Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

(http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu) email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

A politika-közélet rovatunk független oldalon, független szerzőkkel és szerkesztőkkel jelenik meg.

Regisztrálni meghívással, a jogi nyilatkozat elfogadása után lehet.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője* *2. Caesar képelapküldője*
 

  *JÖVŐNK A TÉT*****MAGYAR IDŐ*  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**Belső    rovat*Találkozók**

**Szerzői jogok**

        *        

*FŐOLDAL

Veszteséglista

2017.12.03. 23:52, Nádasi Katalin
Hol vagytok, kedves Honfitársaim?

Hol vagytok, kedves Honfitársaim?

Erős kétségek között várom a Nemzeti Konzultáció végleges adatait, s közben óhatatlanul napjaink problémái járnak a fejemben.Ezekkel kapcsolatos gondolataimat, emlékeimet, véleményemet és csalódásomat rögzítettem a Veszteséglista c. írásomban.

Veszteséglista


 

Ahhoz, hogy egy család jól működjön, kell alapvetően egy magát férfinak valló férfi és egy neméhez szintén makacsul ragaszkodó nő. De már előttük, kellenek a szüleik és nagyszüleik, akik ott élnek, ahová születtek (ha a történelem egy brutális mozdulattal ki nem húzta alóluk a szülőföldjüket), s amely földhöz nemzedékek óta ragaszkodnak, amelyet őrült gazemberek által generált háborúk idején hajlandók voltak életük árán is védeni az ellenségtől. Kellettek, akik tudtak nyomorúságos időkben éhezve is helyben maradni, kitartani, s amikor végre lehetett, földig rombolt országukat, otthonaikat és sorstársaik otthonát, vérrel-verejtékkel újjáépíteni. Kellettek, akik e szakadatlan erőfeszítések közepette, természetes szeretettel fogadták újra meg újra érkező gyermekeiket, akik az anyatejjel együtt szívták magukba elődeik elkötelezett hazaszeretetét is, pedig igen gyakran, háborúban elesett katonák, vagy politikai mártírok árvái lettek.
Felmenőimtől örököltem egy családfát, melyet ellenőrizni nem tudok, de mivel nagyszüleim és szüleim is pontos adatokkal szerepelnek rajta, valószínűleg hiteles. Itt látható pl. családunk egyik büszkesége, Skultéty László (1738-1831) a híres huszár is, aki 81 éves koráig egész életét nyeregben és különböző háborúkban töltötte. Az ilyen emberek családra nem is gondolhattak, szinte háborúból háborúba vonultak és a hazájuk szolgálata állt életük középpontjában. Hősiessége miatt 52 évesen strázsamesterré léptették elő és az ezred zászlótartójává nevezték ki. A legenda szerint, amikor I. Ferenc császárnak egy szemle során feltűnt a 74 éves huszár, megszólította és elbeszélgetett vele. Megismerve életen át tartó hűséges szolgálatát, többszöri sebesülésének történetét, ki akarta nevezni tisztté, és minden további szolgálat alól felmenteni. Az öreg vitéz azonban visszautasította, mondván: az ő helye itt van, mert a zászlót nem lehet elhagyni! 81 éves koráig ült nyeregben, és 93 éves koráig élt. Egyik nagynéném, minden évben egyszer összehívja a Skultéty család leszármazottait, és soha nem mulasztja el e történetet feleleveníteni. És hallgatjuk mindannyian, a még négykézláb a szőnyegen tanyázó pár hónapos kisbaba, az óvódás, és a kisiskolás úgy, mint a mesét, röhögcsélve a kamasz, megilletődötten a fiatal, büszkén a középkorú és nosztalgiával mi, öregek. De biztos, hogy ez a történet a szívünkbe égett.
Az ilyen ősök, ilyen szülők mintáján nevelkedett gyermekek lettek később a nemüket és az életet minden értelemben tartásosan őrző, az elkötelezettség, hűség fogalmát pontosan ismerő és vállaló férfiak és nők. Sokkal nehezebb dolga lehet azoknak, akiknek családi beszélgetésekben sosincs részük, és mesét is csak arról hallanak, mit vesznek majd vasárnap a plázában.
Nincs itt hely arra, hogy megpróbáljam végigkövetni azt a folyamatot, melynek eredménye a ma a világot elárasztó, sehová sem tartozó, semmiért tenni nem hajlandó, nemi sajátosságait megtagadó, családot nem vállaló, nemzeti közösséget el nem fogadó, egyik napról a másikra bukdácsoló, mindig elégedetlen és csak követelőzni tudó ember. Van belőlük gazdag és szegény egyaránt, de abban hasonlítanak, hogy mindenért az ügyeletes hatalmon lévőket okolják, sőt, ócsárolják, gyalázzák, rágalmazzák, és semmilyen módon nem hajlandók együttműködni velük azért, hogy értelmesebb, mindenkinek előnyösebb, jobb jövőt lehessen teremteni. Jobb esetben liberálisoknak és demokratáknak hívják magukat, pedig mindössze önző individualisták. Rosszabb esetben a világ rendjének megbontására törekvő nemzetközi nagytőke fizetett alkalmazottai.
Fogalmuk sincs róla, hogy a hatalom megszerzéséért ma már nem erőszakkal, fegyverrel, rombolással kellene harcolni, hanem tisztességes versennyel. Kiállni a közösség elé, mindenek előtt a kormányon lévőkénél sokkal eredményesebb személyes múlttal, amely bizonyíthatná a vezetésre való alkalmasságukat és felelős gondolkodásmódjukat, azután az övékénél sokkal jobb tervekkel és megoldásokkal az ország gondjaira, hogy a választásokon tényleg legyen miről dönteni. A mai, magukat ellenzéknek nevező csoportok azonban nem tudják, hogy csak az győzhet, aki okosabb, felkészültebb, teherbíróbb, tudja mi az a szolgálat, és igazán elkötelezett. Érvényes és tartós pedig csak akkor lesz a diadal, ha ráadásul a legyőzötteknél jobb emberek is. De az ellenzéki oldalon ezeket a fogalmakat nem ismerik, vezérszavaik inkább a pénz, a balhé, a buli, a rendzavarás és a provokáció. Kizárólag visszataszító, tiszteletlen, arcátlan, velejéig hazug mocskolódás és bomlasztási szándék van a fegyvertárukban. Tevékenységük nem a felelős gondolkodás, a szellemi tisztulás irányába, hanem a primitív erőszak (festékszórás, sípolás, közszolgák bántalmazása, épületek rongálása, uszítás, illetéktelen behatolás stb.) felé mutat.
A legutóbbi együttműködési lehetőség, amely a szuverenitásunk megőrzéséért folytatott küzdelmünkben erősíthette volna pozíciónkat az EU-ban, a Nemzeti Konzultáció lett volna. Az előbb vázolt helyzetből következik, hogy az ellenzéknek, ebben az egész ország jövőjét végletesen, drámaian meghatározó kérdésben sem volt esze ágában sem, együttműködni. Erre nem is számítottam. Ami sokkal jobban fáj, hogy nem tudom, hová lettek az ország pártoktól független, de hazájukat szerető, felelős lakosai?
Még nem ismerem a konzultációra beérkezett válaszok végleges számait. Annyi azonban a becslések alapján bizonyos, hogy hét évtizedes, személyes veszteséglistámra fölkerült a legnagyobb tétel: elveszett az országunkért, a gyerekeink, unokáink jövőjéért, saját magunkért, és a kultúránk megőrzéséért felelősséget érző, tenni akaró, legalább 4,5-5 millió, becsületes magyar ember! Hol vagytok, kedves Honfitársaim, most, amikor nekünk kellene megtartani a zászlót? Hol vagytok, amikor arról van szó - és ez nem tévedés! -, hogy száz év múlva leszünk-e még?

2017.dec. 03.

 

Címkék: Nádasi Katalin
1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.12.04. 08:55
csobaivera

Szépen fogalmaztad meg, talán túl szépen is: Hol vagytok kedves Honfitársak? A kedves nem elég,  rájuk lehetne mordulni még, hogy a hazáját szerető, becsületes, nem csak szavakban hazafi Honfitársak azok, akik előbbre tudják vinni az országot. De reménykedjünk, hogy a leglényegesebb időben, a választáson, ott lesz a helyén a szívük és a "kezük".


Válasz:

Köszönöm, igazad van, de mindig a jó szóban bíztam. Szeretném, ha közös reményünk megalapozottnak bizonyulna!

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.02.24. 22:21
2018.02.24. 18:37
2018.02.22. 14:16
2018.02.21. 23:18
2018.02.20. 21:43
2018.02.20. 04:35
2018.02.15. 21:59
2018.02.13. 22:20
2018.02.13. 13:01
2018.02.09. 17:56
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

rovat-vezető

Jegyzetei: 2016 decemberig

2017. januártól >>>

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

 

Rólam írták: Kanizsa újság

archivum

 

 
Ajánljuk**

.

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól