Isten hozott a Tárogató Hangján Baráti Közösség szellemi otthonába!

Alapítva: 2007 

(oldalunk 2006. 08. 2-án született)

 email: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com

Honlapunk: keresztény szellemiséget képviselő zárt baráti közösség szellemi otthona. Elsősorban nemzeti irodalmat, közéletet közvetítünk, de számos más rovattal is rendelkezünk. Remek gasztrológia rovatunk is megtalálható, ahol évente megjelenő szakácskönyvünket ajánljuk.

Regisztrálni portálunra meghívással, - jogi nyilatkozat elfogadása után - lehet. Jelentkezéseddel elfogadod a szabályainkat.

Képeslapküldők:

*1. Tárogató család saját képeslapküldője**     2. Caesar képelapküldője*

KIEMELT  *  ajánlatunk:

  AJÁNDÉKUNK: ** A lélek csendje - egy gyógyulás igaz története*

Magunkról**Szerzőink**Magazin **Galéria* *Jogi-nyil.**Regisztrációs feltételek**  Találkozók***Szerzői jogok**

            

*FŐOLDAL

Veszteséglista

2017.12.03. 23:52, Nádasi Katalin
Hol vagytok, kedves Honfitársaim?

Hol vagytok, kedves Honfitársaim?

Erős kétségek között várom a Nemzeti Konzultáció végleges adatait, s közben óhatatlanul napjaink problémái járnak a fejemben.Ezekkel kapcsolatos gondolataimat, emlékeimet, véleményemet és csalódásomat rögzítettem a Veszteséglista c. írásomban.

Veszteséglista


 

Ahhoz, hogy egy család jól működjön, kell alapvetően egy magát férfinak valló férfi és egy neméhez szintén makacsul ragaszkodó nő. De már előttük, kellenek a szüleik és nagyszüleik, akik ott élnek, ahová születtek (ha a történelem egy brutális mozdulattal ki nem húzta alóluk a szülőföldjüket), s amely földhöz nemzedékek óta ragaszkodnak, amelyet őrült gazemberek által generált háborúk idején hajlandók voltak életük árán is védeni az ellenségtől. Kellettek, akik tudtak nyomorúságos időkben éhezve is helyben maradni, kitartani, s amikor végre lehetett, földig rombolt országukat, otthonaikat és sorstársaik otthonát, vérrel-verejtékkel újjáépíteni. Kellettek, akik e szakadatlan erőfeszítések közepette, természetes szeretettel fogadták újra meg újra érkező gyermekeiket, akik az anyatejjel együtt szívták magukba elődeik elkötelezett hazaszeretetét is, pedig igen gyakran, háborúban elesett katonák, vagy politikai mártírok árvái lettek.
Felmenőimtől örököltem egy családfát, melyet ellenőrizni nem tudok, de mivel nagyszüleim és szüleim is pontos adatokkal szerepelnek rajta, valószínűleg hiteles. Itt látható pl. családunk egyik büszkesége, Skultéty László (1738-1831) a híres huszár is, aki 81 éves koráig egész életét nyeregben és különböző háborúkban töltötte. Az ilyen emberek családra nem is gondolhattak, szinte háborúból háborúba vonultak és a hazájuk szolgálata állt életük középpontjában. Hősiessége miatt 52 évesen strázsamesterré léptették elő és az ezred zászlótartójává nevezték ki. A legenda szerint, amikor I. Ferenc császárnak egy szemle során feltűnt a 74 éves huszár, megszólította és elbeszélgetett vele. Megismerve életen át tartó hűséges szolgálatát, többszöri sebesülésének történetét, ki akarta nevezni tisztté, és minden további szolgálat alól felmenteni. Az öreg vitéz azonban visszautasította, mondván: az ő helye itt van, mert a zászlót nem lehet elhagyni! 81 éves koráig ült nyeregben, és 93 éves koráig élt. Egyik nagynéném, minden évben egyszer összehívja a Skultéty család leszármazottait, és soha nem mulasztja el e történetet feleleveníteni. És hallgatjuk mindannyian, a még négykézláb a szőnyegen tanyázó pár hónapos kisbaba, az óvódás, és a kisiskolás úgy, mint a mesét, röhögcsélve a kamasz, megilletődötten a fiatal, büszkén a középkorú és nosztalgiával mi, öregek. De biztos, hogy ez a történet a szívünkbe égett.
Az ilyen ősök, ilyen szülők mintáján nevelkedett gyermekek lettek később a nemüket és az életet minden értelemben tartásosan őrző, az elkötelezettség, hűség fogalmát pontosan ismerő és vállaló férfiak és nők. Sokkal nehezebb dolga lehet azoknak, akiknek családi beszélgetésekben sosincs részük, és mesét is csak arról hallanak, mit vesznek majd vasárnap a plázában.
Nincs itt hely arra, hogy megpróbáljam végigkövetni azt a folyamatot, melynek eredménye a ma a világot elárasztó, sehová sem tartozó, semmiért tenni nem hajlandó, nemi sajátosságait megtagadó, családot nem vállaló, nemzeti közösséget el nem fogadó, egyik napról a másikra bukdácsoló, mindig elégedetlen és csak követelőzni tudó ember. Van belőlük gazdag és szegény egyaránt, de abban hasonlítanak, hogy mindenért az ügyeletes hatalmon lévőket okolják, sőt, ócsárolják, gyalázzák, rágalmazzák, és semmilyen módon nem hajlandók együttműködni velük azért, hogy értelmesebb, mindenkinek előnyösebb, jobb jövőt lehessen teremteni. Jobb esetben liberálisoknak és demokratáknak hívják magukat, pedig mindössze önző individualisták. Rosszabb esetben a világ rendjének megbontására törekvő nemzetközi nagytőke fizetett alkalmazottai.
Fogalmuk sincs róla, hogy a hatalom megszerzéséért ma már nem erőszakkal, fegyverrel, rombolással kellene harcolni, hanem tisztességes versennyel. Kiállni a közösség elé, mindenek előtt a kormányon lévőkénél sokkal eredményesebb személyes múlttal, amely bizonyíthatná a vezetésre való alkalmasságukat és felelős gondolkodásmódjukat, azután az övékénél sokkal jobb tervekkel és megoldásokkal az ország gondjaira, hogy a választásokon tényleg legyen miről dönteni. A mai, magukat ellenzéknek nevező csoportok azonban nem tudják, hogy csak az győzhet, aki okosabb, felkészültebb, teherbíróbb, tudja mi az a szolgálat, és igazán elkötelezett. Érvényes és tartós pedig csak akkor lesz a diadal, ha ráadásul a legyőzötteknél jobb emberek is. De az ellenzéki oldalon ezeket a fogalmakat nem ismerik, vezérszavaik inkább a pénz, a balhé, a buli, a rendzavarás és a provokáció. Kizárólag visszataszító, tiszteletlen, arcátlan, velejéig hazug mocskolódás és bomlasztási szándék van a fegyvertárukban. Tevékenységük nem a felelős gondolkodás, a szellemi tisztulás irányába, hanem a primitív erőszak (festékszórás, sípolás, közszolgák bántalmazása, épületek rongálása, uszítás, illetéktelen behatolás stb.) felé mutat.
A legutóbbi együttműködési lehetőség, amely a szuverenitásunk megőrzéséért folytatott küzdelmünkben erősíthette volna pozíciónkat az EU-ban, a Nemzeti Konzultáció lett volna. Az előbb vázolt helyzetből következik, hogy az ellenzéknek, ebben az egész ország jövőjét végletesen, drámaian meghatározó kérdésben sem volt esze ágában sem, együttműködni. Erre nem is számítottam. Ami sokkal jobban fáj, hogy nem tudom, hová lettek az ország pártoktól független, de hazájukat szerető, felelős lakosai?
Még nem ismerem a konzultációra beérkezett válaszok végleges számait. Annyi azonban a becslések alapján bizonyos, hogy hét évtizedes, személyes veszteséglistámra fölkerült a legnagyobb tétel: elveszett az országunkért, a gyerekeink, unokáink jövőjéért, saját magunkért, és a kultúránk megőrzéséért felelősséget érző, tenni akaró, legalább 4,5-5 millió, becsületes magyar ember! Hol vagytok, kedves Honfitársaim, most, amikor nekünk kellene megtartani a zászlót? Hol vagytok, amikor arról van szó - és ez nem tévedés! -, hogy száz év múlva leszünk-e még?

2017.dec. 03.

 

Címkék: Nádasi Katalin
1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.12.04. 08:55
csobaivera

Szépen fogalmaztad meg, talán túl szépen is: Hol vagytok kedves Honfitársak? A kedves nem elég,  rájuk lehetne mordulni még, hogy a hazáját szerető, becsületes, nem csak szavakban hazafi Honfitársak azok, akik előbbre tudják vinni az országot. De reménykedjünk, hogy a leglényegesebb időben, a választáson, ott lesz a helyén a szívük és a "kezük".


Válasz:

Köszönöm, igazad van, de mindig a jó szóban bíztam. Szeretném, ha közös reményünk megalapozottnak bizonyulna!

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
BELÉPÉS // REGISZTRÁCIÓ > jogi nyilatkozat elfogadása mellett, csak meghívással!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÖZÉLET
 
Kiemelt rovataink
 
Legújabb
Friss bejegyzések
2018.12.14. 11:04
2018.12.13. 17:16
2018.12.10. 06:23
2018.12.06. 16:06
2018.12.03. 09:54
2018.12.03. 03:25
2018.12.02. 13:33
2018.12.01. 07:52
2018.11.30. 21:47
2018.11.30. 17:01
Friss hozzászólások
 
ITTHONRÓL és a NAGYVILÁGBÓL

  FIGYELŐ KANADÁBÓL: Vinczer S. Péter

Rovatvezető

*

 Erdélyből: vitéz lovag Pásztori Tibor Endre

 nyug. református lelkész-esperes

******

https://www.artisjus.hu/szerzoi-jogrol/jogszabalyok/

SZERZŐI JOGSZABÁLYOK

IRODALOM

Csobai Vera

Dr. Gundy Sarolta

*

 Igaz történelem

*

Lovas István 

Bayer Zsolt blogja

*

 Családi legendárium: őseink, hőseink

*

Rólam: Kanizsa újság

archivum

*

/EncodeDecode/HexDecod...

 

 

 
Ajánljuk**

.

https://www.asvanycenter.hu/kulonlegessegek/egeszsegkarkoto

*

LOVAS ISTVÁN blogja

 
 
*MŰVEINKET ajánljuk

Szerzőink:*****..

TÁROGATÓ család nagy szakácskönyve 2016

*

Nemes Kiss Kata:

A szeretet könyve

A könnyek útja

Hegyről lefelé

*

A. Tné Jilon

Cserepek

*

Tárogató válogatás 2015

Csobai Vera:

Gyöngyszemei -válogatás-

*

Lélek Sné Ekpafat:

A lélek kulcsa

A lélek útja

A lélek húrja

A lélek csendje-csodás gyógyulás története

Mezsgyén

*

Sándor Kinga

Tárogató válogatás 2015.

*

Nagy Menyhértné Vica

Tárogató válogatás 2015.

*

Stodoláné Erky Zita

*

Tárogató válogatás 2015.

Apáti Kovács Béla meséi

*

Tárogató válogatás 2015.

Dr.Gundy Sarolta

*

Tárogató válogatás 2015.

*

Tárogató család karácsonyfája 2014.

*

Angyali üdvözlet -Titkos tanok-

 

 

 

 


Könyveink jogvédelem alatt állnak, TILOS engedélyünk nélkül más oldalakon publikálni!

 
 
LÉLEK-PATIKA - Tiszta forrás

vissza > főoldal

 

 

Imádság minden napra...

A medál imájának régi magyar formája

"A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

Amen!

*

Szentháromság egy Isten,

alázattal kérlek, hogy Szűz Mária,

Szent Mihály Arkangyal,

az összes angyalok

és szentek közbenjárására

add meg azt a nagy kegyelmet,

hogy a sötétség erőit legyőzhessük

Magyarországon,

Lengyelországban,

és az egész világon,

a mi Urunk

Jézus Krisztus Keresztútja érdemeiért,

Drága, Szent Vérének kiontásáért érettünk,

Szent Sebeiért,

a kereszten való szenvedéseiért

és minden szenvedéséért

melyet Passiója és egész földi élete folyamán

a mi Urunk és Megváltónk elszenvedett.

1.*TISZTA FORRÁS*

.

*LÉLEK PATIKA*

Titkos tanok...

Angyali üdvözlet -titkos tanok*

Ásványok hatásai**

*ÁSVÁNYLEXIKON

 **GYÓGYÍTÓ KÖVEK

*Természetgyógyászat*

***

***Angyali számok ***

***

***ZSOZIRISZ***

 

 

 


IMÁDSÁG KEGYELMEK ELNYERÉSÉÉRT ISTEN SZOLGÁJA, II. JÁNOS PÁL PÁPA KÖZBENJÁRÁSÁRA
Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat megajándékoztad II. János Pál pápával, és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének dicsőségét és a Szeretet Lelkének ragyogását. Ő teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai közbenjárására hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élő képét mutatta nekünk, és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk. Az ő közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket, amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan szentjeid körében üdvözölhetjük. Amen.

AZ ÚR LEGYEN ELŐTTED, HOGY AZ IGAZ ÚTRA VEZESSEN TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN. MELLETTED,

HOGY KARJAIBA ZÁRJON ÉS OLTALMAZZON TÉGED!

 

AZ ÚR LEGYEN MÖGÖTTED, HOGY MEGÖRIZZEN TÉGED

A GONOSZOK ÁLNOKSÁGÁTÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN ALATTAD, HOGY FELFOGJON,

HA ELESEL ÉS KIHÚZZON TÉGED A CSAPDÁBÓL!

 

AZ ÚR LEGYEN BENNED, HOGY VIGASZTALJON TÉGED,

HA SZOMORÚSÁG NEHEZEDIK SZIVÉDREI

 

AZ ÚR LEGYEN KÖRÜLÖTTED, HOGY MEGVÉDJEN TÉGED, HA ELLENSÉG RONT RÁD!

 

AZ ÚR LEGYEN FÖLÖTTED, HOGY ÁLDÁS SZÁLLJON RÁD!

 

ÍGY ÁLDJON MEG TÉGED A JÓSÁGOS ISTEN!


"Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből.

Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben.
Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz,

mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.
Adjatok egymásnak a kenyeretekből,

de ne ugyanazt a szeletet egyétek.
Töltsétek meg egymás poharát,

de ne egy pohárból igyatok.
Legyetek olyanok, mint két oszlop,

de időnként engedjétek egymást egyedül lenni.
Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak,

mégis ugyanaz a zene szól rajtuk."
(Kahlil Gibran)

 
TISZTA FORRÁS HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bannereink és kiemelt ajánlásunk

.

***

http://nagykanizsa.reformatus.hu/

**

Meseország

 

 
LÁTOGATÓINK
Indulás: 2007-10-22
 
Ajánljuk****

.

Caesar-képeslapküldő

 
Lábléc

Honlapunk: nemzeti-, keresztény szellemiséget képviselő baráti közösségünk, irodalmi- és közéleti portálja. Szerkesztősége nincs

Makainé Polgár Anna:

Uram, irgalmas szemmel nézz le Nemzetünkre, az eltávozottakra és az itt maradottakra, a hűséges kitartókra, emlékezőkre és nemzeti érzést hírből sem ismerőkre, a manipulálhatókra . Végtelen irgalmadra kérünk, könyörülj Édesanyád országán, hiszen a Te irgalmadnak nincsen határa!

A feltöltött tartalommal nem minden esetben értünk egyet, de a szólásszabadság jogát mindenkor tiszteletben tartjuk!   

>Jogi nyilatkozat * > szerzői jogok*

* Elérhetőségünk: ktbk.adm.1(kukac)gmail.com 

Minden jog fenntartva.

 Honlapunk egyes diszítőelemei: Boris Vanessza Galériájából  és  Caesar-tól