével találhatott vissza. Hiába volt a nagy igyekezet, korábbi tervét, mindig keresztezte egy előre nem látott akadály. Tavasszal a férje kérte, ne halogassa tovább az utazást, ki tudja mi lesz jövőre, vagy utána, az egészségük mit enged meg. Ebben a korban nem szabad maguk előtt tolni semmit, cselekedni kell, ameddig tehetik. Közel fél évszázada járják be együtt az Úr által kijelölt utat, hálás szolgátattal, békességben, a megpróbáltatások sorát túlélve. Ezért is hallgatott a jó szóra. Nem szívesen ült már gépre, főleg nem egyedül. Társra nem tarthatott vele, kutató munkájának finisében megnőttek a határidős feladatok és a rakoncátlan szíve sem engedte.
Amint leszállt a gépmadár, szent hazája kifutóján, furcsa érzés kerítette hatalmába, olyasvalami, amit sorsfordító események előtt érez az ember. Több volt ez díszkomfort érzésnél. Szíve fittyet hányt a béta-blokkolóra, egyre gyorsabban kalimpált, ritmustalan galoppra váltva.
Itthon van, haza érkezett, ennek tulajdonította az egészet. Testvére, s annak népes családja várta a peronon. A hazafelé vezető úton közölték vele, nagy bulira készülnek, szüretre hivatalosak, reggel indulnak, biztosak benne, hogy csodálatos élményben lesz részük.
Szüret, Istenem, de régen nem volt része benne. Örvendett a hírnek, azon rimánkodott, hogy ki tudja magát pihenni az indulásig.
Másnap reggel amint leparkoltak a gazda udvarán, hangos, vidám csapat fogadta őket. Csillogó, szép metszett üvegből pálinkát kínáltak, egyik fiatalasszony kupicát nyújtott feléje. Röstellte, hogy vissza kellett utasítania, de évtizedek óta egy korty szeszes italt nem ivott, sőt, az újévet is gyerekpezsgővel köszönti, nem tudta, hogy reagálna szervezete a gyűszűnyi pálinkára. Viszont, nem fogta vissza magát a rétessel megpakolt tálnál, mindent megkóstolt. Jól érezte magát. Hamarosan beállt a sorba, testvérével együtt szorgoskodott.
Délidőben ebédhez kongattak a harangszóval szinkronban. Tele gyomorral még jobban ment a munka, a nóta is felcsendült a sorokban.
Dudaszó szakította félbe a nótázókat. A művész úr megérkezett. Az beszélik, csodálatos szobrok, kisplasztikák kerülnek ki a kezei közül, késői látogatásának az oka, hogy kiállításról érkezett, ahonnét nem könnyű szabadulni. Nem sokkal később már ő is a sorok kötött sertepertélt alkotó kezeit nem kímélve. Egyszer csak szembetalálkozott az idegennel, akinek tekintete megbénította. Levegő után kapkodott. Jaj, csak észre ne vegye senki, hogy ájulás kerülgeti. Közeledtek egymáshoz. Régi ismerősként köszöntötték egymást, érzelmeiket palástolva, nem tudták az adott helyzetben hogyan viselkedjenek.
Valamikor régen, közös jövőről álmodoztak. Első szerelem volt, a legelső minden szempontból. Talán a kor, a történelem írta a forgatókönyvüket, melyben szerepet osztottak nekik egy röpke felvonásban. A mennybéli remény pokollá változott. Nem csak meg-, de felégetett mindent körülöttük.
Évek múltán sikerült a kormot lemosni magáról, a sebeket begyógyítani, örökre maradandó hegekkel. Sorsuk vonatát a Teremtő más vágányra állította. Mindketten sikeresek lettek a saját területükön, családot alapítottak, azonban egy elvarratlan szálat hagytak maguk után. Együtt mire lettek volna képesek nem tudhatjuk meg soha.
Vacsora után nagy vigasság kezdődött, az egész napi munka jöhetett a mulatozás, táncoltak szórakoztak. Nem tűnt fel senkinek, hogy az asztal sarkán két ember csendben beszélget. Mikor a társaság indulni készült, minden a helyére került, az elvarratlan szálakra csomót kötöttek. Haragnak, dühnek nyoma nem maradt bennük, megbékélve sorukkal az Úr akaratát elfogadva távozhattak, folytatva megszokott életüket.
Este elalvás előtt Jézus példabeszéde motoszkált a fejében. „Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek.”
Megértette az üzenetet. Megtanulta a leckét, aki nem ismeri a poklot, máshogy látja a mennyországot.
„A szenvedésben kikristályosodott szeretet a legszebb és legtisztább...” olvasta egy életen át a titkon őrzött megsárgult levélben.
 
Ezt kell elfogadnia.
 
Folyt. köv.
1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2020.08.23. 11:16
lenhardt

Csodálatos, ahogy találkozhattak a hajdani szerelmesek.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink

 

A LÉLEKEMBER

 

 

angyali számok

 

https://www.facebook.com/1157259004299669/videos/274935163592163/?t=0

 
Legújabb
Friss bejegyzések
2021.09.18. 21:03
2021.09.17. 21:34
2021.09.06. 00:09
2021.09.04. 05:10
2021.08.22. 00:55
2021.08.10. 21:17
2021.08.08. 21:09
2021.08.06. 12:44
2021.07.23. 02:53
2021.07.17. 19:48
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

***

 Erdélyből:

vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

https://www.youtube.com/watch?v=4KfgddL7tiE&fbclid=IwAR20RmXG5yK4jQnb1F

_-ITc0MWKNvwyqjOqp0TwxSarLJbVOlZXZVX4tSmY

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

https://drive.google.com/file/d/1SbaY1kZxugLYl9tXTCbI-dKmFvdnX_sj/view?usp=sharing

 

horoszkóp>>>>>>

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

KIEMELT VIDEÓK!

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

 ** KARMA ASZTROLÓGIA**

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

Kiemelt ajánlat

Czeizel Ilona
1954.01.05

 

**

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

https://www.youtube.com/watch?v=9Btf2FEg_10

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

Barát Erika:

Ima az úr Jézushoz....
Ha bánatod van, keresd Jézusodat,
borulj le előtte, sírd el bánatodat.
Ő majd bekötözi vérző sebeidet,
meggyógyítja bánatos szívedet.
Ha nagyon egyedül vagy, már senkid nincsen,
ne félj, mindig veled van az Úr Isten.
Ha nehéz a kereszted nem bírod viselni,
veled van az Úr Jézus, vállaira veszi.
Szegény a házad, mindenki elhagyott,
nézz rá a keresztre, megsegít Jézusod!
Rosszak az emberek, nagyon megbántottak,
gondolj Jézusra, Rá halált kiáltottak!
De mégse keseregj, töröld le könnyedet,
hajtsd Jézus vállára bánatos fejedet!
Ott nyugalmat találsz, békét szeretetet,
amit tőled soha, senki el nem vehet!
Bármit hozzon a sors, azt kell imádkoznod,
legyen meg Szent Atyám a Te akaratod!
Így végezd el imád, egész életedben,
elvezet Jézusod, Atyádhoz a mennybe.

Ámen!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól

 

 

 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?