Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT  *  ajánlatunk:

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

Olaszországi kalandjaink

2018.08.06. 03:10, Vinczer S.Péter

.

Történetünk sok évvel ezelőtt, valamikor a hatvanas években kezdődött. A szabadkai Auro-Metalnak voltam alapítója, művezetője, ékszertervezője, igazgatósági és a munkástanács elnöke.   Ajánlatomra Olaszországba indultunk tájékozódás, és tapasztalatszerzés céljából.

Az igazgatónk beszerezte az útleveleket négyünknek, de sajnos csak hármunknak volt meg a deviza vásárlási kvótája.

Tehát az igazgató Dudás János, a kereskedelmi igazgató a Trenka bácsi, és Szalma Antal vésnök és szerszámtervező  társaságában jómagam.

Első úti célunk vonattal Vicenza az olasz ékszer, szuvenír, és gépkiállítás volt. Ezzel most nem akarok foglalkozni, ez megérdemel egy külön jegyzetet.

Mint megtudtuk az olasz vasút állomások nem ok nélkül voltak csodálatosan virágokkal, virágoskertekkel övezve, náluk minden évben verseny volt e tekintetben.

Azon a villamosított vasúton utaztunk, amelyet még a magyarok villamosítottak a Monarchia idején, és ugyancsak a Ganz turbinás Tivoli- Vizi erőmű elektromos energiája üzemeltette a Kandó Kálmán tervezte magyar gyártmányú villanymozdonyt.

Megérkeztünk Róma Termini vasútállomására, büszkeséggel néztük a főbejárat feletti frízt amelyet magyar művész Tóth Imre/Amerigo alkotott.

Estefelé érkeztünk, mi sem volt  normálisabb, mint hotel után nézni. A tér körül számosan csillogtatták magukat, az egyikbe bementünk. Cvanto kosta a camera, valahogy elmakogtam , erre akkora összeg volt a válasz, hogy a mi kis deviza kincsünk jó ha két éjszakára elég lett volna, beleszámítva a koffernyi cigaretta eladásából származó jövedelmet is. Ezt még Vicenzában lebonyolítottuk a Luna parkosokkal.

Gondolom az aranyzsinórosokban nem valami jó benyomást keltettünk.

Nem volt más lehetőség, mint a csomagőrzőbe vinni a cuccunkat, és az állomás előtti padokra letelepedni, és a szökőkút vizéből felfrissülni. Másnap gyalogszerrel indultunk Vatikánba. A hosszú úton néztük a kirakatokat, az árusok portékáit. Nehéz volt tőlük szabadulni, a troppo caro ismételt kijelentésére már felére csökkentett árak mellett.

A Vatikánban természetesen a Bazilikába akartunk bemenni, de engem nem engedett be az őrség, mert a  pólóviselés tilos volt. Mire a többiek kijöttek, és inget kaptam, már az ajtónálló azt mondta: Dománi, holnap. Holnap már utaztunk haza, és a tapasztalat arra volt jó, hogy később a feleségemmel már tudjuk, hogyan kell öltözni, hogy a bazilikába beengedjenek.

(Azt viszont megfogadtam, hogy addig nem utazunk Rómába, míg nem lesz annyi pénzünk, hogy hotelt és a resztoráni étkezést fizetni tudjuk.)

Az oszlopok tövében  elfogyasztottunk egy-egy konzervet, de mi nem hagytunk magunk után szemetet, mint a mai migránsok.

Az augusztusi melegben elindultunk "hazafelé" a Termini állomás padjaihoz. Mi akkor Antival 2o évesek voltunk, gyorsabban haladtunk, mint a két 4o év körüli munkatársunk. Ők lemaradva fáradtan kullogtak utánunk. Tehát 1o-2o lépés távolságból értekeztünk.

  - Önök magyarok? Szólított meg bennünket egy hazánktól távolra szakadt hazánk fia.

- Mint hallja!

- Voltak-e a Lídón?

- Nem.

- Azt nem hagyhatják ki hogy a Földközi tengerben ne fürödjenek.

- Sajnos fürdőgatyát nem hoztunk.

- Az nem akadály, lehet bérelni.

- A Termini előtti földalatti visz ki a Lídóra.

- Rendben, akkor holnap reggel nyolc órakor találkozunk a szökőkútnál.

Vártunk vagy fél órát, a mi emberünk nem érkezett, mi viszont már be voltunk programozva, hogy a Lídón megfürdünk. Jegyet vettünk, és beszálltunk. Rómán kívül a földalatti előbújt, és hamarosan megállt és olvashattuk a LIDO meg valami név. így volt vagy még tíz Lídó. A végállomáson kiszálltunk, és gondoltuk, hogy valamelyik betyár strandon mégiscsak megmártózunk. Ám a gondos turizmusszervezők erről gondoskodtak. Zárt strandok végtelen sora. A négy bácskai, a Trenka bácsi kalappal, öltönyben, nyakkendőben cipelte a nagy kétzsebes disznóbőr táskát a napi elemózsiával, a Dudás úr is igazgató módjára öltönyben, a melegtől hullámzó augusztusi napon.  Ezért is nagyon aktuális volt a vízre jutás.

A belépő 3ooo líra körül mozgott, de végre az egyiknél csupán 8oo lírával koponyánként megúsztuk. A homokos területen fa öltöző kabinok voltak, és a tengervizet lemosó tusok, amelyek ponyvával négy részre voltak felosztva négy tusfejjel. A ponyva alulról úgy fél lábszárig nem takart, hogy látható legyen a foglaltság.

A fürdőgatya bérlése elvitt volna egy másik belépő árát, tehát úgy döntöttünk, hogy jók leszünk mi egyszerű bácskai gatyában is a földközi tenger strandján. A Trenka bácsi azt mondta, hogy nem nevetteti ki magát, Ő marad a kabinban.

Kiléptünk tehát az olasz strandra én egy mogyorószínű sportos gatyában, az igazgató fehér majd térdig érő lenge magyarban, Anti a hasonló világoskék változatban.

A tündöklő nap szikrázott a fehérre meszeltnek tűnő testünkről, hiszen szinte az indulás óráig  dolgoztunk az üzemalapításon, nem volt módunkban napozni.

Ellibegtünk a már csokoládé színre barnult olasz hölgyek között a víz felé, és valami keleti kényelemnek látszott a napernyős színes kalapos, napszemüveges hölgyek napozása, miközben a táskarádiók a San remo-i fesztivál dalait zengték.

Itt–ott, felkapták a fejüket a gatyáink láttán, nekik az volt érdekes, nekünk meg a tenyérnyi bikinit viselők.

No végre vizet értünk, de a 1o méter után is csak fél lábszárig ért a Földközi tenger, és ahogy a majd térdig érő fehér és halványkék gatyák elérték a vizet, tiltakozásul csak lebegtek a víz tetején, mint valami kiduzzadt vitorla. Begyalogoltunk vagy 1oo métert, hogy takarva legyünk, mert a gatyák  vízbe nyomva  igen átlátszókká váltak.

A partról érkezett egy sétáló csónak, amely két kis csónak és egy szék egybekötéséből   volt alkotva. Mondott valamit az evezős, amit mi nem értettünk. Hamarosan odaúszott egy görögdinnye fejű, aki nagy magyarázkodásba kezdett. Mi őt sem nem értettük, mit akar velünk közölni. Erre a kezeivel mutatta, és mondta, hogy ham, ham.. Erre az Igazgatóm meg is válaszolt magyarul: ham, ham, az apád f...át, te kövérebb, vagy mint mi.

No de fele sem tréfa elindultunk kifelé. Anti barátom meghempergett a homokban, hogy némi takarást érjen el, az igazgatóm hasonlóan, és a tengerre benyúló szomszédos kabincölöpjei mellett nagyívben közelítették a menedéknek számító kabinunkat. Én nem törődtem a bámulókkal, hiszen nem ismertek és soha többé nem láttak.

Anti barátom siettében nem nézte meg a ponyva alját, csak beugrott a tus alá, ahol egy valódi olasz frászt kapott a csinoskától.

Kicsavartuk a gatyáinkat, és ahogy ránéztem a jegyünkre láttam, hogy 8:OO - 13.OO   8OO Lit.

Hű a mindenit, ez azt jelenti, hogy egy óra után kifelé is fizethetünk. Hamar összekaptuk magunkat, és irány a kapu felé futó lépésben.  A pénztáros ránézett az órára, pontosan egy óra volt...

Hiába voltam én lezseren öltözve sportcipőben, pólóban, a mellemen a Praktikámmal, valahogyan lesírt rólunk, hogy kiszabadult csórók vagyunk, nem amerikaiak.

De azért mégis fürdöttünk a LIDON a Földközi tengeren!

Vinczer S. Péter (qdb)

 

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2018.08.08. 21:05
lenhardt

Aranyos történet, szinte láttam a kedves fiatalokat az átázott nadrágban...


Válasz:

Kedves Ibolya, nembirtam olvasni a feleségemnek a nevetéstől, amikor  viszontláttam magunkat olvasás közben. Ő i s hahotázott, pedig ismeri a történetet.

Péter

2018.08.06. 13:20
Kinga

Nagyon tettszett ez a kis történet! 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.12.10. 06:23
2018.12.06. 16:06
2018.12.03. 09:54
2018.12.03. 03:25
2018.12.02. 13:33
2018.12.01. 07:52
2018.11.30. 21:47
2018.11.30. 17:01
2018.11.30. 14:52
2018.11.30. 14:36
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

Dr.Gundy Sarolta

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

 

 


IMÁDSÁG KEGYELMEK ELNYERÉSÉÉRT ISTEN SZOLGÁJA, II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZBENJÁRÁSÁRA
Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat megajándékoztad II. János Pál pápával, és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének dicsőségét és a Szeretet Lelkének ragyogását. Ő teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai közbenjárására hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élő képét mutatta nekünk, és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk. Az ő közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket, amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan szentjeid körében üdvözölhetjük. Amen.

AZ ÚR LEGYEN ELŐTTED, HOGY AZ IGAZ ÚTRA VEZESSEN TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN. MELLETTED,

HOGY KARJAIBA ZÁRJON ÉS OLTALMAZZON TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN MÖGÖTTED, HOGY MEGÖRIZZEN TÉGED

A GONOSZOK ÁLNOKSÁGÁTÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN ALATTAD, HOGY FELFOGJON,

HA ELESEL ÉS KIHÚZZON TÉGED A CSAPDÁBÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN BENNED, HOGY VIGASZTALJON TÉGED,

HA SZOMORÚSÁG NEHEZEDIK SZIVÉDREI

 

AZ ÚR LEGYEN KÖRÜLÖTTED, HOGY MEGVÉDJEN TÉGED, HA ELLENSÉG RONT RÁD!

 

AZ ÚR LEGYEN FÖLÖTTED, HOGY ÁLDÁS SZÁLLJON RÁD!

 

ÍGY ÁLDJON MEG TÉGED A JÓSÁGOS ISTEN!


"Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből.

Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben.
Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz,

mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.
Adjatok egymásnak a kenyeretekből,

de ne ugyanazt a szeletet egyétek.
Töltsétek meg egymás poharát,

de ne egy pohárból igyatok.
Legyetek olyanok, mint két oszlop,

de időnként engedjétek egymást egyedül lenni.
Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak,

mégis ugyanaz a zene szól rajtuk."
(Kahlil Gibran)

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól